Koristeći “fitosporin” za jagodu

Fungicidi se u početku primjenjuju kako bi se biljke općenito zaštitile. Ako govorimo o jagodama, “Phytosporin” koristi ogromnu potražnju. U ovom članku smatramo više o korištenju “fitoosporina” za jagode, njegove prednosti i nedostatke, za koje koriste, kao i detaljne upute.

Prednosti i nedostatci

“Phytosporin” je poznat među vrtlarima zbog pozitivnog utjecaja na razvoj biljaka. Ovaj lijek sadrži veliki broj živih stanica i sporova, među kojima kultura spora Bacillus subtilis ima posebno značenje. Zahvaljujući korištenju “fitosporina”, voćni usjevi postaju otporniji na različite vrste bolesti. Ovaj lijek će zaštititi biljku od bakterioze, truleža, plijesni, bijelih i krpelja, crne spotice i ružičaste plijesan, truleće i crkve, od drugih bolesti i štetočina.

“Phytosporin” je vrlo koristan za jagode, jer čini zaštitnu barijeru iz različitih gljivičnih infekcija. Kao što znate, sporovi i bakterije mogu vrlo brzo pokvariti cijelu berbu jagoda, kao što se primjenjuju na munje. Ovaj lijek vam omogućuje da zaštitite biljku na samom pojavu bobica, dok imate pozitivan učinak na sam žetvu, jer se njegov broj povećava za 25%.

Ako u početku obradite korijenski sustav koristeći “fitosporin” za zalijevanje, onda možete biti sigurni da će jagode biti pouzdano zaštićene od različitih gljivica i bakterija.

Gnojivo “Photosponin” je globicid nova generacija, koja će zaštititi jagode iz raznih vrtnih bolesti, poboljšati opće karakteristike i ojačati imunološki sustav. Proizvodi se u nekoliko vrsta, što vam omogućuje da odaberete optimalnu opciju, naime: tekućinu, pastu i prah. U bilo kojem obliku, to znači da djeluje na jagode sustavno, jer ulazi u tlo se širi na sve krevete. Njegov glavni cilj je povećati zaštitne funkcije jagoda kako bi se smanjila vjerojatnost bolesti. Ali morate shvatiti da ovaj lijek neće moći zaštititi biljke od svih nevolja.

Phytosporin ima takve prednosti kao što:

  • Sigurnost – ovaj lijek se može primijeniti u bilo kojoj fazi razvoja jagoda, kako na početku i tijekom razdoblja žetve;

  • Lijek je kompatibilan s drugim fungicidima;

  • Raspoloživi trošak.

Ovaj lijek ima sljedeće nedostatke:

  • Učinkovitost je prilično visoka, ali to nije panacea od svih štetočina i bolesti;

  • Lijek se prodaje u različitim oblicima, ali ambalaža nije jako zgodan, nedostajući raspršivači;

  • Ovaj alat se ne preporučuje kombiniranje s lijekovima koji se nalaze na alkalnoj razini.

Za ono što se koristi?

Ako govorimo o korištenju “fitosporina” u vezi jagoda, može se koristiti tijekom ljetne sezone od ranog proljeća i završava liječenjem u jesen.

Prije sadnje jagoda, već je moguće proizvesti prvu obradu ovih fungicida. Preporuča se namočiti sadnice u smjesi “gume” i “fitosporin”, prianjajući se na omjer 1: 5. 1 litra vode trebat će 10 kapi “gume” i 50 kapi “fitosporina”.

Ako su ležaljke od jagoda posađeni prošle godine, onda je poželjno da ih izlije s posebnim rješenjem. Za njegovu pripremu bit će potrebno uzeti 30 litara vode 110 ml “fitosporina”. Tako se može liječiti oko 300 grmova jagoda.

Da biste pripremili manje rješenja, samo se morate držati u omjeru.

Prije presađivanja jagoda i jagoda, preporuča se u početku ulijeti vrt “ptitosporin”. Obično se slijetanje proizvodi u lipnju. Za pripravu otopine bit će potrebno na kantici za vodu od oko 5 grama praha. Ovo rješenje je idealno za prskanje staklenika. Zalijevanje je poželjno proizvesti u 7 tjedana prije transplantacije.

Za poboljšanje tla preporuča se za vođenje tla i jeseni s otopinom “fitosporina”. U tom slučaju treba poštivati ​​omjer od 1:20 lijeka za vodu. Ako su biljke bolesne, onda morate smanjiti proporcije 10 puta, držati se omjer od 1: 2. Ovo rješenje se zalijeva i raspršuje biljke. Nakon 10 dana, postupak je poželjan ponoviti. Ponovno prskanje se već radi s rješenjem s proporcijama 1:10.

Važno! “Phytosporin” ne ima negativan utjecaj na žetvu, tako da možete koristiti bobice čak i na dan obrade. Ali treba napomenuti da je za bolji učinak nepoželjno da dodiruje grmlje jagoda oko 3-7 dana nakon obrade.

Uputstvo

“Phytosporin” je prilično učinkovit agrokemijski, koji ne samo da vam omogućuje da zaštitite biljku od različitih bolesti, ali i doprinosi aktivnom rastu, govoreći s moćnim organskim gnojivom. Tretirajte jagode Ova tvar je vrlo jednostavna, ne morate imati posebno znanje. Ali to se treba ponoviti iz oblika, jer se ta tvar prodaje u obliku tekućine, gela i praha. Osim toga, potrebno je obratiti pozornost na proizvođača, budući da različiti proizvođači pružaju sadržaj različitih koncentracija. Zato prije korištenja fungicida, upoznajte se s uputama.

Pripremite otopinu “fitoosporina” potrebnog neposredno prije njegove uporabe. Kada pohranjuju, on počinje gubiti svojstva. Osim toga, treba koristiti neklomisjnu vodu, budući da prisutnost klora smanjuje učinkovitost lijeka.

Zalijepiti

Ova se opcija vrlo često kupuje, tako da trebate obratiti pozornost na njegovu pripremu. Da biste stvorili koncentrirano rješenje, morat ćete uzeti dva puta više vode od paste. I onda postoje rješenja za prskanje od nje kako bi se dezinficirali sadnice ili sjemenke jagode.

Za pripremu rješenja koja će omogućiti nestajanje zračenja, morate uzeti samo 4 kapi koncentrata na 200 ml vode. Nakon dobivenog rješenja potrebno je umočiti korijenje sadnica ili sjemena i pričekati 2 sata.

Ako biste trebali raspršiti ili sipati jagode, tu su 3 žličice koncentrirane otopine do 10 litara vode. Takav volumen je dovoljan da sipa oko 2-4 četvornih metara jagoda ili sprej 100 četvornih metara.

Ako trebate očistiti kompost ili tlo iz različitih bakterija i organizme, onda je 1 žlica koncentrata dovoljno za 10 litara. Ova količina je dovoljna da se nosi s 1 četvorni metar plantaže.

Puder

Neki vrtlari stječu “phytosporin” kao prah. Prvo morate pripremiti rješenje koje je pogodno za raspršivanje jagoda, tla, sjemena, staklenika, pa čak i za liječenje biljaka.

Ako trebate obraditi sjemenke jagode prije sadnje kao prevenciju, otopina se treba sastojati od 100 ml vode i 0,5 žličica lijeka. U ovoj tekućini, namočite sjeme 2 sata.

Ako planove za obradu sadnica, onda morate razrijediti u 5 litara vode 10 grama praha. U takvom rješenju, trebali biste potopiti korijene nekoliko sati. Doziranje će biti ista ako se planira napraviti prskanje jagoda. Ali imajte na umu da se preporučuje da se dobije 2-3 prskanje, dok se pauzira u 2 tjedna.

Za pripravu otopine za liječenje stakleničkih kost 10 litara vode za korištenje 5 grama “fitosporina”.

Tekući

Ova je opcija spremna za uporabu. Nabavljeno je i za obradu i profilaktičko prskanje od jagode. Iskusni vrtlari obratite pozornost na tu prskanje rješenje je bolje od večeri ili u oblačnom vremenu. Učinkovitost lijeka provjerava mnogi vrtlari.

Dovoljno tretmana u 1-2 tako da je jagoda imala dobru žetvu i nije povrijedila cijelu sezonu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: