Sorte toplinske izolacije “IZBA”

  Termalni izolator “IZBA” se odlikuje njezinom izdržljivošću i praktičnošću. Zbog toga je zaslužio veliki broj pozitivnih povratnih informacija od potrošača. Izolacija se može koristiti u toplinskim izolacijskim radovima u različitim vrstama zgrada.

  Prednosti i nedostatci

  Osnova izolacije “IZBA” je bazalt. Odavde i imena koje označava pripajanje riječi “izolacija bazalt”. Kao osnova je kamen, izolator se također naziva kameni pamuk. Rudarstvo bazalt u kamenolomima, nakon čega se prenose u biljku, gdje prolazi proces obrade.

  Mineralna vuna “IZBA” se koristi za toplinsku izolaciju zidova i podova, katu, krovove i potkrovlje, kao i gips fasade. Karakterizira se porozna struktura i ima visoku gustoću. To znači da se, unatoč malom debljini proizvoda, savršeno se pohranjuje s izolacijom i izolacijom buke.

  • Izolacija je vatrostalna i ne-zapaljiva, može izdržati temperature do 1000 stupnjeva zbog činjenice da je stvoren iz taline stijena. O ne-zapaljivom materijalu također kaže poseban certifikat. Ne-toksični proizvodi, ne ispuštaju štetne tvari pod utjecajem visokih temperatura, stoga se preporučuju za uporabu na objektima različitih vrsta. Osim toga, oni su otporni na vlagu, obrađeni posebnim pripravcima i apsolutno ne propustite tekućinu. To omogućuje primjenu materijala u prostorijama s visokom vlagom.
  • Mineralna vuna “IZBA” je prilično otporna toleriranje mehaničkih učinaka. U isto vrijeme, zabilježena je njegova mala elastičnost, koja se izražava u činjenici da se proizvod može deformirati s jakim prešama. U isto vrijeme, proizvod ne daje skupljanje i zadržava oblik tijekom života. I zbog porozne strukture koja ima vlakna u različitim duljinama, izolacija ima izvrsnu izolaciju buke, osim toga, ima nisku toplinsku vodljivost.

  • Izolacija je otporna na negativni okoliš i temperature kapi. Nije osjetljiv na truljenje, učinke mikroorganizama, gljivica i plijesni. Uz sve to, proizvodi imaju pristupačnu cijenu, posebno u usporedbi s proizvodima proizvedenim u inozemstvu.
  • Toplinski izolator ne stvara probleme pri montaži. Rad se može obaviti i sa svojim vlastitim rukama i adresiranje stručnjaka. Proizvođač označava jamstveno razdoblje proizvoda u 50 godina, ovisno o kompetentnoj instalaciji i pravilnoj operaciji.

  Među nedostacima, uz malu elastičnost proizvoda, moguće je napomenuti dovoljno impresivnu težinu i lomljivost. Kada instalirate proizvod, bazaltna prašina se raspada i formira. U isto vrijeme, veliki broj potrošača smatra da je “Hut” izolacija s visokokvalitetnim i praktičnim materijalom, u usporedbi s analozima.

  Na onim mjestima gdje je priključena izolacija, šavovi ostaju. Ako proučavate recenzije, možemo zaključiti da materijalni korisnici ne vide probleme u tome, budući da karakteristike toplinske vodljivosti ne pate od te činjenice. Trebalo bi također imati na umu da se svi koji odluče da iskoriste bilo kakve valjane toplinske izolatore su suočeni s ovom nijansom.

  Pogleda

  Toplinska izolacija “IZBA” može se podijeliti u nekoliko vrsta. Njihovu glavnu razliku ploča i njihove gustoće.

  “Super Light”

  Ova se izolacija preporučuje za ugradnju u strukturama koje ne nose ozbiljno opterećenje. Može se koristiti i na industrijskoj ljestvici i za izgradnju privatnih kuća i vikendica.

  Mineralna vuna “Super Light” se koristi za toplinsku izolaciju podova, zidova i tavana, kao i ventilaciju i grijanje. Gustoća materijala je do 30 kg / m3.

  “Standard”

  Standardni izolator se koristi pri radu s cjevovodima, potkrovljem, spremnicima, zidovima, tavanim tvari i nagibanim krovovima. To je firmware tepisi debeli od 5 do 10 centimetara.

  Gustoća izolacije je od 50 do 70 kg / m3. Izolacija ne apsorbira vodu i odnosi se na srednju kategoriju.

  “V”

  Mineralna vuna “VOD” se oslobađa za izolaciju ventiliranih fasada. Njegova gustoća je 100 kg / m3, debljina slojeva je od 8 do 9 centimetara.

  “Fasada”

  Ova vrsta toplinske izolacije dizajnirana je za vanjski rad. Izvodi smanjenje buke i funkcije izolacije topline.

  Važna nijansa je da nakon montaže izolacije, izolacija će ga morati zatvoriti s rešetkom za armiranje i žbuke. Gustoća materijala doseže 135 kg / m3. Ova izolacija nije deformirana i može savršeno držati obrazac tijekom vertikalnog polaganja.

  “Krov”

  Takav grijač je namijenjen toplinskoj izolaciji krovova i potkrovlja. Također se može koristiti za izoliranje preklapanja u hladnim podrumima.

  Materijal ima najveću gustoću – 150 kg / m3. Za ravne krovove se koristi dvoslojna izolacija, gustoća materijala se povećava na 190 kg / m3.

  Preporuke za instalaciju

  Instalacija toplinske izolacije “IZBA” može se provesti i uz sudjelovanje stručnjaka i samostalno. Prilikom odabira druge opcije, morate pažljivo ispitati upute za instalaciju i izračunati potrošnju materijala, a također trebate znati neke nijanse.

  Instaliranje bilo koje toplinske izolacije ima vlastite osobine. Oni ovise o vrsti i svrsi dizajna.

  • Prije svega, treba imati na umu da Rad na okvirnoj tehnologiji. Da biste to učinili, površina mora biti vidljiva po baru, čija debljina će odgovarati debljini izolacijskog materijala. Prilikom izolacije stropa i poda potrebno je osigurati barijeru pare. Za zatvarače, najbolje je koristiti vijke od nehrđajućeg čelika.

  • Materijal za toplinsku izolaciju se slaga u stanicama i prekriven drvenim oblogom. Da bi zglobovi vlage u zglobovima, trebali biti napravljeni pomoću montažnog viskija. Ako je potrebno, žbukanje radi zahtijeva preliminarno polaganje rešetke za pojačanje. Tek nakon što je sigurno fiksno na površini, možete početi žbukanje.
  • Kada radite s oskudnim krovovima Potrebno je staviti izolaciju unutar okvira nosača. Može se nalaziti u 2 ili 3 sloja, a morate pokušati minimizirati dostupnost zglobova.
  • Kada radite s ravnim krovom Izolacija “IZBA” postavljena je što je moguće preciznije između stanica (pokušajte spriječiti materijalne zavoje). Nadgovara se parom barijerom, koja zatvara krov. Ako se metalni ili valovisti listovi koriste kao krov, udaljenost od njih treba biti najmanje 25 milimetara. Kada radite s ravnim listovima – 50 milimetara.

  • Ako želite zagrijati preklapanje od betona, Prije svega, potrebno je staviti materijal za paru barijeru. Nakon toga je montiran izolator “IZBA” između greda.
  • U zaključku se uspostavi krajnji premaz. Ova metoda je relevantna i pri radu s drvenim podovima koji imaju praznini otporni na vjetar.

  U sljedećem videozapisu, vidjet ćete pregled bazaltne toplinske izolacije “IZBA”.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: