Popravak i obnova furniranih vrata

S vremenom, čak i prekrasna vrata gube svoj izvorni izgled: premazivanje se eliminira, javljaju se mikročir, mjesta s odcjepkom drvom i slično. Međutim, takvo uništavanje plesanja vrata nije razlog za zamjenu starog dizajna novom: takva se vrata i dalje mogu popraviti. Treba napomenuti da je moguće obnoviti vlastitim rukama. Moguće je za bilo kakvo platno i fuperirana vrata nisu iznimka. Restauracija proizvoda za furnira je prava umjetnost, u vezi s tim, nije potrebno povezati se na ovaj događaj. Najvažnija stvar nije zaboraviti da je izobitelj dopušteno samo pogoršati problem.

Alati i materijali

Da biste popravili ili vratili stara vrata, bit će potrebni sljedeći alat i materijali:

 • Universalni odvijač ili odvijač – za uklanjanje i montiranje vrata vrata u otvor, za ugradnju i regulaciju ručke i nadstrešnice;
 • Građevinska lopatica, nož za tiskanicu – čišćenje površine od starog premaza (lak, boja);
 • hacksaw ili elektrolik – rezati otvore u platnu vrata ako rad osigurava umetanje stakla ili šperploča;
 • željezo;
 • PVA ljepilo;
 • olovka;
 • raspršivanje vode na bazi boje;
 • vosak;
 • brusni papir (i bolje brušenje) – za obradu rubova i površina;
 • Tassole (ravne), valjci (Velor, s malom hrpom ili pjenom), spužve, krpe – za primjenu impregnacije i bojenja;
 • Hodanje noktiju, nesebičnost;
 • Drvene mrlje i poteze – s potrebom za fiksiranjem u ulaza ili staklom.

  Materijal za restauratorski rad odabran je za određenu određenu situaciju pojedinačno.

  Problemi i njihovo uklanjanje

  Prije ulaska u obnovu ulaza ili unutarnjih vrata, prekrivenih furnirom, dobivenim iz raznih vrsta drva: hrast, breze, javora, trešnja, bukve, oraha, Wenge, i tako dalje, morate ga pažljivo ispitati, instalirati sve nedostatke. Od tehnologije popravka, alata i materijala potrebnih na njihovoj vrsti. U tom smislu, kada ispitujete kutiju ili platno, pogledajte ogrebotine, nadut, pukotine i razinu amortizacije.

  Snažna oštećenja bit će eliminirana specijaliziranom bojom namijenjenom furniru. Popravak vrata je ugodnije nakon demontaže od nadstrešnica. Ne previše snažno oštećenje može se izbrisati bez uklanjanja vrata.

  Plivanje

  Plivanje vrata obloženih furnirom događa se jer su listovi suočavanja materijala nezadovoljavajuće i nepismeno zalijepljene.

  Osim toga, to se može dogoditi kada se dizajn koristi na visokoj razini vlage, platna vrata bila je vrlo mokra krta, kao rezultat “poplave” u stanu, furnir se odmaknuo i potonuo.

  2 Produktivni načini za uklanjanje takvih nedostataka se prakticiraju.

  • Željezo. Prije oporavka obnove leznih vrata na ovaj način, potrebno je navlažiti komad materijala, pažljivo ga stisnuti i staviti ga na otečeno područje oko 10-15 minuta. Od sloja vlage od furnira će biti isporučeniji. Nakon toga, potrebno je zagrijati željezo, samo ne jako snažno (najmanja ili prosječna temperatura). Ostat će samo pokušati pojas.

  • Slijep. Kada prvi način nije pomogao, trebat će ljepilo sloj suočavanja. Da biste popravili vrata furnira poput slične metode, morate uzeti PVA ljepilo i običnu medicinsku špricu, lakše je ući u adhezivni sastav za oblogu. Nakon potrebne količine adhezivnog sastava, ona će biti uvedena pod sloj furnira, potrebno je dobro pritisnuti oblaganje i isprobati ga na vrhu suhe tvari na ljepljivu kompoziciju jednako. Lijepljeno područje mora biti gurnuti automobilom najmanje nekoliko sati, a idealno je za cijelu noć ili dan. Također se mjehurići eliminiraju na krajevima proizvoda. Naknadno, vrata se mogu montirati na mjesto.

  Furnirske liste posjeduju vrlo veliku gustu jer Bez problema su zalijepljeni s plug ljepilom.

  Pogodan je za obnovu prirodnog i ne-suđenja pokrivenosti.

  Kada je furnir tek počeo oticanje i spucked u zonama pristaništa, odmah treba konsolidirati željeznom ili ljepljivom sastavom, inače će se “mjehurić” kasnije postati još više.

  Manje defekti

  Ako primijetite manju štetu na vlastitim vratima, nije stvarno potrebno uznemiriti. Oporavak furnira s takvim detaljnim nedostacima, kao ogrebotine i čips, provodi se kroz takve metode.

  Primijeniti poseban sloj depilacije Navedite malu štetu. Samo radim s alatima i materijalima potrebnim vrlo pažljivo. U procesu uklanjanja malih pukotina i slojeva, možete naškoditi tkaninu. Događa se da vlasnici previše marljivo koriste brusni papir i lakirana površina postaju nepretenciozna.

  Nakon toga temeljito očistite vrata od onečišćenja i prašine. Svaka stranica cijelog prijena vrata mora biti pažljivo pomaknuta. To će pružiti priliku za primjenu voska na odgovarajućoj razini, a to će zadržati prilično dugo vremena. Potrebno je zagrijati vosak i nježno zatvoriti ih ogrebotine.

  I kada se sve izvodi kao što bi trebalo – krajnji rezultat će biti upečatljiv. Šteta će nestati bez traga.

  Olovka s punjenjem je također prikladna za regeneraciju površine. Ažuriranje furnira vrata kroz specijaliziranu olovku moći će koristiti samo ako koristimo vrlo malo materijala. Morate uzeti mali komad voska i neko vrijeme da ga zapamtite. Od grijanja, dobit će potrebnu teksturu, a možete ga trljati kako bi se apsorbirala na površinu premaza. Višak uklanja plovila.

  Na bilješci! Ako se oporavak furniranih vrata provede s voskom (nije važno, olovka ili tekućina), ova površina može biti obojana ili lakirana.

  Budući da će vosak početi raspadanje prije ili kasnije, proizvod dobiva odvratan izgled.

  Ozbiljna šteta

  Restauracija vrata obložena furnirom, u prisutnosti jakih žetona, rupa i slomljenih područja uključuje više uplitanja, a ponekad i potrebu da se u potpunosti promijeni suočavanje. Da ne bi u potpunosti zamijenili premaz vrata vrata, možete platiti od materijala sličnog boji. Da biste vratili vrata s jakim udubljenjima, potrebno je proizvesti sljedeće događaje.

  1. Obavljati mjerenje u nepovoljnim nedostacima. Označite njezin pravi pravokutnik. Record Primljene informacije.
  2. Usjev iz prevlake za lista vrata, očistite bazu i držite posebne pripravke. Zapalio produbljivanje kit na drvu, provedite mljevenje i pužnu površinu.
  3. Kombinirajte poticaj s rupom. Nakon jasnog uklapanja da razmazuje obje komponente s adhezivnim sastavom i točno povezivanje. Stiskanje ljepilo ispuniti pukotine, višak.
  4. Nepravilnosti na rubovima trebaju biti ispaljene brusnim papirom s malim zrnom. Da se ne bi vidjeli tragovi obrade, potrebno je pokriti rubove poliakrilatne vode-dispergirane boje. Trebali biste uhvatiti nekoliko centimetara s 2 strane spojeva tako da je sloj furnira apsolutno ujednačen.

  Konačna djela

  Vrata furnira obnovljena od vlastite je često prekrivena 10-20% otopinom alkoholom. Nema značajne razlike između tih sredstava. Osim toga, samo stručnjak je u stanju ispravno utvrditi koje je obloge obrađeno s šelakom s lakom, a koji je bezbojan.

  Međutim, ponekad domaći obrtnici donose odluku o pokriti vrata platna. Prije osvježavanja proizvoda na takav prijem, uklonite sve štete na njegovoj površini.

  Nakon toga, weba je podvrgnuta obradi specijaliziranoj impregnaciji i tek nakon obavljanja ovih događaja boje. Tako da je boja pala ravnomjerno i nije ostavila lifete, poželjno je poželjno smještena laganja.

  Za bojanje vrata obrubljenih furnirom, možete vježbati sljedeće boje:

  • Emajl GF (glifthaled boje);
  • na poliuretanskoj osnovi;
  • Raspršivanje vode.

  Emajl NTS-132 (NitroCraska – Naziv folk) za takav rad se ne primjenjuje: Zahvaljujući njoj, odzračenoj površini furnira može biti pokrivena strašnim mjestima. Mašući kada se boja konačno osuši (u pravilu, ona ostavlja od jednog do dva dana), platno na vratima sjede na nadstrešnicama. Kutija se također preporuča rekonstrukcija, inače će nestati izgled.

  Savjeti za njegu

  Da bi se vrata platno obložena furnirom, čula što je više i izgledalo kao novo, potrebno je brinuti za to. Furnir je zabranjen čisti abrazivnim materijalima, inače će male ogrebotine ostati na premaz, brzo će izgubiti sjaj. Nepovoljna je instalirati vrata obloženu furnirom, tako da uvijek padaju ravne sunčeve zrake. Iz ove obloge će izgorjeti, ažuriranje furnira vrata će često imati dovoljno: za primjenu lak ili boju.

  Obrišite furnir navlaženu materiju, samo ona mora biti pažljivo pritisnuta. Operite u doslovnom smislu riječi vode, koristite dizajn na povišenoj razini vlažnosti je zabranjena. Uredan mora biti kada ispiranje podova, jer će dno kutija i krila patiti od toga.

  S vremena na vrijeme daju sjaj, vrijedi temeljito poljski dizajn (na primjer, poliroli) u bazi voska. Ona odbija prašinu i skriva manje štete.

  Furnirana vrata s kompetentnom skrbi za njih poslužit će kao desetak godina. Samo u ovom slučaju od manjih ogrebotina i nedostataka ne brane. Stoga je potrebno imati koncept, kako rekonstruirati vrata, obložen furnirom vlastitim rukama. To je jednostavno pomoću dostupnih materijala i elementarnih alata.

  O obnovi furniranih vrata izgledaju sljedeće.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: