Dječje drvene ljuljačka: vrste i savjeti za odabir

Swing starijih ljudi, poput svijeta, svaka generacija djece uživa u jahanju na voljenim atrakcijama. Nikad se ne trude, čak i ako su u vlastitom vrtu ili stanu. Imati zamah u osobnoj upotrebi – san mnogih djece. Učinite ih još malo sretnijima pod moć roditelja. Vrijedi samo kupiti željene ljuljačke ili učiniti ih na miru.

Značajke dizajna

Ljuljačka se može izraditi od metala, plastike i drva. Svaki materijal je dobar na svoj način, ali to je stablo ekološki prihvatljivo, lijepo na dodir, lijepa, sposobna je skladno integrirati u okruženje okruženja. Wood – materijal materijala, oni koji se bave drvenim rezbarijama stvaraju prave remek-djela. Ako proračun dopušta, u takvim obrtnicima možete naručiti rezbarene drvene ljuljačke sa skulpturama bajkovitih heroja na bazi nosača. Više velikih ulaganja trebat će ako je cijelo područje ukrašeno rezbarenim medvjedima, sjenice, nadstrešnica.

Nije svako stablo prikladno za zamah uređaja, samo čvrste stijene: smreka, hrast, breza. Svi drveni dijelovi dizajna moraju biti izdržljivi i dobro obrađeni u stanje savršene glatkoće, drvo je opasno zbog zanoze i oštrih rezova. Potrebno je osigurati da drveni niz nema kuja i pukotine, a najkvalitetniji materijal će se na kraju suhi i podijeliti.

Prednosti i nedostatci

Zamah u osobnom korištenju Imati mnogo prednosti:

 • Ako dijete nema nikakve veze u zemlji, ljuljačka će mu pomoći da ima ugodno vrijeme;
 • Roditelji mogu obavljati svoje poslove i ne brinuti o bebi, jer je u vidljivosti;
 • Ako napravite ljuljanje sve više i jači, oni će zabaviti nekoliko djece ili čak odraslih odjednom;
 • Djeca koja se loše zaspu pomažu u zatvorenim ljuljačkama koji se vode u ritmu monotonog swaying;
 • Rad s drvom je lako, dizajn je prilično dostupan učiniti sami;
 • Drveni ljuljačka eko-prijateljski, oni će se organski uklopiti u krajolik vrta.

Nedostaci uključuju čimbenike koji se odnose na sve drvene proizvode: Drvo treba tretirati s posebnim sredstvima, budući da je štetna količina oborina, insekata, glodavaca, gljivica i plijesni. Problem može riješiti dobar nadstrešnica i antiseptik.

Sorte

Swing se može podijeliti s vrstom struktura, lokacije, dobne kategorije.

Po lokaciji

Dizajn se može izgraditi na zemljišnjoj zemljištu. U takvim uvjetima, podrška će poslužiti kao rastuće stablo, ako imate sreće da pronađete praznu kopiju u vrtu s čvrstim granom na potrebnoj visini od tla. Inače morate instalirati podršku. Svi dijelovi od drva trebaju biti obojani i liječeni antifungalnim sredstvima.

Swing za dom možete kupiti gotove ili učiniti sebe. Za modele s nosačima, bit će potrebna velika soba. Najlakša je opcija objesiti ljuljački na vratima, konsolidirajući na dnevniku. Ova metoda je pogodna za djecu, morate slijediti težinu djeteta kako ne biste propustili trenutak kada će Lutka zaustaviti uzdržavanje viška opterećenja.

Izgradnja

Strukturno zamahnuti podijeljen u:

 • Mobilni, koji se može prenijeti na drugo mjesto;
 • stacionarni, temeljito montirani;
 • pojedinačno, u obliku male drvene ploče;
 • izgledaju kao stolica s leđima i rukohvatima;
 • Ležao u obliku kauča ili kreveta;
 • Višenamjenska klupa;
 • Balansa ili ljuljačke vage.

Prema dobi

Za vrlo malu djecu, leđa, rukohvati, sigurnosni pojas s pričvršćivanjem između nogu, tako da klinac ne snigne. Za djecu od deset godina, jedan odbor na suspenzijskom zatvaračima je dovoljan. Modeli za djecu i odrasle na četiri sjedala nazivaju se obitelj, mogu voziti svoje roditelje zajedno s djecom.

Suspendiran

Razlika između suspendiranih promjena iz okvira leži u nedostatku posebnih potpora. Oni su visjeli, gdje je moguće: na ogranak, horizontalni bar, stropne kuke. Suspenzija služi užadima ili lancima. Sjedalo može biti sve: ploča, stolica s pošiljanim nogama, guma automobila ili drvena paleta, koja je dovoljna za bacanje jastuka da bi dobili ugodan ležaj. Hamamak se također može pripisati različitim zamahu.

Priprema mjesta

Zamah za djecu instalirana u kući ili na otvorenom. Za prostorije možete kupiti gotov model na polici. Ako mjesta za nosače nisu dovoljne, dizajn suspendiran na kuke na stropnu premještaj ili na vratima.

Odabrati mjesto na kućnoj zemljištu mnogo zahtjeva.

 • Mjesto je dizajnirano glatko ili usklađeno u procesu pripreme za ugradnju. Rolling, dijete ne bi trebalo prianjati u grmlje, brda i udarce.
 • Igralište se može nalaziti samo gdje će se ograde i zgrade naviknuti na sigurnu udaljenost. Ne bi se trebali baviti čak i sa snažnim ljuljanjem, pa čak i više tako da se dotakne nepažljivom padu.
 • Ako nema sjenovog stabla, trebali biste razmisliti o baldahiju. Dobivanje igre, dijete možda neće primijetiti pregrijavanje na suncu.
 • Odabrano mjesto treba jasno promatrati s frekvencijskog boravka odraslih.
 • Potrebno je provjeriti da alergeni, turbine i otrovne biljke ne rastu pokraj igrališta, beba može zanimati njihov okus, a turbina će privući stres insekte.
 • Bolje je ne instalirati zamah u nizinski i na drugim mjestima s visokom vlagom, proizvodi od drva brzo će doći u zapuštenost.
 • Na igralištu ne bi trebalo biti nacrta.
 • Tlo ispod ljuljanja je bolje zaspati s pijeskom ili piljevinom, što će pomoći u omeknjivanju udarca od pada. Za ove svrhe, travnjak.

Kako to učiniti?

Swing u zemlji će dostaviti mnogo radosti djeci i učiniti ih jednostavnim za sebe. Samo vi samo trebate distribuirati tijek rada. Prije izrade proizvodnje same dizajna, treba se održati niz preliminarnih radova. Potrebno je odrediti mjesto ispod ljuljačke, a zatim napraviti crtež, ojačati ga dimenzijama i procjenama, pripremiti potreban materijal i inventar rada.

Kada je mjesto pripremljeno, trebate odabrati model, nacrtati skicu, napraviti izračune. Potrebno je nacrtati sve detalje, razmisliti o svemu do najmanjih detalja. Izađite iz pripremljenog igrališta i ponovno provjerite ima li dovoljno mjesta za ljuljanje. Odabir potpora i zatvarača, sve se izračunava i provjerava više od jednom, zdravlje i sigurnost djeteta ovisi o tome. Idealno će biti ljuljačka koja će izdržati težinu odrasle osobe.

Okvir

Ako nema savršenog stabla na kućici za swing uređaj, okvir i podrška će se morati ažurirati.

Postoje četiri vrste okvira.

 • P-oblika – naizgled jednostavan dizajn (dva nosača i križanje). Ali takav okvir je izuzetno nestabilan. Da bi se pouzdano, podupire mora biti betonirana ili ojačana strijama (metalni kabeli).
 • U obliku slova l Okvir je pouzdaniji. Sastoji se od dvije uparene nosače povezane s krajevima među sobom u obliku slova l. Između nosača para, polagana je poprečna traka na kojoj su se pričvršćene ljuljačke. Takve potpore još uvijek mogu postati mala ljestvica ili slajd.
 • X-Sl Okvir je sličan prethodnom, samo gornji krajevi nosača nisu spojeni, ali blago prekriženi. Dizajn vam omogućuje da postavite prečku između dva vrha trupaca, a ako želite, na svakoj strani, to je za još jednu dodatnu podršku.
 • U obliku slova Okvir ima malu prečku između nosača, što ih čini sličnim slovom a. Takav okvir je vrlo pouzdan, to vam omogućuje da zadržite ljuljački za odrasle ili obiteljsko više sjedalo.

Ljuljačka kako bi odrastala tako da ne moraju raditi svake godine. Za dječje dizajne, okvir je bolji odabrati s nosačima u obliku slova, kao što je to najpouzdaniji. Lanci u obliku lanaca omogućit će visinu godišnje podešavanjem djetetove visine.

Sjedalo

Za djecu više od deset godina može biti ograničena na najlakši opciju u obliku drvenog pravokutnika ili ovalnog. Važno je da je kraj takvog sjedenja lagano zaobljen. Za djecu, manji treba napraviti kompaktnu stolicu s leđima i rukohvatima, s remenom za zaključavanje i fokus između nogu. Obiteljske ljuljačke mogu biti u obliku duge, dobro tretirane ploče ili u obliku klupe s leđima i rukohvatima.

Montaža

Početak montaže treba označiti na tlu. Zatim morate kopati jame i umetnuti nosače u njih. Možete konkretirati ne samo okvir u obliku slova P, bilo koja podrška s betonom će postati pouzdaniji, osobito ako se ljuljačka izračunava na težini odrasle osobe. Pričvršćivanje (lanci, užad, užad) odabrani su težinom djeteta. Povezani su sa sjedalom, a zatim se obječu na križnu traku. Balast se temeljito poravnati i utopi.

Proliti

Postoje dvije vrste nadstrešnica: izravno iznad ljuljaka i više voluminoznog – iznad igrališta. Prolijeva preko ljuljaca je pričvršćena uz pomoć gornje križ. Možete koristiti polikarbonat ili ceradu. Nadstrešnica preko cijelog igrališta zahtijeva instalaciju nosača (stupova), na koje se nadstrešćuje tenda ili kamuflažna mreža.

Tehnički zahtjevi

Dušo sjedi bi trebao biti udoban i siguran: širok, dubok, s visokim leđima i rukohvatima, za djecu – s prednjim zaštitnim trakom. Visina između tla i sjedala je približno osamdeset centimetara. Podupire duboko i čvrsto se smijao u tlu. Zemljište pod ljuljačkama ne bi trebalo biti betonirana ili postavite ploče za popločavanje, bolje je posaditi travu ili položiti gumene ulične ploče namijenjene sportskim terenima. Pijenje sigurnosti, morate ne zaboraviti na estetiku. Swing se može izračunati ili izraditi višebojno. Igralište oko njih za ukrašavanje cvjetnih kreveta, otišao je instalirati stol, klupe, pješčanik. Ispada lijepa i voljena od strane djece teritorija za igre.

Operativna pravila

Čini se da su s pravilima sigurnosti upoznati na razini instinkta, Nećemo se ponovno moći ponovno prisjetiti.

 1. Nemoguće je ostaviti neke predškolske djece na zamahu. Padaju i pokušavaju ustati, mogu dobiti dizajn puhanja. Čak i ako je igralište jasno vidljivo, nemoguće je imati vremena spriječiti traumatsku situaciju.
 2. Viši djeca ljuljaju ljuljački zamah, riskirajući. Tijekom instalacije potrebno je dizajn za dugotrajno aktivno ljuljanje s ojačanom težinom.
 3. Potrebno je povremeno provoditi tehničku inspekciju, s dugoročnom radom, čak i najpouzdaniji dizajn je sposoban ispaliti.

Ne postoji ništa komplicirano u pravilima djelovanja djece. Ako ih izvedete, atrakcija će trajati dugo i dat će samo pozitivne emocije.

O tome kako napraviti dječje drveni zamah vlastitim rukama, pogledajte gore navedeno.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: