Stroj za izradu kruha: pregled višenamjenskih uređaja za pečenje i recenzije kupaca

Tvrtka Azipa specijalizirana je za kućanske aparate od 2006. godine. Među ogromnom količinom proizvoda posebno su popularni proizvođači kruha. Jednostavni su za upravljanje, višenamjenski, pogodni za pripremu ukusnih peciva.

Svaki model ima mnogo dodatnih funkcija, jedinstven dizajn, veliku snagu, prostranu zdjelu s teflonskim ili keramičkim premazom.

Stoga je prije odabira važno odlučiti o ciljevima koje će Stroj za kruh ispuniti.

Obavezno proučite tehničke specifikacije. To će vam pomoći u ocjeni najboljih uređaja s interneta, predstavljenoj u nastavku u članku.

Gdje kupiti

Na dan kupnje imao sam sreće, jer je peć imala popust od 42% , a kupnja me koštala 4639, 42 kuna umjesto više od sedam tisuća. Proizvod kupljen na Aliekspress.

Dostava je izvršena putem Alijeve interne usluge. Dostavio kurir na vrata drugi dan nakon uplate narudžbe. Roba je dobro zapakirana u poštansku vrećicu i kartonsku kutiju. Težina paketa 5,6 kg.

Kruh od kikirikija

U izborniku morate odabrati način “bijelo-ekspresno”.

Sastav sastojaka

Za kuhanje trebat će vam sljedeći sastojci:

 • pšenično brašno-600 g;
 • drobljeni kikiriki – 60 g;
 • šećer-60 g;
 • mlijeko u prahu – 20 g;
 • sol-5 g;
 • suhi kvasac – 5 g;
 • voda-300 ml;
 • maslac – 25 g.

Korak po korak postupak kuhanja

 1. Na dno posude stavite rasute proizvode i prelijte ih vodom.
 2. Nakon miješanja dodajte maslac i zatvorite pekač kruha poklopcem.

Oprema

Komplet je sadržavao: sam Redmond uređaj, kalup za oblikovanje peciva, mjernu žlicu, lopaticu za stvaranje i miješanje tijesta (2 komada), mali uređaj za jednostavno uklanjanje lopatice iz pečenja, upute na ruskom jeziku i servisnu knjižicu s jamstvom. Jamstvo proizvođača-dvije godine.

Tijelo stroja za kruh ISA-IA1920 izrađeno je od metala. Model je opremljen LCD zaslonom koji prikazuje potrebne informacije o pokrenutom programu i vremenu.

Značajke proizvođača kruha Redmond

Obratite pažnju! Prvo što vam upada u oči je prekrasan dizajn ambalaže proizvođača kruha Redmond.

Na crnoj pozadini svijetle fotografije same opreme i jela koja se mogu pripremiti.

Sa strane su sve karakteristike automatske pećnice za kruh i nekoliko recepata. Sam aparat za kruh ima čvrsto tijelo, moderan dizajn i set potrebnih predmeta za pečenje.

Uređaji tvrtke Iana popularni su među domaćicama. Razlikuju se od opreme drugih tvrtki:

 • višenamjenski;
 • širok izbor različitih modela;
 • veliki broj recepata;
 • moderan dizajn;
 • prikladna Upravljačka ploča;
 • za svaki uređaj kao poklon knjiga “101 recept”;
 • trošak je niži od analoga drugih proizvođača.

U Redmond uređaju možete kuhati džem, napraviti jogurt i džem, kuhati žitarice i peći meso.

Značajke

Što se tiče specifikacija, snaga je 550 vata. Zaštita od strujnog udara-Klasa NASA. Elektronički tip upravljanja. Memorija ovisna o energiji 10 minuta.

Postoji funkcija odgode početka do 15 sati i funkcija automatskog zagrijavanja do 60 minuta. Duljina kabela za napajanje 1 metar. Dimenzije peći 322h310h233mm. Način upravljanja-mehanički timer. Težina peći 4,5 kg.

Ina-INA1920 ima 25 automatskih programa koji vam omogućuju pripremu ukusnog kruha kod kuće uz minimalne troškove.

Postoji prikladna opcija za odabir pečenja kore (svijetla, srednja i tamna).

Češće izlažem srednje i svijetle boje kore. Tamno izgleda kao da je kruh jako izgorio.

Pregled proizvođača kruha Ina-Ina1920: pečemo kruh, mijesimo tijesto i pripremamo glavna jela

Proizvođač kruha Ina-Ina 1920 izgleda stilski i ima sve prednosti uređaja ove vrste: Automatski programi, odgađanje početka, zagrijavanje gotovog pečenja. Astinis predlaže korištenje pekača kruha ne samo za miješanje različitih vrsta tijesta i peciva, već i za kuhanje juhe u njemu, kuhanje glavnih jela, džemova i kompota. Knjiga uključena u komplet sadrži odgovarajuće recepte.

Tijekom testiranja procijenit ćemo kvalitetu izrade pekača kruha, jednostavnost upotrebe, adekvatnost postavki automatskih programa i koliko se uređaj dobro nosi s deklariranim funkcijama.

Značajke

Proizvođač Redmond
Model RBM-M1920
Tip pekač kruha
Zemlja proizvodnje Kina
Jamstvo 2 godine
Procijenjeni vijek trajanja 5 godina
Snaga 550 vata
Boja kućišta metalik
Materijal kućišta nehrđajući čelik, plastika
Težina pečenja 500/750 g
Odabir boje kore svijetlo / srednje / tamno
Pokrivanje zdjele Non-Stick keramika Ina “Ina”
Upravljanje elektronski
Tip gumba mehanički
Prikaz LCD
Nehlapljiva memorija 10 minuta
Održavanje temperature (automatsko zagrijavanje) do 1 sat
Odgođeni početak do 15 sati
Broj automatskih programa 19
Pribor mjerna čaša, mjerna žlica, dodatna lopatica za gnječenje, kuka za vađenje lopatice
Težina 4,25 kg
Dimenzije (Sh Amapin U Amapin D) 30 internet 30 internet 25 cm
Duljina mrežnog kabela 1,12 m
Težina s pakiranjem 5,2 kg
Dimenzije pakiranja (Sh Ama do Ama D) 36 internet 33 internet 28 cm
Prosječna cijena saznajte cijene
Maloprodajne ponude saznajte cijenu

Oprema

U dizajnu ambalaže u kojoj se isporučuje aparat za kruh, poštuje se korporativni identitet TV-a. Na crnoj pozadini nalaze se podaci o proizvodu, njegova fotografija, na bočnim stranama pakiranja možete vidjeti primjere gotovih jela i razmotriti pojedinačni pribor uređaja. Pažljivo proučavanje ambalaže omogućit će vam da se upoznate s tehničkim karakteristikama i prednostima uređaja, kao i popisom i značajkama automatskih programa. Kutija je opremljena ručkom za nošenje.

Unutar kutije, dva umetka od pjene sa strane osiguravaju da uređaj miruje tijekom transporta i skladištenja. Uz to, tijelo i sav pribor, osim posude za pečenje, pakirani su u plastične vrećice. Unutarnja površina posude za pečenje zaštićena je od oštećenja posebnim materijalom za pakiranje. Otvarajući kutiju, unutra smo pronašli:

 • kućište proizvođača kruha
 • posuda za pečenje
 • dvije lopatice za gnječenje
 • mjerna čaša
 • mjerna žlica
 • kuka za vađenje lopatice za gnječenje
 • knjiga recepata
 • upute i jamstveni list

Na prvi pogled

Oblik i dizajn stroja za kruh ne iznenađuje. Uređaj je izrađen u obliku paralelepipeda sa zaobljenim uglovima. Kućište je izrađeno od nehrđajućeg čelika, zbog čega izgleda prilično strogo i elegantno. Mislimo da će uređaj morati biti na mjestu u kuhinji bilo kojeg dizajna. Metalna površina je dobro obrađena, glatka na dodir.

Na lijevoj strani kućišta nalazi se radna komora prekrivena poklopcem, s desne strane nalazi se Upravljačka ploča s zaslonom i gumbima. Poklopac je opremljen prozirnim prozorom kroz koji je prikladno promatrati postupak bez narušavanja temperaturnog režima u radnoj komori. Metalna ručka koja strši izvan granica kućišta zaštitit će od opeklina vrućom parom prilikom otvaranja uređaja.

Ventilacijski otvori mogu se vidjeti i na preklopnom poklopcu i na desnoj stijenci kućišta.

Osim prisutnosti naljepnice s tehničkim karakteristikama uređaja, Stražnja strana je neupadljiva. Kabel za napajanje spojen je između stražnje i donje ploče. Njegova je duljina dovoljna za upotrebu u domaćim uvjetima.

Unutar radne komore, na visini od 6,5 cm od dna, grijaći element je fiksiran duž zidova. U sredini je mjesto postavljanja kalupa za gnječenje i pečenje. Oblik i motor se spajaju pomoću bajonetnog spoja. Spremnik se postavlja unutar komore standardnim pokretom: postavljanje pod malim kutom i fiksiranje okretanjem udesno. Na unutarnjoj površini zida nalaze se tragovi u kojem smjeru treba okrenuti kalup za fiksiranje ili, obrnuto, ekstrakciju.

Na dnu su četiri noge s gumiranim jastučićima kako bi se spriječilo klizanje. Dno stroja za kruh uzdiže se iznad površine stola za oko jedan centimetar. Okrugli otvori za ventilaciju nalaze se oko oboda dna.

Posuda za pečenje izrađena je od metala, a unutarnja površina obrađena je keramičkim neljepljivim premazom. Lopatice za gnječenje imaju isti premaz. Premaz izgleda izdržljiv, nismo pronašli ogrebotine, čips ili druge nedostatke. Zidovi zdjele su debeli, ne savijaju se i ne deformiraju kada se pritisnu. Ručka je tanka, metalna, tako da je upotreba zaštitne opreme prilikom vađenja gotovog peciva obavezna.

Tipični set pribora predstavljen je mjernom čašom, mjernom žlicom i kukom za vađenje lopatice. Budimo iskreni, za cijelo vrijeme rada raznih proizvođača kruha nikada nismo koristili najnoviji pribor. Plastična čaša i žlica mogu biti korisni ako je kuharu ugodnije koristiti ih, a ne vagu, ili je postigao stupanj vještine u kojem si može priuštiti kuhanje “na oko”. Na zidu čaše nalaze se oznake vode (u ml / šalicama)i brašna (u šalicama). Mjerna žlica omogućit će vam da sipate od interneta do pune žličice ili žlice suhog proizvoda.

Proizvođač kruha Ina-Ina 1920 ostavio je dobar dojam: uređaj je dobro izrađen, izgleda stilski, dizajn je jednostavan, zdjela je jaka, neljepljivi premaz djeluje izdržljivo, Upravljačka ploča, na prvi pogled, također ne postavlja pitanja.

Čitaj više  Top 15 najboljih epilatora za bikini zonu: ocjena 2021-2022 i koji odabrati za intimno područje

Upute

Upute za uporabu izrađene su u obliku tanke brošure formata blizu A5. Dokument je tiskan na visokokvalitetnom sjajnom papiru i sadrži podatke na tri jezika, od kojih je prvi predstavljen Hrvatski. 13 stranica sadrži sve informacije koje bi korisniku mogle biti potrebne za uspješan rad: od opisa dizajna do tablice s mogućim uzrocima nezadovoljavajućih rezultata pečenja. Zaokretna tablica automatskih programa prikazuje ne samo preporuke za upotrebu programa i njegove faze, već i dodatne funkcije i značajke.

Uz to je uključena i knjiga recepata. Prve stranice tradicionalno predstavljaju promotivni materijal i niz općih informacija. Korisnik može pogledati tablicu kalorija hrane, savjete kuhara, preporuke i zahtjeve za proces kuhanja. Svih 50 recepata podijeljeno je u poglavlja i omogućit će vam pripremu ne samo kruha ili slatkih peciva, već i žitarica, juha, glavnih jela i slastica. Stilistika posluživanja recepta tipična je za IAS: fotografija gotovog jela na pola stranice, popis sastojaka i redoslijed kuhanja-na drugoj. Za početnike, knjiga recepata može biti nezamjenjiv pomoćnik.

Upravljanje

Upravljačka ploča s dva reda gumba i LCD zaslonom nalazi se desno od poklopca. Svi su gumbi potpisani, pa je njihova svrha intuitivna. Pozadinsko osvjetljenje zaslona svijetli svijetloplavom bojom kada pritisnete tipke i instalirate programe, nakon nekoliko sekundi neaktivnosti se gasi. Svi zadani parametri i pokazivači faze ciklusa jasno su vidljivi čak i bez pozadinskog osvjetljenja zaslona.

Pritisci na tipke popraćeni su glasnim kratkim zvučnim signalom. Istim signalima proizvođač kruha obavještava korisnika o ostalim događajima koji se u njemu događaju – vremenu dodavanja dodatnih sastojaka i kraju ciklusa, kada se čuje nekoliko glasnih signala.

Zaslon prikazuje ne samo odabrane postavke (Broj programa, težinu štruce i stupanj tostiranja kore), već i fazu kuhanja (odgoda početka, gnječenje, odmor, dizanje, pečenje, automatsko zagrijavanje). Tako da korisnik uvijek može saznati ne samo ostatak vremena do kraja, već i što se točno događa u stroju za kruh u ovom trenutku.

Opći postupak pečenja kruha prilično je poznat:

 1. Ugradite oštricu, provjerite pouzdanost njenog pričvršćivanja.
 2. Napunite kalup sastojcima u volumenu i slijedu navedenim u receptu.
 3. Umetnite i učvrstite posudu za pečenje u radnu komoru stroja za kruh.
 4. Spojite uređaj na mrežu. Uređaj će se oglasiti zvučnim signalom i ući u stanje pripravnosti.
 5. Klikom na gumb “Izbornik” Odaberite željeni program. Programi “gnječenje” i “Multipekar” dostupni su klikom na odgovarajuće gumbe.
 6. Ako je potrebno, prilagodite vrijeme kuhanja ili vrijeme odgode početka, odaberite težinu i boju kore štruce.
 7. Pritisnite gumb “Start/Pauza”.

Funkcija odgode početka omogućuje vam postavljanje vremena nakon kojeg će kruh biti spreman. Interval — do 15 sati. Korak promjene ovisi o odabranom programu kuhanja. Ova značajka nije dostupna za sve automatske programe. Odgoda se postavlja vrlo jednostavno: nakon odabira programa ili postavljanja vremena, morate pritisnuti tipke “+” za povećanje i ” – ” za smanjenje vremena odgode.

Uređaj je opremljen s 19 automatskih programa. Osim stvarnog pečenja različitih vrsta kruha, korisnik može koristiti programe za kuhanje:

 • cupcake
 • juha
 • tijesto s kvascem
 • jogurt
 • jema
 • biskvit
 • Mliječna kaša

Osim toga, dostupni su procesni programi:

 • gašenje
 • gnječenje s promjenom vremena
 • provjera i pečenje
 • kuhanje

Trajanje nekih programa može se prilagoditi. Ako se korisniku čini da nema dovoljno dostupnih automatskih programa, tada uvijek može iskoristiti mogućnosti “Multipekara”. Ovaj program vam omogućuje da odredite trajanje svake faze miješanja i provjere, kao i pečenje i automatsko zagrijavanje. Dostupna je i funkcija odgođenog početka.

Uređaj ima trajnu memoriju. U slučaju nestanka struje tijekom rada programa, sve se postavke spremaju u roku od 10 minuta neaktivnosti. Kada se struja nastavi, uređaj automatski nastavlja ciklus.

Eksploatacija

Prije početka rada obrišite kućište izvana i iznutra te operite i osušite sve dijelove uređaja koji dolaze u dodir s hranom. Aparat za kruh treba postaviti na ravnu, vodoravnu površinu dalje od

Rad stroja za kruh prilično je jednostavan. Napominjemo nekoliko nijansi na koje obično obraćamo pažnju.

 • Visoke štruce ispale su s lagano potonulom grbom. Pri pečenju kruha od 500 g vrh je bio podignut i blago zaobljen.
 • Prozor za gledanje u poklopcu zamagljuje se tijekom provjere i pečenja kruha.
 • Postavke programa pečenja različitih vrsta kruha mogu se smatrati adekvatnima.
 • Mnogi programi imaju mogućnost dodavanja dodatnih sastojaka tijekom dugog gnječenja. To je obaviješteno dugotrajnim glasnim zvučnim signalima.
 • Popis automatskih programa obično se može naći na poklopcu uređaja ili na drugom vizualnom mjestu. Na amea-Amea1920 nema popisa automatskih programa na površini kućišta koja je lako dostupna kada se koristi. Stoga je korisnik prisiljen provjeriti upute ili negdje zapisati brojeve najtraženijih programa.

Automatski programi, posebno oni dizajnirani posebno za pečenje kruha, omogućuju vam postizanje očekivanog rezultata. Postavke programa razlikuju se u vremenu šarže i provjere, broju šarži, kombinaciji šarži i razmaka. Naravno, moguće je ostaviti kruh sat vremena u načinu grijanja na kraju ciklusa, ali po našem mišljenju postoji opasnost od vlaženja štruce. Stoga smo kruh izvadili odmah po završetku pečenja, stavili ga na rešetku i nakon 15-20 minuta zamotali u čisti ručnik dok se potpuno ne ohladi.

Za cijelo vrijeme naše interakcije s njom, proizvođač kruha Ina-Ina 1920 nije donio neugodna iznenađenja. Uređaj radi stabilno, nije ga teško koristiti, a rezultat pečenja uvijek je bio dobar i ispunio očekivanja. U jedinom slučaju, kada smo pekli kolač od oraha prema receptu iz knjige, rezultat nas je razočarao. Ali problem nije bio u uređaju, već u samom receptu — točnije, postavljanju vremena programa. Obični kolač s maslacem na prašku za pecivo preporučeno je da se peče na odgovarajućim programskim postavkama 4 sata i 52 minute. Vrijeme provjere bilo je oko tri sata, kao rezultat toga, sav se maslac rastopio i ogulio od tijesta, a na izlazu smo dobili krut proizvod više nalik kolaču nego kolaču. Stoga, kada koristite recepte iz knjige, savjetujemo vam da obratite pažnju ne samo na popis sastojaka, već i na preporučenu duljinu ciklusa.

Njega

Čišćenje i održavanje proizvođača kruha vrlo je jednostavno. Kao i kod bilo kojeg električnog uređaja, kućište je zabranjeno stavljati u vodu ili pod mlaz vode. Za očuvanje izgleda i kvaliteta neljepljivog premaza zabranjeno je koristiti abrazivne ili kemijski agresivne tvari tijekom čišćenja.

Prvo izvadite lopaticu za gnječenje iz posude. Ako se lopatica ne odvoji lako, posudu treba napuniti toplom vodom i ostaviti neko vrijeme. Vanjske i unutarnje površine kućišta mogu se obrisati mekom, vlažnom kuhinjskom krpom ili spužvom. Prihvatljivo je koristiti blagi deterdžent. Glavni uvjet je temeljito uklanjanje njegovih ostataka nakon postupka čišćenja kako ne bi utjecao na okus gotovog jela.

Nismo imali poteškoća u brizi za pekač kruha Isa-1920.

Naša mjerenja

Mjerenja potrošnje energije izvršena su pomoću vatmetra tijekom rada instrumenta. U načinu pečenja snaga stroja za kruh kreće se od 510 do 527 vata. U načinu mirovanja, pekač kruha troši 0,4 vata, u načinu gnječenja — oko 30 vata. Pokazatelji potrošnje energije pri korištenju automatskih programa mogu biti zanimljivi.

 • Za ciklus pečenja kruha težine 750 g s srednje rijetkom korom u programu “Francuski kruh” uređaj troši od 0,283 kilovata * h.
 • Kada se koristi program “raženi kruh” i peče kruh težak 750 g s srednje rijetkom korom, potrošnja energije iznosila je 0,387 kilovata * h.
 • Za ciklus ” gašenja·tijekom 1 h 30 minuta potrebno je 0,380 kilovata * h.
Čitaj više  Marke prirodne i instant kave: pregled popularnih marki

Većinu vremena uređaj radi gotovo tiho. Aparat za kruh stvara buku samo prilikom miješanja tijesta. Zvučni signali su prilično glasni, tako da ih možete čuti čak i iz najudaljenije prostorije, a noću su sasvim sposobni probuditi se čak i kad su kuhinjska vrata zatvorena.

Praktični testovi

Tijekom praktičnih eksperimenata koristit ćemo automatske programe, ispeći nekoliko vrsta kruha i pokušati napraviti nešto netipično za pekač kruha.

Francuski kruh sa sirom (recept za 14 iz knjige u kompletu)

Mlijeko u prahu — 25 g, pšenično brašno V / S — 440 g, sol-9 g, šećer-30 g, biljno ulje — 12 ml, voda-280 ml, kvasac-4,5 g, parmezan-90 g, suhi bosiljak — 2 g.

Parmezan je nariban na sitnoj rerni i pomiješan s bosiljkom. Stavite sastojke u zdjelu pekača kruha sljedećim redoslijedom: mlijeko u prahu, brašno, sol, šećer, ulje, voda, kvasac, sir s bosiljkom. Zatvorili su poklopac i instalirali program 2 (francuski kruh), težina štruce-750 g, boja kore-srednja. Trajanje programa bilo je točno pet sati.

Nakon četiri i pol sata miris svježeg kruha postao je potpuno nepodnošljiv. Dakle, kada je uređaj emitirao niz glasnih zvučnih signala koji su najavljivali kraj ciklusa, nismo slijedili preporuku da se kruh drži u pećnici sat vremena. Odmah smo izvadili štrucu i stavili je na rešetku da se što prije ohladi.

Kruh je ispao visok. Srednje rijetka kora, hrskava. Gornji dio pao je u sredinu prema unutra. Mrvica je bujna, s puno velikih pora. Sir i začinsko bilje ravnomjerno su raspoređeni po kruhu. Sir ne samo da je dao svijetlu aromu i okus, već je i mrvicu kruha učinio elastičnom. Pri rezanju mrvica se uopće ne mrvi.

Knjiga recepata preporučuje uparivanje ovog kruha s raznim mliječnim kobasicama. Međutim, čak i bez kobasice, prilično je ukusna i samodostatna.

Rezultat: izvrsno.

Raženi kruh od kima (recept za 16 iz knjige u kompletu)

Pšenično brašno V/S — 350 g, raženo brašno-230 g, integralno brašno-20 g, sol — 6 g, šećer – 12 g, med — 12 g, biljno ulje-12 ml, voda – 330 ml, kvasac — 4,5 g, slad-28 g, mljeveni korijander – 2 g, cijeli Kim-1 g, muškatni oraščić-1 g.

Stavite sastojke u posudu za pečenje sljedećim redoslijedom: voda, šećer, sol, med, kvasac, slad, začini, biljno ulje, pšenično brašno, raženo brašno i integralno brašno. Instalirao program 10 (raženi kruh). Težina štruce-750 g, boja kore-srednja. Nakon pritiska na tipku “Start” saznali smo da će kruh biti spreman za 4 sata i 32 minute.

Gotova štruca je gusta, aromatična. Gornji dio je malo ” pao ” u sredini. Boja i stupanj pečenja stranica kruha su ujednačeni. Rez pokazuje da je mrvica izvrsne kvalitete. Na dodir je mekan, dobro pečen, nije ljepljiv ili mokar, fino porozan, bez praznina. Pri rezanju mrvica se ne mrvi.

Rezultat: izvrsno.

Kiselo vrhnje

U 350 g 10% vrhnja promiješano je 100 g kiselog vrhnja 15% masti. Ulijte mliječnu smjesu u zdjelu stroja za kruh, postavite je unutar uređaja i postavite program “jogurt”. Zadana duljina ciklusa je 8 sati. Budući da je temperatura vrhnja i kiselog vrhnja bila znatno niža od sobne temperature, povećali smo vrijeme programa na 9 sati. Sat i pol kasnije ponovno promiješajte sadržaj posude.

Nakon što su se začuli zvučni signali koji su najavljivali kraj posla, izvadili smo zdjelu i prebacili dobiveno kiselo vrhnje u staklenku. Kiselo vrhnje je bilo tekuće, što povezujemo s malim postotkom masti u izvornim proizvodima. Stavljeno u hladnjak.

Kiselo vrhnje se malo zgusnulo, ali još uvijek nije postalo ono u kojem “stoji žlica”. To ne povezujemo s radom uređaja, već s početnim sastojcima. Općenito, zaključujemo da je sasvim moguće koristiti aparat za kruh kao aparat za jogurt. I što je najvažnije, možete fermentirati i veliku i malu količinu proizvoda.

Rezultat: izvrsno.

Chahokhbili s grahom (recept za 43 iz knjige u paketu)

Piletina (bedra) – 300 g, zeleni grah-200 g, luk-100 g, rajčica – 100 g, bugarski papar — 80 g, pasta od rajčice-60 g, maslac-20 g, voda – 100 ml, sol, začini.

Pripremljeni i nasjeckani sastojci stavljeni su u zdjelu iz koje je prethodno uklonjena lopatica za miješanje tijesta. Dobro promiješajte i posudu prekrijte folijom. Postavili smo program 9 (pirjanje), vrijeme kuhanja 1 sat i 30 minuta.

Na kraju programa dobili smo savršeno pripremljeno drugo jelo. Za naš ukus, povrće je čak i pomalo presušeno, pa bismo sljedeći put smanjili vrijeme kuhanja na 1 h 10 minuta. Ali ništa nije izgorjelo, nigdje nije pobjeglo. I vrh folije i stranice zdjele s vanjske strane ostali su čisti.

Rezultat ovog testa dokazuje da su parametri programa “pirjanje” sasvim adekvatni i omogućuju vam upotrebu pekača kruha ne samo kao uređaja za pečenje i gnječenje tijesta, već i za pripremu glavnih jela.

Rezultat: izvrsno.

Zaključci

Proizvođač kruha Ina-Ina 1920 može se prepoznati kao uređaj koji se savršeno nosi s osnovnim i dodatnim funkcijama. Uređaj izgleda elegantno, prikladan je za rad, jednostavan za upravljanje. 19 Automatski programi omogućuju vam pripremu različitih vrsta kruha, peciva, prvog i drugog tečaja, kao i korištenje zasebnih procesa-gnječenje tijesta ili njegovo pečenje. Za napredne korisnike postoji program “Multipekar” koji vam omogućuje postavljanje trajanja svake faze miješanja i provjere, pečenja i automatskog zagrijavanja.

Ispada da je kruh ravnomjerno pržen, mrvica u svakom od eksperimenata bila je upravo ona koju smo očekivali vidjeti. Samo je jedan trenutak malo zasjenio lijepe rezultate: veliki kruhovi padaju niz središte vrha. To se ni na koji način nije odrazilo na kvalitetu kruha ili njegov okus, uznemirujući samo naše estetske osjećaje. Hljebovi srednje i male veličine dobivaju se s ravnomjerno podignutim vrhom.

Nedostaci uključuju nedostatak vizualnog prikaza programa na kućištu uređaja. Korisnik mora zapamtiti brojeve programa koji su mu najpopularniji ili redovito gledati upute.

Pros

 • prilično neutralan dizajn
 • Automatski programi i mogućnost prilagodbe parametara nekih od njih
 • jednostavno upravljanje i postavljanje radnih parametara
 • multifunkcionalnost
 • dobri rezultati ispitivanja

Kontra

 • broj automatskog programa morate zapamtiti ili pogledati upute
 • vrh velikih kruhova pada niz sredinu

Kako kuhati

Izrada kruha u ovom modelu ugodan je kreativni proces. Kruh možete mijesiti raznim dodacima koji su vam pri ruci.

Sofisticiranost i okus daju sjemenke suncokreta, sezama, grožđica, orašastih plodova, maka. Glavna prednost je u tome što kada mijesim tijesto, znam da u njemu nema štetnih aditiva.

Kruh se lako uklanja, ne lijepi se za zidove i dno. Nedvojbena prednost ovog modela je što se nakon završetka programa čuje ugodan zvučni signal.

Pekarski proizvodi iz stroja za kruh na internetu ne mogu se usporediti s onima koji se prodaju u trgovinama. Kruh je puno bolji i aromatičniji. Prikladno je da ga mogu kuhati kad zatreba. Jednom sam pokušao ispeći uskrsni kolač za praznik. Pokazalo se vrlo ukusnim, gustim i konzistencijom bliskim kupljenim uskrsnim kolačima.

Sviđa mi se činjenica da kruh u ovom modelu uvijek ispadne! Pokušao sam kuhati francuski, raženi, bijeli zrak. Sviđa mi se recept za “kruh od kiselog vrhnja” zbog male količine sastojaka i bogatog okusa. Dobio je izvrstan rezultat i zadovoljne kritike članova obitelji.

Lopatice mijese tijesto na takav način da se tijekom bilo kojeg programa kruh peče ravnomjerno i dovoljno brzo.

Često koristim program grijanja koji pomaže dobiti svježi i topli kruh. Zgodna funkcija odgođenog početka omogućuje mi pokretanje programa pečenja kada se kruh peče u određeno vrijeme.

Navikao sam se na prilično brzo. Za svaku domaćicu lijepo je kad se sav “prljavi” posao miješanja tijesta obavlja automatski za vas. Vi samo trebate sipati sve sastojke u zdjelu i postaviti željeni program. Inače, posuda za pečenje ima neljepljivi premaz, lako se čisti i ne ogreba.

Na što biste trebali obratiti pažnju prilikom odabira?

Prilikom odabira stroja za kruh, trebali biste obratiti pažnju na volumen posude za pečenje – kakav kruh po težini može peći. Snaga opreme također je povezana s ovom karakteristikom.

Budite svjesni! Osim toga, važno je da domaćica zna:

 • broj načina kuhanja;
 • dodatne značajke;
 • koliko recepata ima u memoriji stroja;
 • odabir boje kore;
 • dostupnost automatskog pokretanja i memorije;
 • mogućnost odgode početka;
 • postoji li prozor za gledanje u poklopcu;
 • zvučni signal djeluje ako je potrebno dodati sastojke.
Čitaj više  Top 15 najboljih peći-kamina za ljetnu rezidenciju i seosku kuću: ocjena 2021-2022 i što treba uzeti u obzir pri odabiru

Veliki broj načina rada i sposobnost uređaja da pamti recepte smanjuje vrijeme za uvođenje radnih parametara prilikom pečenja sorti kruha koji vam se najviše sviđa.
Veličina štruce određuje hoće li biti dovoljna za cijelu obitelj ili će je trebati dodati.

Prozor za gledanje omogućuje vam vizualnu kontrolu cijelog postupka gnječenja i pečenja.

Optimalna snaga opreme ovisi o veličini posude i iznosi 450-1650 vata. Najveća potrošnja energije je u procesu miješanja tijesta.

Važno! Odgođeni početak omogućuje vam postavljanje aparata za kruh tako da je kruh spreman za dolazak članova obitelji s posla ili rezanje još toplog muffina ili muffina ujutro za doručak.

Prisutnost dozatora-uređaja koji samostalno mjeri i poslužuje glavne sastojke, omogućuje vam miješanje i pripremu peciva prema receptima bilo koje složenosti bez uplitanja u proces rada opreme.

Dodatne značajke

Osim izravne namjene, pekač kruha može pripremiti ukusne jogurte, kekse, mliječnu rižu, tjesteninu i druge žitarice, pa čak i juhe.

Ona u potpunosti eliminira potrebu za korištenjem Redmond sporog kuhala, koje sada imam u praznom hodu.

Tost

Kao obitelj volimo jesti tosterski kruh za doručak, pa često koristimo program “sendvič kruh”. Jedino što ne biste trebali izlagati tamnu koru, inače kruh izgleda jako izgorjelo.

Navečer sam stavio sve sastojke u zdjelu asistenta i pritisnuo “odgođeni početak” i već za doručak dobivamo svježu štrucu, čija aroma daje izvrsno raspoloženje za cijeli dan i energičnost.

Kashi

Lako se priprema i zobena kaša koja se sastoji samo od zobenih pahuljica, šećera, soli i mlijeka. Rižina kaša priprema se prema istom receptu, jedina je razlika što je glavna komponenta riža. Sve ostalo se dodaje poput zobene kaše. Iznenađujuće, čak je i gulaš s mesom izvrstan u ovom aparatu za kruh!

Recenzije

Proučavao sam povratne informacije stvarnih korisnika i rado ću podijeliti glavne. Prvo negativni:

 • Ako odlijepite naljepnicu, vijest će biti ljepljiva
 • Ispada mala štruca
 • Bučno tijekom gnječenja
 • Metalno kućište se zagrijava više od plastike
 • U nekim se načinima postavlja tajmer
 • Površina unutar stroja za kruh nije baš prezentabilna, mrlje se ne trljaju
 • Malo recepata

Sada prijeđimo na pozitivne:

 • Pripremite se navečer, ujutro vrući kruh za doručak
 • Prikladno, baš kao i kod sporog kuhala
 • Kompaktan, nije težak, ne zauzima puno prostora
 • Cijena, kompaktnost, lagani jelovnik, elegantna, jasna knjiga recepata
 • Višenamjenski, jednostavan za korištenje, jednostavan za čišćenje
 • Metalno kućište
 • Jamstvo 24 mjeseca
 • Funkcija “Multipekar”

Izlaz

Model proizvođača kruha Redmond vrlo je jednostavan i jednostavan za rukovanje, pod uvjetom da pažljivo pročitate recepte i slijedite doziranje svih komponenti. Standardno vrijeme pečenja kruha u prosjeku je 3-4 sata. Ne morate se truditi da biste nakon toga uživali u domaćem svježe pečenom kruhu!

S ovim čudesnim aparatom za kruh Želim peći sve češće. Izvrstan proizvod tvrtke IASIN-jamac visoke kvalitete i pouzdanosti.

Ovaj pekač kruha izvrstan je pomoćnik u kuhinji, jer štedi vrijeme i trud. Štoviše, zbog svoje niske cijene ovaj je model premašio sva očekivanja. Preporučujem kupnju svim domaćicama. Još jednom, kupio na Aliekspress . Također mogu preporučiti Rotisserie Press i preciznu kuhinjsku Vagu ACE – ace05 za vrlo precizno stavljanje sastojaka!

Aliekspress je trenutno u prodaji! Na ovoj stranici pronaći ćete posebne popuste!

Kruh od drugorazrednog brašna

Da biste napravili kruh, morate unaprijed prosijati brašno, sol i šećer. Voda mora biti čista i svježa. Preporučljivo je uzeti filtriranu ili prokuhanu vodu. Recepti za kruh za pekač kruha Redmond mogu se mijenjati pod uvjetom da se poštuje omjer.

Automatski načini pečenja za kruh ne bi trebali biti odabrani ako trebate ispeći jelo koje nije prema gotovom receptu iz knjige proizvođača kruha Redmond. Promjene temperature i vremena kuhanja mogu utjecati na kvalitetu konačnog proizvoda.

Sastav sastojaka

Najjednostavniji recept je onaj koji sadrži najmanje sastojaka, a vrijeme kuhanja traje 1 sat.

Da biste to učinili, trebat će vam:

 • 0,5 l tople vode;
 • 55 g svježeg kvasca;
 • 1 st. l. soli;
 • 1 st. l. šećer;
 • 2 st. l. biljno ulje;
 • 1 kg brašna drugog razreda.

Korak po korak postupak kuhanja

Važno je promatrati ne samo gram sastojaka, proporcije, već i korake dodavanja različitih proizvoda.

Da biste pripremili osnovni recept za kruh u stroju za kruh Redmond, trebate:

 1. Pripremite sastojke: brašno treba pažljivo prosijati i odvojiti od grudica. Preporučljivo je kvasac prethodno preliti toplom vodom (u omjeru navedenom u gornjem receptu) i pričekati da se digne. Trebali bi se stvoriti mjehurići zraka.
 2. Gotovu masu kvasca treba uliti na dno stroja za kruh i dodati joj prosijano brašno.
 3. Zatim dodajte sol i šećer. Ne preporučuje se mijenjanje sastojaka (sol treba biti kuhinjska, gruba, a šećer kristalni, prah neće raditi).
 4. Za blaži okus možete dodati maslac (po želji)- 20 g.
 5. Na kraju sve pospite brašnom i promiješajte.

Ako recept ukazuje na suhi kvasac, treba ga dodati samo suhoj smjesi – napravite bunar u brašnu i ulijte ga tamo tako da kvasac ne dodiruje vodu prije vremena.

Recepti za kruh za pekač kruha Redmond mogu se razlikovati samo u trajanju kuhanja, jer su neke konfiguracije manje moćne, a parametri spremnika mogu se razlikovati od proizvođača.

Dalje, morate odabrati način rada koji je pogodan za kuhanje. U pravilu je aparat za kruh već postavljen tako da se tijesto kuha u bilo kojem omjeru. Međutim, morate slijediti korake dodavanja sastojaka. Ako kvaliteta brašna ne utječe na ovaj korak, tada vrsta kvasca može utjecati na gotovo jelo.

Proizvođač kruha Redmond oglašava zvučni signal nakon 5 min. nakon pokretanja načina rada. Nakon toga trebate pomiješati sadržaj i uključiti jedinicu punom snagom. Vrijeme kuhanja je otprilike 1,5-2 sata. Neke konfiguracije mogu utjecati na cijelo vrijeme kuhanja u smislu trajanja. Na kraju trebate ostaviti kruh 5-7 minuta., da se podigne u “kapu”. Da bi proizvod zadržao oblik, morate ga pažljivo položiti na bok i ohladiti.

Kruh od rajčice

Kruh se mora kuhati u načinu” francuski-ekspres ” težine 700 g.

Sastav sastojaka

Od sastojaka će vam trebati:

 • pšenično brašno-500 g;
 • šećer-30 g;
 • sušena rajčica – 40 g;
 • mlijeko u prahu – 25 g;
 • sol-6 g;
 • kvasac-4,3 g;
 • biljno ulje – 25 ml;
 • voda-300 ml.

Korak po korak postupak kuhanja

 1. Na dno posude ulijte ulje s vodom i dodajte mu sol, mlijeko i brašno.
 2. Na kraju stavite rajčicu i kvasac.

Narančasti kruh

Morate kuhati u načinu” bijelog kruha ” težine 1 kg.

Sastav sastojaka

Da biste napravili domaći kruh od naranče, trebat će vam:

 • med – 20 g;
 • pšenično brašno-670 g;
 • sol – 10 g;

Za aparat za kruh Redmond savršen je recept za slatki narančasti kruh opisan u članku.

 • biljno ulje-5 ml;
 • kvasac-4,5 g;
 • sok od naranče – 300 ml.

Korak po korak postupak kuhanja

 1. Prvo morate uliti sok u posudu, na njega dodati ulje i med.
 2. Nakon toga dodajte prosijano brašno.

Začinjeni kruh

Na upravljačkoj ploči postavite program” bijeli kruh ” težine 1 kg.

Sastav sastojaka

Za pripremu ovog recepta trebate:

 • brašno-600 g;
 • med – 20 g;
 • sol – 10 g;
 • suhi kvasac – 7 g;
 • osušeni bosiljak – 2 g;
 • timijan – 3 g;
 • sušeni peršin – 2 g;
 • kiselo mlijeko – 450 ml.

Korak po korak postupak kuhanja

 1. Prvo morate uliti mlijeko u zdjelu i u njemu razrijediti med do homogene konzistencije.
 2. Zatim trebate dodati rasute proizvode i tek na kraju dodati brašno.

Također, za svaki recept možete odabrati drugi program koji će, prema mišljenju domaćice, biti najprikladniji ili optimalniji za pripremu određenog recepta.

Čokoladni biskvit

Sastojci:

 • Pšenično brašno 180 g
 • Jaje 5 kom
 • Šećer 150 g
 • Čokolada crna (gorka) 100 g
 • Prašak za pecivo 5 g
 • Maslac 5 g

Redoslijed kuhanja čokoladnog biskvita:

 1. Čokoladu naribajte na sitnoj rerni.
 2. U zasebnoj posudi tucite jaja sa šećerom do trajne pjene. Stalno miješajući dodajte brašno, prašak za pecivo, čokoladu i dobro promiješajte dok ne postane glatko.
 3. Uklonite lopaticu za gnječenje postavljenu u posudu za kruh.
 4. Posudu za kruh premažite maslacem i stavite tijesto.
 5. Zatvorite poklopac. Instalirajte program 21 biskvit. Vrijeme kuhanja 1 sat i 15 minuta. Pritisnite gumb “Start / Stop”.
 6. Kuhajte prije završetka programa.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Slaven Izgraden

Pozdrav svima! Ja sam Slaven Izgraden i s oduševljenjem dijelim svoju strast prema popravku i instalaciji opreme s vama. Kao autor na ovoj web stranici, vodi me moja ljubav prema tehnologiji i želja da pomognem drugima da razumiju i rješavaju probleme vezane uz svoju opremu.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: