Sve o lijevim vježbama

Ako dovedete na susret slomljenu kose ili vijak (mrtav), imat ćete nekoliko različitih načina da ga izvučete. Međutim, najpogodniji se smatra da koristi lijevu rotacijsku bušilicu. O onome što predstavljaju, razgovarajmo u ovom članku.

Što je?

Bušilica je alat koji je fiksiran u priručnik za stroj ili uložak, pneumatsku ili električnu bušilicu, a namijenjen je za obavljanje rupa u različitim materijalima. Metalne bušilice su najsvestranije vježbe iz dostupnih, oni su s raznim uspjehom, ali se mogu nositi s drvom, organskim staklom, keramikom, plastikom, betonom i drugim materijalima. Opseg njihove uporabe je nemoguć: alat se koristi u najrazličitijim područjima građevinskih aktivnosti i kod kuće. I proizvodi se razlikuju daleko od samo promjera.

Vježba se samo na prvi pogled čini se da je običan alat, ali u praksi je potrebno učiniti razumno tako da ne bude fasciniran na trećoj rupi i nije se slomio. Bušilice – to je glavni potrošni materijal pri radu s strojevima, bušilicama, glavno opterećenje pada na njega, jer se događa da se rupe pojavljuju na raznim djelima.

Od nadležnog odabira ovog alata ovisit će o servisnom životu i koliko će morati steći novo.

Osobine

Alat za rezanje lijeve rotacije se vrši s cilindričnom i konusnom konfiguracijom drške za razne opreme patrone. Prema izgledu lijeve rotacijske vježbe, ne postoje značajne razlike s konvencionalnim desne strane alata, ne računajući smjer vijčanog utora. Rasprostranjena uporaba alata pronađenih u zgradi stroj, industriji strojnog alata i na rekreaciji.

Jednako, lijeva oprema može se upravljati u radionicama i pod potrebama kućanstva. Ključna značajka posebnih vježbi je da imaju vijčani kanal lijeve rotacije i odgovarajuće smještene rub.

Za ono što je potrebno?

Kao što je gore spomenuto, lijeva rotacijska vježba se prakticira u licama, numeričkim strojevima za kontrolu, primjenjuju se kod kuće u uobičajenim električnim vježbama. Postoji 2 ključna smjera gdje možete koristiti opremu takve konfiguracije.

Dobivanje visokih preciznih rupa

Različita od visoke brzine izravnana vježba, savršeno se nositi s bušenjem kanala u sivoj i kovanje lijevanog željeza, svinjskim željezom s sferičnim grafitom, metalnom keramikom, legiranom i nelonijatom čelikom. I također će biti korisni u legurama koje imaju kratke čipke, na primjer, aluminij. Izvrsno rješenje vježbe bit će za mjed i broncu, kao i bilo koje druge materijale, čiji mehanički napon ne prelazi vrijednost od 900 h / m2. Rupe mogu biti i gluhe. Postoje i određene tehnološke operacije u proizvodnji prozora iz polivinil klorida, koji koristi specijaliziranu opremu s 2 vježbe rotirajuće u isto vrijeme, jedan od njih će biti desna rotacija, druga – lijevo.

Popravak

Lijevi rotacija bušilice su neophodne kada je potrebno izbušiti slomljeni ili “obračunati” hardver. Može biti vijci, vijci, razne klinovi i drugi originalni navojni pričvršćivači imaju desnu nit.

Metode primjene

U procesu rada u radionicama za popravak automobila ili pri obnavljanju opreme, trenuci se događaju kada je nemoguće odvrnuti određeni vijak ili iz nekog razloga prigušivač je bio slomljen. Teškoća u ovoj situaciji je da izvučete ravnotežu slomljenog vijka iz rupe i istovremeno ne pokvarite nit. Alat s običnim rezanjem vijka samo pogoršava položaj, bliže bliže kanalu. U ovom pitanju, alat za rezanje lijeve rotacije.

Umeće se u elektrodu kroz tipku (ako je spremnik ključ), a zatim bušilica je stezana u ulošku. Nakon toga, obrnuti od električne bušilice se prebacuje na suprotnu rotaciju. U načinu rada “Obrnut” na električnim bušilicama iste izmjere kao i kada rotiraju desnu stranu.

Ako trebate izbušiti, na primjer, dezintegraciju lopatica vrata, a zatim bušilica je pričvršćena na površinu (bez kukavice), onda je bušilica lako pritisnuta i uobičajeno bušenje počinje. Desni vijak lopatica vrata je uvrnut na lijevoj strani (na tijeku strelica sata), u istom smjeru obavlja okretu i lijevu bušilicu. Drugim riječima, kada uđete u lijevu rotacijsku bušilicu na površinu vijka sa slomljenom glavom, on je jednostavno iskrivljen. Na isti način, klinovi, vijci su uvrnuti.

Da biste pravilno uklonili fragmente navoja iz rupe iz rupe, potrebno je pripraviti kanal. Za to, tanja vježba obične prave rotacije bušiti rupu ispod bušilice, s lijevom smjeru, čiji je promjer trebao biti 2-3 milimetra manji od promjera niti.

Sljedeći video prikazuje pregled lijevih vježbi.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: