Pregled sredstava za uklanjanje kutikule: odaberite najbolji lijek

Kutikula je sloj kože koji se nalazi duž donjeg kunaa ploče nokta. Ovo je područje vrlo osjetljivo i ima funkciju zaštite od bakterija. Briga za nju važan je element uredne manikure i održavanja noktiju u zdravom stanju.

Postoje dvije glavne metode uklanjanja kutikule – pomoću alata (škare ili škare) i posebnih sredstava (sredstva za uklanjanje). Kod kuće je poželjna druga. Ova manipulacija ima svoje prednosti i nedostatke.

Pros:

 1. Pogodno za nokte s vrlo tankom kutikulom i s usko razmaknutim posudama;
 2. Rizik od infekcije je minimiziran;
 3. Nema potrebe za posebnim alatima;
 4. Ne zahtijeva posebne radne vještine;
 5. Redovitom primjenom smanjuje se brzina rasta kutikule;
 6. Olakšava i ubrzava manikuru.

Kontra:

 1. Apsolutna kontraindikacija je gljivična bolest nokta. Kada koristite sredstvo za uklanjanje, postoji rizik od pogoršanja stanja;
 2. Proizvod nije prikladan za uske kutikule. Stoga morate dodatno pribjeći metodi obrezivanja. Ali ako sustavno koristite sredstvo za uklanjanje, čak i u ovom slučaju postaje mekše i plastičnije, rast usporava;
 3. Glavne komponente su prilično agresivne tvari. Kod osjetljive kože to može dovesti do iritacije i crvenila. Djelomično se to može izbjeći ako se strogo pridržavate pravila uporabe i koristite sredstvo za uklanjanje ne više od jednom svaka dva tjedna.

Zašto vam treba sredstvo za uklanjanje kutikule ( odstranjivač, keratolik)

krema za kutikule

Mnoge djevojke, vidjevši ovaj alat u prodaji, pitaju se: “zašto je ovaj lijek potreban? Uostalom, kutikula se uklanja škarama za manikuru ili pincetom. Je li doista, ako primijenite ovaj lijek, višak kože će se sam skinuti? Ne može biti!».

Tako mogu misliti samo oni koji nisu isprobali dobra sredstva. Ako želite provjeriti je li to tako, možete zamoliti majstora u salonu da pokaže učinak takvog alata.

Vrlo brzo djeluje “anticuticula Acepa od Acepa”.

 • Treba ga nanijeti doslovno kap po kap na kožicu svakog od pet prstiju.
 • Majstor se neće nanositi na svih deset, jer se odmah apsorbira i nakon pet minuta koža ponovno treba nanijeti proizvod.
 • Nakon što je umočio potisnik u dezinficirajući gel za umakanje, majstor će nježno odgurnuti omekšanu kožu kutikule.
 • Tada će strugač ukloniti sve nepotrebno s nokta i ispraviti manje nedostatke pincetom.

Sadrži ulje avokada koje se savršeno upija i vlaži. “Anticuticula Ama od Ama” odnosi se na prirodne proizvode. Djelatna tvar su voćne masne kiseline. Razlikovanje takvih proizvoda omogućuje označavanje oceana. Ali postoje i drugi lijekovi.

Karakteristike sredstava za uklanjanje kutikula

Konzistencija lijeka

Za kvalitativni proces nije toliko važno u kojem obliku koristiti lijek. Da biste ga nanijeli s naknadnom maceracijom (kupkom), gel je možda prikladniji. Ako majstor odlazi na pozive, najbolja je krema u cijevi s vijčanim poklopcem.

 • Tekući pripravci opremljeni su četkom koja distribuira sredstvo u tankom sloju na željeno područje. Njihov nedostatak je što je pokrivenost četkom obično malo veća od potrebne, a agresivni proizvodi iritiraju zdravu kožu.
 • Kako bi se izbjegli takvi problemi, stvorena je olovka impregnirana antikutikulom po analogiji s flomasterom. Nedostatak olovaka je što se brzo suše. Istina, postoje zamjenjivi ulošci, ali to nije baš prikladno za kućnu manikuru. Morate cijelo vrijeme pratiti prisutnost rezervnog dijela u kući.

Aktivni sastojak je keratolitik

 • Sva sredstva za uklanjanje kutikule sadrže kiselinu ili lužinu (Koh, IPO). Kiseline se koriste samo slične prirodnim (AHA ili BHA).
 • Kemijski razbiti veze između keratinskih vlakana, omekšati kožu i pripremiti se za uklanjanje-to je svrha aktivnog sastojka antikutikule. Svi lijekovi sadrže slične tvari.
Učinak od njih je drugačiji od činjenice da su jeftinije komponente agresivnije.
 • To znači da ih držite na koži ne bi trebalo biti duže od preporučenog vremena proizvođača kako bi se spriječile alergije. Zato se tvrtke reosiguraju, smanjujući postotak opasne tvari. Ali ovdje je paradoks: ponekad ta sredstva prestaju biti učinkovita zbog premalo aktivne komponente.

Očigledno, budućnost je u prirodnim proizvodima – oni se ne mogu isprati s kože, pa čak i primijeniti u intervalu između manikura kako bi se zaustavio rast kutikule. Sadrže voćne kiseline koje imaju vrlo malu molekulu i stoga ih koža odmah apsorbira.

 • Prilikom nanošenja proizvoda na bazi ana događa se sljedeće: gruba područja kože, upijajući je, nabubre u volumenu i odvoje se od površine nokta. Zdrave stanice se vlaže i odbacuju zastarjele. Sredstvo na bazi ana ne smije se isprati. Naprotiv, savjetuje se da ga koristite profilaktički, tako da kutikula ne raste.

Usporedba sredstava za uklanjanje kožice

Radi praktičnosti odabira najprikladnijeg sredstva, njihove su karakteristike dane u nastavku. Recenzije o rezultatima uporabe ostavili su kozmetolog, praktičari majstora noktiju i posjetitelji salona za nokte. Usporedba popularnih sredstava za uklanjanje kožice

Naslov Proizvodnja Srednjecijena Volumen Conci-stentia U-Vu-Vu Kako primiti Poseban Brzina (od proizvođača) Pregled
“IPA iz IPA” Sally Hansen 270 R 25,5 ml Širi Kon Bez
poseban-

nost

Bez posebnosti 2 min ne uklanja kožicu, čak ni za 7 minuta
“IPA iz IPA” Sally Hansen 451 r 29 ml gel Kon Bez
poseban-

nost

Ne ostavljajte na koži > 1 min 15 sek suši kožu i gornji sloj nokta
«Cuticle Away CND» CND 890 r 177 ml Gel Kon nanesite jedan po jedan nokat, temeljito isperite vodom i sapunom Ne ostavljajte na koži > 1 min 15 sek dobro u salonu i kod kuće
“Piling s interneta” Giorgio Capachini 140 r 70 ml Žele Kon uklanjanje zahtijeva metal. alati Sol će se pojaviti na koži, 3 min Jako se suši
“IPA iz IPA” OPI 886 r 30 ml Krema Lecitin, ulje avokada, smjesa ana. Ne sadrži lužine Krema od graška na svakom prstu, utrljajte i uklonite kožicu strugačem vlaži kožicu 3-5 min, ne ispirati Vrlo visoke ocjene, usporava rast kutikule
“Severina” (BjeloHrvatska) “Severina” 129 r 11 ml Gel, ali tekući Kon Uklanja i žuljeve Isperite protok. voda 2-5 min Nisu svi prikladni, slabi za grube kutikule
«KapousPro-fessional» Kapous 160P 30 ml Gel Koh, rižino ulje Ne nanositi na oštećenu kožu. Isprati. ne ostavljaj >5 min 30-60 s Slično kao i u vezi s oceanom, ali manjeg opsega
«SOPHIN» SOPHIN 305 r 12 ml Gel Kon Bez posebnosti Bez posebnosti 1 min dobar lijek
Olovka-remuver”internet” SOPHIN 380 r 3 zamjenjive šipke Tekućina VNA
Limunska i citrusna kiselina
Obradite kutikulu olovkom i gurnite je natrag kapicom Bez posebnosti 1 min Vrlo povoljno na cesti
Be Natural Be Natural 560 R 60 ml Gel Aktivni kalij, natrijev hidro-ksid Bez posebnosti Bez posebnosti 45 s Visoke ocjene majstora i klijenata
«Eveline» Eveline 250 R 12 ml Gel Kon Bez posebnosti Bez posebnosti 30 s Ne ispod-hoda za debele kutikule
Čitaj više  Top-10 najboljih šivaćih strojeva Janome: Ocjena 2021-2022 i pregled karakteristika funkcionalnih uređaja + pregledi kupaca

Usporedne karakteristike odstranjivača kutikule.

Opis popularnih proizvoda za uklanjanje zanoktica s recenzijama

gel za uklanjanje kutikule

Kućni lijekovi za neobrezanu manikuru

Takvi keratoli nisu toliko učinkoviti, također ne usporavaju rast kutikule. Ali vrijedi znati o takvim opcijama, tako da u trenutku kada nemate pri ruci kvalitetan proizvod, vodite računa o noktima.

 • Ricinusovo ulje i jod

Dva jednostavna i pristupačna sredstva moraju se međusobno miješati: u bocu ulja dodajte 10 kapi joda. Kistom rasporedite tekućinu po cijelom noktu i epidermi, koja je pored platine nokta. Nakon 10 minuta možete ukloniti kožu. Za prevenciju se otopina može koristiti svakodnevno.

 • Kupka za ruke sa sodom

Za 1 šalicu tople vode potrebna vam je 1 žlica sode bikarbone. Držite ruke u vodi 20 minuta, čije se polje drvenim štapićem uklanja sva nepotrebna koža. Ne možete koristiti ovu metodu češće od 1 puta u 10 dana, kako ne biste isušili kožu i uništili ploču nokta.

 • Eterična ulja

Možete odabrati bilo koji, nanijeti četkom na ploču nokta i kožu 15-20 minuta, nakon čega biste trebali započeti manikuru.

 • Morska sol

Kupka s morskom soli neće samo omekšati kožu, već i ojačati nokte. Trebate dugo držati ruke – 20-30 minuta. Točno vrijeme može se odrediti prema stanju kutikule. Ako je omekšao, tada se ruke mogu izvaditi. Vrijedno je odmah započeti s radom kako se koža ne bi imala vremena osušiti i vratiti u prvobitni položaj.

 • proizvodi dva sredstva za uklanjanje koja imaju različitu kvalitetu. Istodobno, u sastavu praktički nemaju opipljive razlike, ali učinak primjene je dijametralno suprotan.

1. Stječe se dojam da je “Ipasine” dizajniran za uklanjanje nepotrebne kože, ali proizvođači su igrali na sigurno s aktivnim aktivnim sastojkom, kalijevim hidroksidom. A njegova količina očito nije dovoljna za postizanje cilja.

2.

Ali u drugom proizvodu iste marke,
“Internet”, usput, nije tako fluidan kao prethodni, ovaj nedostatak je ispravljen. Proizvođač je očito povećao postotak aktivne tvari, što je izvijestio na pakiranju: “ne držite na koži više od 1 minute”. Preporučeno vrijeme izlaganja je 15 sekundi. To je sasvim dovoljno za tretman manikure na jednom prstu.
Ovaj alat je lako kupiti, mnoge djevojke ga već imaju. Recenzije su pozitivne. S takvom bočicom (30 ml) može trajati godinu dana, jer je za nanošenje potrebna samo kap gela. Sastav sadrži Koh-alkaliju. Ali, ako nakon ispiranja sredstva za uklanjanje odmah navlažite tretiranu površinu, to nije zastrašujuće.

Njegov trošak nije najjeftiniji-451 kuna, ali sredstva su stvarno dovoljna za godinu dana. Možete ga kupiti ovdje.

Treba ga pravilno navlažiti, najbolje uljem za kutikule koje sadrži aha (voćne kiseline). Moram reći da je prekomjerno izlaganje ovog sredstva za uklanjanje noktiju ispunjeno otapanjem gornjeg sloja nokta. Strogo se pridržavajte uputa!

Tko nije čuo za legendarnu kuću za nokte “ole House”! Ovo je priznati lider u podučavanju dizajna noktiju na materijalima američke marke”internet”.

Odstranjivač zanoktica koji oslobađa AISINE strogo je za profesionalnu upotrebu i zahtijeva specijaliziranu obuku.

Sredstvo za uklanjanje kutikula s interneta

Usporedna tablica karakteristika

Ovdje je usporedna tablica karakteristika najpopularnijih sredstava za uklanjanje na ruskom tržištu.

Ime Aplikator Dodatna radnja Značajka Zemlja proizvodnje
Mineral Cuticle Remover Kodi kićanka usporavanje rasta kutikule mineralni Amerika
Remover Cuticle Oxxi izljev usporavanje rasta kutikule tekućina SAD
Cutique Cuticle Remover & Stain Remover Orly kićanka hidratacija sezamovo ulje SAD
Tartiso pipeta protuupalno Kina
Cuticle Remover Aravia izljev protuupalno ekstrakt kamilice Hrvatska
Nail Therapy Professional Eveline Cosmetics izljev usporavanje rasta kutikule ulje Poljska
Gena Cuticle Off izljev hidratacija voćne kiseline SAD

«Cuticle Away CND»

ima veliki volumen boce (177 ml), jer se ovaj proizvod stalno koristi u kabini. Za kućnu upotrebu ovog volumena čak je i previše. No, po cijeni izlazi 3 puta jeftinije od”interneta”. Možda je ovo analog prethodnog alata, sudeći prema preporukama proizvođača (vrijeme izlaganja i količina lužine u sastavu). Ali prisutnost u sastavu ovlaživača govori u prilog lijeku. Unatoč tome, još uvijek je potrebno isprati proizvod sapunom. To neutralizira lužinu.

capacini piling za kutikule

Savjeti za odabir

specijalizirani proizvod za trepavice

U početnoj fazi korištenja sredstava za uklanjanje kutikula teško je odlučiti koja je opcija korištenja sredstava za uklanjanje najprikladnija. Ne možete bez eksperimenta. Morate odlučiti o najprikladnijem aplikatoru za vašu upotrebu i konzistenciji sredstva za uklanjanje. Naši savjeti pomoći će vam da pojednostavite potragu za potrebnim alatom:

 • Ne preplaćujte marku i ne kupujte najjeftiniji remuver.
 • Obratite pažnju na volumen boce. Mala bočica je prikladna za eksperiment, ali će biti loša u dugotrajnoj uporabi.
 • Proučite sastav boce. Štetni sastav može oštetiti strukturu kože ili izazvati alergije.
 • Kupite proizvod od pouzdanih dobavljača kako biste izbjegli krivotvorenje.
Čitaj više  Top 15 najboljih auto alarma za automobile: ocjena kvalitete za automobil 2021-2022

Uspješna kupovina! Obratite pažnju na svoje olovke, neka budu lijepe i njegovane!

Marka”Internet”

 • ovo je najjeftiniji salon. Odstranjivač je ujedno i najjeftiniji.

“Piling s interneta” kombinirao je 2 u 1: i omekšavanje i piling. Nakon što se sastav upije, na koži će ostati kristali soli. Trebali bi pilingirati keratinizirane gluposti. Zapravo, sve što je vrijedno u ovom alatu je kalijev hidroksid.

Postotni sastav je takav da ne otpušta grube kutikule. Stoga ga je bolje koristiti nakon parenja u sapunici. Dakle, lijek odlazi iz salona u dom. No, prema recenzijama, narančasti štapić ipak neće biti dovoljan, trebali biste raditi s metalnim alatima. Suši se jako, nema ovlaživača. Ali najjeftinija cijena!

uklanjanje zanoktica

Remuver

Koncentrirana tekućina iz interneta trajat će vam dugo. Odstranjivač nježno, ali učinkovito omekšava kožicu, nakon čega će je biti vrlo lako i jednostavno ukloniti. Uz Remover dolazi narančasti štapić s kojim možete ukloniti omekšanu kutikulu.

Pros:

 1. Tekućina ima suptilnu aromu;
 2. Brzo omekšava kožicu;
 3. U kompletu ima narančasti štapić.

Kontra:

 1. Skupa cijena;
 2. Teško je pronaći proizvod u fizičkim trgovinama.

“Internet” je najpoznatija svjetska marka

 • Srećom, u našoj zemlji moguće je kupiti proizvode iz. Istina, odlikuje ih visoka cijena. Ali njihova je kvaliteta izvrsna!

“IPA od IPA” ima aktivnu tvar aha voćne kiseline, savršeno se nose s uništavanjem veza između mrtvih stanica i živih tkiva. Ulje avokada vlaži i njeguje kožicu.

Ovaj proizvod ne treba isprati, ne sadrži štetne tvari. Štoviše, savjetuje im se liječenje kutikule između posjeta salonu. Tada kutikula neće rasti. Možda je jedini lijek za kutikule koji se neustrašivo može preporučiti za kućnu upotrebu anticuticula iz interneta.

Severina Iz kutikule

“Severina” (BjeloHrvatska)

 • tvrtka koja se brzo razvija proizvodi dobre proizvode po umjerenim cijenama. Zanimljiva je njihova linija za njegu noktiju koja uključuje sredstvo za uklanjanje noktiju.

Navedeno je da se redovitom uporabom gel-remuvera proizvedenog od “Severina” proizvod savršeno nosi s grubom kutikulom. Ali praksa pokazuje da onoliko često koliko je potrebno za ovaj alat, djevojke neće raditi manikuru. Stoga se, prema recenzijama, pokazalo slabim.

očistite nokte od kapusa

«KapousProfessional»

 • Tvrtka koja se brzo razvija već je poznata profesionalcima lijepog poslovanja. Karakterizira ga upotreba inovacija u proizvodima i sniženi segment cijena. Fokusira se na kabine ekonomske klase.

Remuver ove marke prema recenzijama sličan je “NASA-i”, ali manjeg volumena. To je vrlo povoljno: proizvod će se potrošiti prije isteka roka valjanosti, kao što se događa s velikim količinama. ostala primjena je standardna: također se ne može prekomjerno izlagati koži i mora se isprati tekućom vodom. Pa ipak, za razliku od “interneta”, sastav sadrži rižino ulje koje vlaži kutikule tijekom obrade. Vrlo jeftin lijek.

internet omekšava kutikule

Za profesionalnu upotrebu

Blue Cross Cuticle Remover

Sredstvo za uklanjanje kamenca pažljivo uklanja nakupljene mrtve stanice kože i neželjene elemente oko noktiju. Odstranjivač djeluje brzo i ne isušuje kožu. Njegova lagana konzistencija omogućuje vam da ga bez problema nanesete na problematična područja. Bezbolno otapa osušeni eponihij bez stvaranja poderanih kunaova.

Blue Cross Cuticle Remover

Prednosti:

 • jednostavan za korištenje;
 • djeluje brzo;
 • vlaži kožu.

Nedostaci:

 • blago neugodan miris;
 • visoka cijena.

Trošak: 2100 kuna.

«SOPHIN»

 • alat je odmah privukao pažnju: nalazi se i u tradicionalnoj verziji i u olovci. Sastavi su različiti. Kada uklanjate kožicu na uobičajeni način, morat ćete isprati lužinu, ali kada koristite olovku-ne.

Odstranjivač kutikule ” asa, SKU: asa 05092, prema recenzijama, dobro se nosi sa zadatkom i zaslužuje biti u kućnoj kolekciji. Skupo za alkalni lijek.

Olovka-remuver “internet, broj artikla: 0531”, vrlo povoljno za ponijeti na put. Svakodnevna primjena sprječava ponovni rast kožice, njeguje je i vlaži. Kožicu možete ukloniti nakon nanošenja ulja, odmastiti i nanijeti lak. Aktivni sastojak je VNA.

dobro sredstvo za uklanjanje kutikula

Uklanjanje hardvera

Ovo je poseban stroj koji zamjenjuje bilo kakvo obrezivanje. Funkcionalnost je jednostavna, ali morate znati koristiti. Profesionalci ne pare kožu prije rada, jer se mlaznica (rezač) sama nosi sa svojim zadatkom. Uređaj se također može koristiti kod kuće, kao dodatak. Odnosno, u početku uklonite kožicu keratolikom i drvenim štapićem, a zatim uklonite ostatke pomoću uređaja. To će vam pomoći da ne oštetite nokat. Takav se uređaj kupuje ne samo s funkcijom “uklanjanja kutikula”, već mogu promijeniti oblik nokta i brusiti ploču nokta.

Ako se odlučite za kupnju stroja, tada morate znati na što obratiti pažnju kako ne biste pogriješili pri odabiru, a uređaj ne bi stajao za ljepotu:

 • kućni usmjerivač ne smije prelaziti brzinu od 5000 o / min./ min;
 • profesionalni uređaj ima brzinu od 30000 o / min./ min. i više;
 • kupite mlaznice različitih veličina;
 • isključite mogućnost grijanja tijekom dugog rada;
 • prisutnost usisavača;
 • kompaktnost i mala težina.
Čitaj više  Ocjena najboljih lakova za plastiku unutrašnjosti automobila u 2022. godini

Ne postoji točan odgovor na pitanje Koliko košta stroj. I kućni i profesionalni modeli dolaze u različitim cjenovnim kategorijama.

Aparat za manikuru

 • marka je poznata po svojim keratolicima koji su učinkoviti u pedikuri. Ima sredstva i za ruke. Jedan od njih je odstranjivač kutikule”internet”.

Proizvođač navodi da za rad s removerom nije potrebna posebna obuka. To nije sasvim točno: ipak, rad s kaustičnom sodom pretpostavlja neke sigurnosne zahtjeve. To su trenuci uobičajeni za alkalne pripravke: ne držite nokat više nego što je potrebno. Obradite jedan po jedan prst. Isperite tekućom vodom i sapunom.

Možda vam prisutnost ovlaživača omogućuje da proizvod držite na noktu do 45 sekundi. A to je prikladnije nego u sličnim lijekovima s kraćim vremenom izlaganja. Budući da je kvalitetno uklanjanje kutikule ležerna aktivnost. Dakle, recenzije su veće od konkurencije.

nema kutikule

Opis

U početku su tekućine za uklanjanje stvorene kao sredstva za brzo uklanjanje gel premaza s noktiju. Međutim, tijekom ispitivanja primijećen je njihov omekšavajući učinak na kožicu. Tako su, moglo bi se reći, nasumično stvorene tekućine za uklanjanje kutikule.

Odstranjivač je alat koji može brzo, sigurno i bezbolno osloboditi nokat od izraslih kožica. Korištenje sredstva za uklanjanje omogućuje vam da bez manikure koristite alate za rezanje (pincete), što postupak čini modernijim, udovoljava sigurnosnim zahtjevima, štedi.

Kemijski sastav odstranjivača dizajniran je na takav način da njihove komponente omekšaju kožu oko nokta što je više moguće. Osim omekšavanja i uklanjanja kože, visokokvalitetni odstranjivač također usporava daljnji rast kutikule, što je vrlo korisno. Također vas mogu zanimati informacije o tome koje ulje postoji za nokte i kutikule i koje je najbolje.

U videu-opis tekućine za uklanjanje kutikula:

Učinak tekućine za uklanjanje kutikule je sljedeći:

 • omekšavanje;
 • uklanjanje kože;
 • hidratacija;
 • prehrana;
 • usporavanje rasta.

Danas su poznate dvije glavne vrste uklanjanja:

 • kiselina;

  Opcija uklanjanja kiseline

 • alkalni.

Kisele tekućine djeluju prilično brzo i učinkovito, ali njihov je sastav agresivniji od alkalnih. Izlaganje takvim formulacijama treba obaviti ne više od dvije minute: inače postoji opasnost od spaljivanja osjetljive kože oko nokta. Alkalni sastavi su nježniji, pa su prikladni za slabu, tanku i nježnu kutikulu.

Ali kako koristiti gel Sallie Hansen za uklanjanje kožice, vrlo je detaljno opisano u povezanom članku.

«Eveline»

 • Ne može se naći u salonima, ali često se nalazi na policama. Stoga ga kupuju djevojke koje odluče napraviti neobrezanu manikuru kod kuće.

Odstranjivač iz “Interneta” ne nosi se sa zadatkom omekšavanja izraslih kožica. To je razumljivo: proizvodi izvorno nisu namijenjeni salonskom postupku. Proizvođač je igrao na sigurno i smanjio postotak aktivne tvari. Kalijev hidroksid, kao i obično. A lijek je malo skup. 4 puta skuplji od lijeka iz interneta, a učinak je nula.

Video sadrži dodatna sredstva za uklanjanje kutikula

Prednosti i nedostaci neobrezane manikure

Naziv “neobrezana manikura” točno karakterizira rad majstora s keratiniziranom kožom, odnosno postupak bez obrezivanja, epiderma se uklanja pomoću posebnih alata i alata. Ova je metoda prilično jednostavna, učinkovita i svestrana. Neobrezana manikura idealna je za njegu noktiju.

Prednosti:

 • sigurnost;
 • prikladno tijekom samostalnog rada;
 • stopa rasta kutikula će se smanjiti;
 • doprinosi izvrsnoj primjeni laka;
 • štedi vrijeme tijekom rada;
 • alat je jednostavan za korištenje čak i za početnike;
 • ne zahtijeva puno dodatnih alata.

Nedostaci:

 • sredstva za uklanjanje kožice nisu prikladna za osjetljivu kožu i ljude sklone alergijama na bilo koju komponentu;
 • lijek se ne može u potpunosti nositi sa starim kutikulama, velikim, debelim;
 • nekvalitetni proizvodi ili kojima je istekao rok trajanja mogu naštetiti koži ili noktu;
 • korištenje izvan uputa također šteti epidermi i ploči nokta.

Koji su alati za neobrezanu manikuru

Poseban pripravak prvo omekšava kožu, nakon čega se uklanja. Proizvod se naziva “odstranjivač” ili “keratolik”, snažan je i nagriza gornji sloj kože. Konzistencija lijeka je:

 • gel;
 • krema;
 • tekuća otopina u kapljicama.

Od komponenti koje su uključene u sastav, odstranjivači se dijele na vrste:

 • Ulje. Takvi su odstranjivači sigurni, mogu se koristiti i kod kuće. Proizvod je nježan, pa je pogodan za nježnu i osjetljivu kožu. Česta uporaba ne šteti pločicama nokta. Lijek omekšava kutikule, nakon čega će vam trebati drveni štap kojim trebate ukloniti kožu. Proces je jednostavan i bezbolan. Epiderma se ne pogoršava, pa izgleda dobro njegovano.
 • Mineralni. Kao i prethodni tip, takav keratolik je nježan, koji samo omekšava radno područje. Za rad će vam trebati i drveni štapić. Sastav je obogaćen korisnim uljima i mineralima: cinkom, kalcijem, magnezijem. To vam omogućuje ne samo uklanjanje nepotrebne kože, već i hranjenje epiderme oko nje. Mineralni odstranjivači često se koriste nakon uklanjanja kutikula ne nježnim sredstvima.
 • Alkalni. Lijek je također prikladan za uklanjanje kutikula kod kuće. Što je koncentrirani odstranjivač manji, to bi duže trebao ostati na radnom području. Za svaki alkalni keratolik proizvođač piše svoje vrijeme i djelovanje, jer postoje značajne razlike.
 • Kiselina. To su profesionalni alati koji se ne preporučuju za upotrebu kod kuće kako bi se izbjegle negativne posljedice. Sredstva za uklanjanje kiselina agresivno i dovoljno brzo djeluju i na ploču nokta i na kožu. Stoga je lijek u stanju korodirati gotovo cijeli keratinizirani sloj u nekoliko minuta. Da ne biste naštetili noktima, morate se obratiti profesionalcima.

Također, keratolici za uklanjanje kutikula klasificirani su u sljedeće dvije skupine:

 • salon ili profesionalni;
 • za kućnu upotrebu.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: