Automobilski kompresor za Gazelu – Top 10 popularnih proizvoda

Automobilski kompresor je analog pumpe, samo što je brži, bolji i ne zahtijeva napor izvana. Uz njegovu pomoć ne samo da pumpaju kotače, već i pokreću pneumatske dizalice. Sada ćemo vam reći o najboljim modelima kompresora u tekućoj godini, kao i o tome kako ih odabrati za određeni automobil.

Najbolji kompresori za SUV

10 pozicija-automobilski kompresor 580

Prijenosni automobilski kompresor montiran je u metalnom kućištu cilindričnog tipa s bočnim oblogama — jednom plastičnom, koja je ujedno i kućište ulaza napajanja s prekidačem i metalnim. Sklopiva savijena ručka pruža praktičnost prilikom pomicanja pumpe.

Automobilski kompresor ČASOPIS580

Na vrhu se nalazi brojčanik, kalibriran u kg / cm2 i psi. Tehnički podaci u tablici:

Parametar Vrijednost
Napon napajanja 12 volti
Tlak prisilnog zraka 10 atmosfera
Duljina kabela za napajanje 3 m
Duljina zračnog crijeva 1 m
Težina 1.9 kg
Vrsta kompresijskog čvora Klip

Ova jedinica ima korisnu funkciju zaštite od pregrijavanja. S obzirom na to da je tlak u kotačima “Gazelle” oko 4 atmosfere, problematično ga je osigurati pomoću tako kompresora male snage.

Agresor-50

Kompresor za off-road agresor ACE-50 ACE

Klipni kompresor rusko-kineske proizvodnje, sposoban za kontinuirani rad pola sata, dovodeći 50 litara zraka u minuti. Kabel za napajanje doseže tri metra, a crijevo sedam metara. Postoji LED pozadinsko osvjetljenje i sigurnosni relej. Ograničenje tlaka je 1 MPa.

Sam uređaj teži samo tri kilograma, pa ga je prikladno koristiti izvan kuće. Postoje i posebni dodaci za napuhavanje čamaca i drugih proizvoda. Proizvođač daje trogodišnje jamstvo za svoje proizvode, iako neki korisnici tvrde da je kompresor sklon pregrijavanju i otkazuje prije navedenog razdoblja.

9 pozicija-automobilski kompresor Mine 2 Mine 580 u torbi

Kompaktni kompresor u metalnom kućištu sa sklopivom ručkom za nošenje. Stabilan položaj tijekom rada osiguravaju gumeni vrhovi na potpornim površinama. Regulator tlaka je dvostruko stupnjevani okrugli brojčanik koji se nalazi na vrhu jedinice. Mjedeni Priključak crijeva za zrak osigurava sigurno spajanje s ulaznim terminalom sabirnice.

Automobilski kompresor Mine 2 Mine 580 u torbi

Duljina crijeva za zrak dovoljna je za pumpanje 16-inčnog kotača. Međutim, njegova ukupna duljina zajedno s električnim kabelom bit će nedovoljna za “Gazelu” na izduženoj bazi. Parametri su sažeti u donjoj tablici:

Element / parametar Veličina
Snaga 150 vata
Vrsta kompresije Klip
Radni napon i maksimalna struja 12 volti i 14 ampera
Izvedba 40L / min
Vrsta upravljačkog uređaja Strelica, okrugla
Duljina kabela Električni — 3M, zračni-1m

Kompresor je opremljen osiguračem koji se aktivira kratkim spojem. Vrijeme neprekidnog rada ograničeno je na 15 minuta. Brojčanik prikazuje tlak u gumama pogrešno i mora se kalibrirati od samog početka.

Nije moguće osigurati potreban tlak u gumama “Gazelle” . Takva je jedinica prikladnija za kompaktne male automobile.

Zlatni Orao 20

Kompresor za SUV Zlatni orao 20

Snažan kompresor koji može napumpati kotač za minutu i pol. Neprekidno radi cijeli sat s kapacitetom od 72 litre u minuti. U tom slučaju uređaj ne stvara buku i praktički se ne pregrijava. Može se koristiti čak i za kamione.

Čitaj više  Odabir najboljeg alkotesta za osobnu upotrebu 2022 – 2022. Recenzije, internet, Top 7 ocjena

Maksimalni tlak je 1,4 Mpa, a duljina crijeva doseže 7,5 m. Tu je i niz dodatnih opcija: Automatsko isključivanje, mjerenje tlaka, zamjenjivi filtri zraka.

6. položaj-automobilski kompresor-106

Automobilski kompresor s jednim klipom u metalnom kućištu sa sklopivom prijenosnom ručkom. Kompaktan, stabilan zahvaljujući četiri gumene noge. Uređaj za kontrolu tlaka je okrugao, brojčanik, povoljno smješten na gornjoj ploči.

Automobilski kompresor za automobil-106

Crijevo za dovod zraka pod tlakom dugačko je 1 metar, što je dovoljno za pristup prijemnom terminalu sabirnice u bilo kojem položaju. SPECIFIKACIJE su sažete u tablici:

Izmjereni pokazatelj Vrijednost
Mrežni napon na brodu 12 volti
Maksimalna potrošnja struje 14,5 ampera
Najveći pritisak 5,5 bara
Duljina električnog kabela 2,8 metara
Duljina crijeva za dovod zraka 1 metar
Produktivnost pumpe 60L / min
Masa 2,2 kg

Deklarirano vrijeme neprekidnog rada crpke je 40 minuta, što omogućuje pumpanje kotača “Gazelle”. U kompletu se nalazi adapter za mogućnost rada izravno iz baterije.

Mjedeni kraj crijeva za zrak na navoj stvara neugodnosti pri radu na hladnoći.

Kompresor je također opremljen zamjenjivim mlaznicama za pumpanje raznih kućanskih potrepština i sportske opreme. Postoji spremnik za pakiranje u obliku platnene vrećice.

Jok k90h2s

Kompresor za SUV Jok k90h2s

Sljedeći na popisu snažnih kompresora za SUV bit će ovaj model. Temelji se na dva metalna klipa koji guraju zrak brzinom od 57 L / min. Granični tlak je 1 MPa, a vrijeme neprekidnog rada je pola sata.

Proizvođači tvrde da kompresor nije namijenjen samo SUV-ovima, već i minibusima i malim kamionima. Ne boji se Mraza i vrućine: dopuštena radna temperatura varira od -40 do +70 stupnjeva.

3. položaj-automobilski kompresor” autostoper ” (60)

Prijenosna automobilska pumpa visokih performansi sastavljena je u laganom metalnom kućištu obrubljenom funkcionalnim plastičnim okvirom. Ergonomski dizajn kombinira sklop kompresora i signalno svjetlo u monobloku, čije se kontrole nalaze na ručki za nošenje jedinice koja s njom čini jednu cjelinu.

Automobilski kompresor “autostopiranje” (60)

Analogni brojčanik postavljen je na sam vrh kućišta instrumenta i pruža dobru vizualizaciju procesa napuhavanja gume. Mjedeni vrh crijeva za zrak pričvršćen je na terminal sabirnice. SPECIFIKACIJE kompresora su sljedeće:

Parametar Vrijednost
Produktivnost pumpe, l / min 60
Naponi napajanja, volti 12
Maksimalna struja opterećenja, pojačala 23
Potrošnja energije, vati 300
Maksimalni tlak u crijevu, atmosfera 10

LED svjetlo pruža snažno svjetlo uz malu potrošnju struje, što je prikladno za rad u mraku. Priključak izravno na bateriju osiguran je stezaljkama tipa “krokodil”. Kompresor je opremljen platnenom vrećicom. Nedostatak se može smatrati kratkim crijevom za zrak.

Airline X3

Kompresor za Offroad Carsin 3

Otvara ocjenu kompaktan i jeftin IPO 3. Prije bi ga trebalo smatrati pomoćnim uređajem koji možete ponijeti sa sobom ako morate putovati gradom s dobrim cestama i ako se ne očekuje probijanje nekoliko kotača odjednom.

Kompresor proizvodi 40 litara zraka u minuti, radi neprekidno četvrt sata. Istodobno, korisnici primjećuju veliku brzinu punjenja komora, produktivnost i pouzdanost jedinice. Ograničenje tlaka je 1 MPa.

Čitaj više  Najbolji zračni madraci za spavanje po cijeni, kvaliteti i recenzijama kupaca

Ozbiljna neugodnost je nedostatak poklopca i loše osmišljen dizajn (ne možete pažljivo namotati i položiti žicu i crijeva). Osim toga, crijevo je kratko-samo dva metra, a nema pozadinskog osvjetljenja, što uvelike olakšava rad noću. Ali težina kompresora je mala-gotovo dva kilograma, prikladno ga je nositi i nositi u prtljažniku.

2. položaj-automobilski kompresor 900

Potpuno metalni prijenosni kompresor s dvostrukim klipom sa zaštitom od pregrijavanja postavljen je na metalnu platformu koja osigurava stabilnost. Trometarski kabel za napajanje spojen na bateriju omogućuje slobodno kretanje jedinice s obje strane automobila.

Automobilski kompresor 900

Rastezljivo spiralno crijevo prikladno je za upotrebu s prednjim i stražnjim kotačima. To je preduvjet koji mora zadovoljiti automobilski kompresor za “Gazelu”. Analogni uređaj za kontrolu tlaka, brojčanik, nalazi se na kraju crijeva spojenog na sabirnicu. Tablica prikazuje tehničke detalje:

Pokazatelji Vrijednosti
Maksimalna snaga 350 vata
Tlak zraka u dovodnom crijevu 10 bar
Napon napajanja i maksimalna potrošnja struje 12 volti i 30 ampera
Produktivnost pumpe 90L / min
kabel za napajanje, duljina 3 m
Cijev za dovod zraka, duljina 4 m
Težina uređaja 4,5 kg

Kompresor je opremljen vrećicom za skladištenje i transport, adapterskim priključcima i adapterima za napuhavanje kućanskih potrepština i sportske opreme.

Zlatni Orao 17

Kompresor za SUV Zlatni orao 17

Kompaktan, ali vrlo produktivan kompresor domaće proizvodnje. Može nesmetano raditi četrdeset minuta i isporučiti 55L zraka u minuti. Maksimalni tlak je 1,2 MPa, a duljina žice doseže 7,5 metara-vrlo povoljno za napuhavanje kotača.

Istodobno, težina samog uređaja ne prelazi 3,5 kilograma, neće zauzimati puno prostora u prtljažniku tako velikog automobila kao SUV.

Agresor 160

Kompresor za SUV agresor 160

Ovaj kompresor radi neprekidno samo 20 minuta, ali proizvodi 160 litara zraka u minuti, što je upola više nego što su to mogli prethodni modeli. Vršni tlak je 1 MPa. Na taj ćete način moći dovoljno brzo napumpati sva četiri kotača, iako je obično potrebno jako dugo vremena da se velike komore SUV-a napune zrakom.

Uređaj dolazi s torbom za nošenje, dolazi s crijevom od sedam metara, nizom različitih konektora pogodnih za čamce, igračke, sportsku opremu itd. p. Žica za napajanje nije tako duga, samo 2,5 m, ali nećete doživjeti neugodnosti zahvaljujući duljini crijeva. Vrijedno je odlučiti se za ovaj kompresor ako često putujete izvan ceste i riskirate probijanje nekoliko kotača odjednom.

Ovo je ocjena najpopularnijih modela tekuće godine. Sada možete lako odlučiti koji kompresor trebate uzeti. Ako ste već kupili nešto s ovog popisa, napišite u komentarima jeste li zadovoljni kupnjom i na što savjetujete drugim čitateljima da obrate pažnju.

SPECIFIKACIJE

Za SUV-ove razlika tlaka u gumama, ovisno o načinu vožnje, može doseći 3 atmosfere. To znači da kompresor mora pouzdano pumpati kotače iznad utvrđene prosječne norme. Potrebna količina zraka premašuje onu običnog osobnog automobila. Stoga je bolje da performanse crpke budu veće.

Slab kompresor može napumpati kotač, ali će dugo trajati. To je prepuno pregrijavanja elektromotora i jedinice za kompresiju zraka i dovest će do njihovog brzog kvara tijekom daljnjeg rada.

Čitaj više  Šampon za djecu: popis najboljih i najsigurnijih prema recenzijama dječjih šampona + cijene , fotografije i analiza sastava

Prilikom odabira koji je automobilski kompresor bolje kupiti za džip za njegov pouzdan rad, potrebno je uzeti u obzir položaj uređaja u ocjeni i kompatibilnost sljedećih tehničkih parametara.

Izvedba

Za pumpanje skupa guma velikih veličina (od 17 inča i više) ili visokih profila, preporučljivo je kupiti kompresore sa stvarnim kapacitetom od najmanje 50 litara u minuti unutar navedenog radnog ciklusa.

Trajanje neprekidnog rada

Dugotrajno opterećenje automobilskog kompresora za džip uzrokuje pregrijavanje njegovih radnih jedinica i nagli pad performansi. To se najčešće događa s neprekidnim dovodom zraka na granici snage crpke. Ne biste se trebali usredotočiti na ovaj pokazatelj za napuhavanje guma. Norma bi se trebala smatrati postizanjem potrebne razine tlaka od nule u nekoliko minuta. Za džip je bolji automobilski kompresor koji se može nositi s podešavanjem tlaka svih kotača u roku od 10-15 minuta, što se obično uklapa u tehničke uvjete rada pumpe.

Granični tlak

Ovaj pokazatelj karakterizira razinu tlaka razvijenog na izlazu kompresora pod određenim radnim uvjetima (napon napajanja odgovara normi, uređaj se ne pregrijava). 10 atmosfera je sasvim dovoljno za produktivnu jedinicu.

Broj klipova

Za džip je bolje kupiti automobilski kompresor koji koristi mehanizam s dva klipa kao učinkovitiji i manje bučan. Ali postoje i modeli s jednim klipom koji zadovoljavaju potrebne zahtjeve.

Materijal kućišta

Dizajn klipne skupine bez ulja sklon je brzom zagrijavanju zbog trenja. Stoga su produktivni kompresori smješteni u metalno kućište. Dodatna Rebrasta jakna osigurana je za hlađenje jedinice za dovod zraka pod tlakom. To pogoduje učinkovitom rasipanju topline, povećava vrijeme neprekidnog rada.

Duljina žice za napajanje i crijeva za zrak

Način napajanja utječe na performanse crpke. Standardni tanki električni kabel koji se prebacuje kroz upaljač za cigarete u automobilu može uzrokovati aktiviranje standardnog osigurača ugrađene mreže kada je preopterećen. Osim toga, velika potrošnja struje uzrokuje značajan pad napona na žicama za napajanje (2-3 volta). To dovodi do gubitka snage elektromotora i povećanja vremena napuhavanja guma. Bolje je ne kupiti takav automobilski kompresor za džip.

Uređaj mora biti opremljen relativno kratkim električnim kabelom dovoljnog presjeka s kopčama tipa “krokodil” za prebacivanje izravno iz baterije.

Duljina crijeva za zrak u uobičajenoj ili opružnoj verziji trebala bi omogućiti pristup bradavicama svih kotača, uključujući rezervni.

Dizajn armature

Spajanje crijeva za zrak s kućištem moćnog kompresora najčešće se provodi pomoću brzog otpuštanja ili navojne armature. Isto vrijedi i za mlaznicu na bradavici gume.

Dostupnost dodatnih značajki

Prilikom odabira koji je automobilski kompresor bolje kupiti za džip, trebali biste imati na umu važne opcijske značajke:

  • ugrađena blokada napajanja pri pregrijavanju;
  • zamjenski filtar zraka usisnog uređaja;
  • mlaznice i adapteri za komponente na napuhavanje za kućanstvo, kućanstvo i sportsku opremu
  • ugrađena svjetiljka s izmjenjivim filtrima (potrebna za automobil u nedostatku prirodnog svjetla);
  • digitalni semafor za fino podešavanje razine tlaka u kotačima.

Mnogi markirani uređaji za napuhavanje guma opremljeni su ovom funkcionalnošću. Neki od njih imaju prilično impresivne dimenzije i morat ćete pronaći prikladno stalno mjesto u prtljažniku za njih.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: