Koji je grijač bolji – usporedba karakteristika

odabir grijača
ocjena najboljih grijača

Imati dodatni

Postoje i izvanredne situacije i nesreće kada se stanovnici dobro opremljenih kuća počnu smrzavati u svojim stanovima.

U privatnoj kući ponekad je toplina neravnomjerno raspoređena i postoji potreba za toplinom u određenoj sobi. A u zemlji električni grijač može postati glavni uređaj za grijanje. Koji je bolje odabrati, na što treba paziti i što je bolje-ulje ili konvektor.

Prednosti i nedostaci grijača za dom

Grijači su već dugi niz godina vrlo popularni. Sve snažniji i funkcionalniji kućanski aparati redovito se pojavljuju.

Pros grijača:

 • Veliki asortiman s različitim konfiguracijama i cjenovnim politikama.
 • Različite vrste, što vam omogućuje da odaberete najoptimalniju opciju u svakom slučaju.
 • Učinkovito grijanje prostora s različitim kvadraturama.
 • Prilično kompaktne dimenzije.
 • Dugi radni vijek podložan svim pravilima korištenja.

Nedostaci grijača:

 • Ovisnost o električnoj energiji.
 • Velika potrošnja električne energije.

Koji grijač za kuću je bolje odabrati?

Pitanje odabira grijača otvoreno je za mnoge, jer centralizirani sustav grijanja ne pruža uvijek svoje usluge na odgovarajući način. Raspon grijača za dom je velik, postoji mnogo sorti i modela s različitim konfiguracijama i cjenovnim politikama.

Na koje parametre treba obratiti pažnju pri odabiru najboljeg grijača za dom?

 • Vrsta grijača. Trenutno su sljedeće vrste grijača vrlo popularne: Grijači ventilatora, konvekcijski modeli, uljni i infracrveni grijači. Svaka sorta ima svoje dizajnerske značajke.
 • Snaga i performanse grijača. O ovom parametru ovisit će koje područje uređaj može pravilno zagrijati. U prosjeku, za grijanje svakog 1 kV.m treba oko 100 vata snage ako u kući postoji dobra toplinska izolacija. Također, za izračunavanje optimalne snage uređaja potrebno je obratiti pažnju na visinu stropova kuće, broj prozora, prisutnost vanjskih zidova.
 • Dimenzije grijača. Što je veća snaga grijača, to će imati veće dimenzije. Vrijedno je napomenuti da se u pravilu mijenja samo širina, a debljina i visina ostaju nepromijenjeni. Ova značajka dizajna omogućuje vam postavljanje grijača na zid, na primjer.
 • Vrsta upravljanja. Kućni grijači mogu biti opremljeni mehaničkim ili elektroničkim upravljačkim tipom. Mehanički upravljani modeli opremljeni su gumbima, jednostavnog su dizajna i spadaju u proračunske modele. Elektronički modeli su funkcionalniji i sigurniji, ali troškovi su im mnogo veći. Neki modeli omogućuju ručno programiranje načina rada.
 • Temperatura grijanja. Za grijanje stana, posebno u kojem žive mala djeca i kućni ljubimci, toplo se ne preporučuje kupnja uređaja čiji dijelovi tijekom rada dosežu visoke temperature. Na primjer, uljni grijači u slučaju kvara termostata mogu se zagrijati do 150 stupnjeva. Za sigurnu uporabu uređaja njegova temperatura ne smije prelaziti 70 stupnjeva.

Ovo su glavni kriteriji na koje se preporučuje obratiti pažnju pri odabiru grijača za dom. Ne biste trebali davati prednost vrlo jeftinim modelima proizvođača sumnjivog ugleda, jer ako oprema ne radi ispravno, povećava se vjerojatnost požara.

Kako bismo olakšali potragu za pravim modelom, predstavili smo ljestvicu najboljih grijača za dom u 2022. godini.

Kako odabrati grijač

Na što prvo treba obratiti pažnju pri odabiru najboljeg grijača?

Cijena

Očito, cijena varira ovisno o vrsti i skupu funkcija grijača. Prije svega, grijano područje utječe na troškove – što je veće, to će kupnja koštati više. Na primjer, najjednostavniji uređaj možete kupiti za 600 kuna, a za snažnije modele možete dati i 20, pa čak i 200 tisuća kuna. Prosječna cijena grijača za stan varira od 2 do 7 tisuća kuna.

Sigurnost

Prije nego što govorimo o sigurnosti grijača, vrijedi napomenuti da Snaga odabranog uređaja (bez obzira na vrstu) mora biti kompatibilna s mogućnostima kućne električne mreže. Previše moćan moderni model može i izbaciti “prometne gužve” i izazvati požar ožičenja, pogotovo ako se dugo nije mijenjao. Danas su na tržištu najpopularnije četiri vrste grijača – ulje, infracrveni, konvektorski, kao i grijači ventilatora.

Ako govorimo o najboljim grijačima u svojim vrstama, onda je većina njih opremljena zaštitom od pregrijavanja. Ipak, vrlo je lako izgorjeti uljnim radijatorima, a ako se uređaj prevrne, požar je uopće moguć. Osim toga, ne preporučuje se korištenje takvih grijača dulje od šest sati zaredom.

Konvektorski uređaji ne mogu se spaliti, koliko je teško izazvati požar. Istina, moguće je šokirati strujom, ali samo ako se nepravilno koristi. Međutim, rizik nije veći nego kod rada s bilo kojim drugim električnim uređajem. Ne postoji potpuno određeno mišljenje o sigurnosti infracrvenih grijača. Netko vjeruje da zračenje koje proizvode nije u potpunosti shvaćeno i može predstavljati opasnost, dok su drugi sigurni da nema rizika. Bilo kako bilo, definitivno se ne biste trebali brinuti zbog požara, jer se sam uređaj ne zagrijava.

Ali bolje je ne ostavljati grijače ventilatora bez nadzora i ne koristiti ih dulje vrijeme – lako se mogu pregrijati dok se kućište ne otopi. A tamo nije daleko od požara.

Područje grijanja i očuvanje topline

Snaga pri kupnji izračunava se prema formuli 1 kilovat na 10 m2 prostorije. Većina modela ima kapacitet od 1,5-2 kilovata i, sukladno tome, održavaju toplinu u sobi prosječne površine (15-20 m2).

Uljni grijači rade na principu konvencionalne baterije – samo voda iznutra zamjenjuje ulje. Oni su sigurni, pokretni (uglavnom opremljeni kotačima) i ne “spaljuju” zrak u sobi. Osim toga, moderni modeli opremljeni su termostatom koji vam omogućuje slobodno podešavanje temperature. Možda su danas takvi modeli najčešći izbor među kupcima. Jedini nedostatak je dugo zagrijavanje.

Grijači ventilatora savršeno zagrijavaju malu sobu u kratkom vremenskom razdoblju, ali najčešće imaju malu snagu i, sukladno tome, malo područje grijanja. U isto vrijeme, nakon isključivanja grijača, soba će se ohladiti gotovo jednako brzo kao što se zagrijala.

Infracrveni grijači ne troše energiju na zagrijavanje zraka, već odmah daju toplinu predmetima u sobi. Prema tome, ne trebate dugo čekati dok se soba ne zagrije. Pogodno ne samo za male, već i za srednje sobe. Istina, ozbiljan minus – soba se hladi gotovo odmah nakon isključivanja uređaja. Sukladno tome, za održavanje temperature potrebno je držati uređaj stalno uključenim, što može utjecati na račune za struju.

Konvektorski Grijači povoljno se uspoređuju u tom pogledu. Princip njihovog rada temelji se na fizičkom fenomenu konvekcije, kada se topli zračni tokovi dižu prema gore, a njihovo mjesto zauzima teži hladni zrak. Mobilni su (mogu se objesiti na zid ili postaviti na pod), sigurni, elegantnog dizajna i ne “sagorijevaju kisik”. Osim toga, soba zadržava toplinu prilično dugo čak i nakon isključivanja uređaja.

TO JE ZANIMLJIVO

Najbolji termostati za podno grijanje

Stupanj buke

Najtiši su infracrveni grijači. Zatim dolaze-ulje i konvektor, nakon-Grijači ventilatora. Razina buke koju će proizvesti kupljeni uređaj može se saznati iz dokumenata. Osim toga, mogu vas uznemiriti dosadni signali koje emitira temperaturni relej ili zvučnik koji signalizira promjenu načina rada.

Najčešće buka igra veliku ulogu samo ako želite instalirati uređaj u mirnu sobu – vrtić, spavaću sobu ili ured. U drugim slučajevima, glasnoća grijača ne bi trebala biti jako neugodna.

Specifičnosti instalacije

Očito, ovisno o vrsti, metode ugradnje grijača također se razlikuju. Većina (ulje, neki konvektorski ili ventilatorski Grijači) jednostavno se postavljaju na pod, prozorsku dasku ili bilo koju drugu ravnu površinu, bez potrebe za posebnim naporima vlasnika. Neki od njih opremljeni su posebnim kotačima za kretanje, što će pomoći da ih premjestite čak i ženi ili djetetu.

Drugi (na primjer, infracrveni ili isti konvektor) mogu se montirati na zid, strop ili iza spuštenog stropa – postoje i takvi modeli. U tom slučaju morate unaprijed pojasniti koji će vam alati trebati za instalaciju. To su obično bušilica, bušilica s čekićem, odvijač i drugi praktični alati koje većina ima. Istina, instalacija nekih primjeraka toliko je složena da će vam možda trebati pomoć majstora. U pravilu je ova usluga dostupna u trgovini u kojoj se kupuje grijač.

Dodatne značajke

Uz glavne funkcije-zapravo grijanje-na izbor utječe i prisutnost ugodnih bonus dodataka. Na primjer, najjednostavnije od njih je automatsko isključivanje kada se postigne određena temperatura (u osnovi je to svojstveno uljnim grijačima). Modeli teže kontroliraju zadanu temperaturu ovisno o okolnim uvjetima, uključuju se i isključuju po potrebi.

Neki uređaji opremljeni elektroničkim upravljanjem omogućuju vam podešavanje točnog vremena početka i završetka rada, Postavljanje odgođenog starta, zakazanog starta itd.d. A moderni uređaji uopće imaju senzore Ace ili Ace, tako da se njima može upravljati na daljinu. Na primjer, kad se vraćate kući s posla, možete unaprijed uključiti grijač i stići u zagrijanu kuću.

Kontrolni popis pri odabiru najboljeg grijača

1. Ako odaberete uređaj za stan, tada je radijator ulja idealan. Ekološki su prihvatljivi, jeftini i potpuno tihi. Temperatura u njima se može podesiti. Često su takvi modeli opremljeni timerom koji vam omogućuje programiranje vremena uključivanja. Dakle, do vašeg povratka kući Stan će već biti zagrijan.

2. Za privatnu kuću najbolji izbor bio bi konvektorski grijač. Oni troše tri puta manje energije u odnosu na uljnu “braću”, pa se od konvektora može izgraditi cijeli sustav grijanja. Stoga su prikladni i za velike stanove s visokim stropovima i velikim prozorima.

3. Izvrstan izbor za ljetnu rezidenciju bit će infracrveni grijač. Prvo, većina modela je kompaktna, što znači da ih je lako transportirati. Drugo, IR zračenje ne samo da zagrijava, već i sprječava plijesan i plijesan od vlage. Ovo je izvrsno rješenje za staru drvenu kuću. Osim toga, većina infracrvenih grijača ima Vodootporno kućište i zaštitu od mraza, što će vam omogućiti da uređaj Ostavite u zemlji ili ga, ako je potrebno, instalirate u kupaonicu.

4. Toplinski ventilatori su možda bolji za upotrebu u garaži. Dizajnirani su za brzo zagrijavanje prostorija bilo kojeg područja – hladni zrak se usisava u uređaj, zagrijava i izbacuje se uz pomoć snažnog ventilatora. Ovaj je postupak prilično bučan, pa u stanu stalna upotreba toplinskog ventilatora može uzrokovati znatnu nelagodu. Od prednosti se može primijetiti kompaktnost i brzo zagrijavanje – ako se trebate brzo zagrijati nakon šetnje, tada će toplinski ventilator biti najbolji izbor.

Top 15: najbolji grijači za dom 2022

Najbolji konvektorski Grijači

NaslovOpisCijena
1.Noirot Spot E-3 Plus 2000Najbolji konvektorski grijač za dom u 2022185$
2.Electrolux Brilliant ECH/B-2000 EKvalitetan i pouzdan konvektorski grijač za dom157$
3.Edisson Polo 1500MPodni zidni grijač za dom27$
4.Electrolux ECH/AG2-1500 TZidni pouzdani grijač s mnogim korisnim značajkama97$
5.REDMOND SkyHeat 7002SNarodni ekonomični grijač za dom97$
6.Timberk TGH 4200 SM1Dobar podni konvektorski grijač118$
7.Roda Standart 1.0Proračunski Podni i zidni grijač34$

Najbolji infracrveni grijači za dom

NaslovOpisCijena
1.Polaris PMH 1546Najbolji infracrveni grijač 202282$
2.KALASHNIKOV KIRH-E10P-11Jedan od najboljih infracrvenih kućnih grijača za dom55$
3.Ballu BIH-S2-0.6Dobar energetski učinkovit kućni grijač71$
4.Hyundai H-HC3-10-UI998Visokokvalitetni infracrveni grijač iz proračunskog segmenta27$
5.Ic8Nije loš proračunski grijač 202248$

Najbolji kućni grijači drugih vrsta

NaslovOpisCijena
1.Polaris PMH 1546Najbolji električni grijač 202282$
2.Xiaomi Ardor Induction Warm Air MachineDobar kućni grijač s keramičkim grijaćim elementom83$
3.Ballu BIGH-55 HPrekrasan plinski grijač za dom137$

Najbolji proizvođači električnih grijača

Kada su definirane sve potrebne funkcije grijača, morate odlučiti o marki kupljenog uređaja. Ne mogu svi proizvođači jamčiti dugo trajanje rada i, što je još važnije, sigurnost od požara.

Važno je pravovremeno pročitati recenzije proizvoda za koji ste zainteresirani.Također morate uzeti u obzir gdje se i prema kojim standardima proizvode Grijači. Većina pritužbi ide na kinesku skupštinu.

A među markama s dobrom reputacijom:

 • Jedan od najboljih proizvođača infracrvenih grijača u Rusiji;
 • Industrijski koncern Umpin stvara modernu klimatsku tehnologiju na njemačkim i talijanskim tehnologijama;
 • Iasini je vodeći programer tehnologije za dom, čiji se glavni ured nalazi u Švedskoj;
 • Iphine je klimatska oprema proizvedena prema skandinavskim standardima od 2003. godine;
 • Trgovačka kuća IPASINA-Hrvatski lider u segmentu stabilizatora napona i grijača;
 • Korejski automobilski koncern, iznenađujuće, proizvodi prilično kvalitetne grijače.
Ocjena TOP 20 najboljih grijača za 2021. -2022

Top 15: najbolji grijači za dom 2022

Grijač je izvrsno rješenje kako za negrijane seoske kuće, tako i za hladnu sezonu. Danas na tržištu postoji mnogo različitih modela koji se razlikuju ne samo po cijeni, već i po vrsti izmjene topline, pa čak i ugradnje. Sljedeći top 15 najboljih grijača 2022. pomoći će razumjeti ovu raznolikost uređaja.

Najbolji najbolji grijači za dom

Najbolji najbolji grijači za dom

Zaključci

Za malu ljetnu rezidenciju bolje je kupiti mali grijač ventilatora ili prijenosni konvektor. Oni su također poželjniji za dječje sobe.

U veće kuće možete instalirati stacionarni konvektor ili bilo koju vrstu infracrvenog grijača. Hladnjak ulja treba kupiti samo ako iz nekog razloga druge opcije nisu prikladne.

Mnogi ljudi, odabirom uređaja za grijanje, pitaju se: što je bolje-konvektor ili grijač ulja? Pogledajte usporedne karakteristike uređaja.

Sorte i dizajnerske značajke kvarcnih grijača razmotrit ćemo dalje.

Najbolji konvektorski kućni grijači

Roda Standart 1.0

Najbolji konvektorski kućni grijači.

Konvektorski grijač 1.0

Konvektorski grijač 1.0

Otvara ljestvicu najboljih konvektorskih grijača za dom u 2022.0 (2 500 kuna.). Ovaj je model pogodan za grijanje malih prostorija, površine do deset četvornih metara. Temperatura se može podesiti pomoću uobičajenog okretnog prekidača. U tom slučaju svijetli indikator obavještava o postavljenoj razini. Sigurnost tijekom rada s uređajem zajamčena je pouzdanim sustavom zaštita od preopterećenja-automatski će se isključiti kada se postigne kritično visoka temperatura. Osim toga, grijač s interneta opremljen je funkcijom protiv smrzavanja. Sve to omogućit će vam da vam služi prilično dugo.

Glavne značajke

 • Površina grijane prostorije: 10 m2
 • Snaga grijanja: 1000 vata
 • Broj načina rada: 2
 • Termostat, regulacija temperature
 • Ugradnja: podna, zidna
 • Način rada protiv smrzavanja

Video pregled

Prednosti:

 • Zidni model, može se pretvoriti u pod.
 • Prikladna i razumljiva mehanička kontrola, dva načina rada.
 • Postoji funkcija protiv smrzavanja, sustav zaštite od pregrijavanja.
 • Pristupačna cijena.
 • Univerzalni dizajn u svijetlim bojama.

Nedostaci:

 • Stvara buku tijekom rada.
 • Nepouzdana podna instalacija.
 • Osrednja kvaliteta materijala.

Timberk TGH 4200 SM1

Dobar podni konvektorski grijač.

Konvektorski grijač, 4200, 1

Konvektorski grijač, 4200, 1

Pristojan podni grijač nalazi se u arsenalu tvrtke Ice-Ice 4200 ice 1 (8 600 kuna.)- TOP 6 na popisu najboljih konvektorskih grijača za dom. Takav plinski model savršen je za prostorije u kojima nije predviđeno grijanje. Glavna razlika je u tome što takav uređaj ne zagrijava sam zrak, već okolne predmete, prenoseći na njih generiranu toplinu. Model je opremljen posebnim senzorom pada koji ga štiti od prevrtanja. Prikladno je pomicati uređaj zahvaljujući međuosovinskom razmaku. Proizvođač obećava do sedamnaest sati neprekidnog rada pri velikoj snazi, što potvrđuju brojni kupci. Također se pobrinuo za sigurnost – grijač kontrolira plin i ugljični dioksid.

Glavne značajke

 • Grijaći element: keramika s IR grijanjem
 • Upravljanje: okretni prekidač
 • Video pregled

  Prednosti:

  • Snažni grijač-brzo grijanje, do 17 sati neprekidnog rada.
  • Sigurna uporaba-pouzdan sustav kontrole plina.
  • Praktično kretanje na međuosovinskom razmaku.
  • Postoji senzor pada.
  • Visoka kvaliteta izrade.

  Nedostaci:

  • Prvi put se zadržava miris plastike.
  • Neuspješno mjesto grijaćeg elementa – prenisko.
  • Kratko crijevo za balon.

  Koji je ekonomičan grijač bolje kupiti

  Glavni kriterij za odabir grijača je područje prostorije u kojoj će uređaj raditi.

  • Za male sobe od 6-8 m2 možete odabrati Ace / Ace-500 ili Ace/Ace-500 ACE. To su najprikladnije kompaktne opcije s niskom potrošnjom energije.
  • Za veće prostorije bolje je pobliže pogledati grijače Ina / IPA-5105 i Resanta OK-2000 – 5200 kuna. Oni će vam pomoći da brzo zagrijete površine od 15 m2, odnosno 25 m2.
  • Također je vrijedno imati na umu vrstu prostora. Za mjesta s visokom vlagom, poput kupaonica ili podruma, potrebno je odabrati uređaje s odgovarajućim stupnjem zaštite. U ove svrhe prikladan je Nikaten IASIPINO 300.
  • Mnogo ovisi o raspoloživom proračunu. Najjeftiniji, ali istodobno visokokvalitetni modeli ocjenjivanja su Ice-Ice2-06-ICE696 i ICE-ICE-0.6.
  • Za obitelji s malom djecom preporučujemo kupnju uređaja s funkcijom zaključavanja upravljačke ploče, na primjer, Ace/ACE2-1000 Ace.

  Ostale važne parametre ne ostavljajte bez pažnje: dopuštene vrste instalacije, mobilnost, broj načina rada, prisutnost termostata. Vaša udobnost izravno ovisi o tome.

  Sretna kupovina!
  Zauvijek.ru u Jandeks Zen. Dnevna ažuriranja, pretplatite se imamo puno zanimljivih stvari

  :)

  Najbolji infracrveni grijači za dom

  Ic8

  Nije loš proračunski grijač 2022.

  Infracrveni grijač Ic8

  Infracrveni grijač Ic8

  Govoreći o proračunskim infracrvenim grijačima, nemoguće je ne spomenuti model IC8 (3.500 kuna.) iz oceana. Slično prethodnom uređaju, princip rada ovog modela je zagrijavanje okolnih predmeta. To omogućuje racionalniju i ekonomičniju raspodjelu topline u sobi. Osim toga, sami infracrveni sustavi grijanja imaju nižu potrošnju električne energije. Jednako važno, oni ne isušuju zrak u sobi – to osigurava veću udobnost.

  Ukupna površina za koju je dizajniran grijač Ic8 je šesnaest četvornih metara, što je prilično visoka brojka.

  Glavne značajke

  • Tip: infracrveni
  • Vrsta ir grijača: mikatermički
  • Prednosti:

   • Infracrveni tip – ne isušuje zrak u zatvorenom.
   • Ekonomična potrošnja električne energije.
   • Velika grijana površina (do 16 četvornih metara. m.).
   • Vrijednost za novac.
   • Koncizan, svestran dizajn.

   Nedostaci:

   • U kompletu nema termostata.
   • Osrednja kvaliteta izrade i nosača.
   • Nisu predviđeni zidni Nosači.

   Ballu BIH-S2-0.6

   Dobar energetski učinkovit grijač za dom.

   Infracrveni grijač Ira-Ira2-0.6

   Infracrveni grijač Ira-Ira2-0.6

   U četiri najbolja infracrvena grijača-Ice-Ice2-0.6 (5 200 kuna.)- stropni grijač od ranije spomenute marke Cinema. Minimalistički dizajn uređaja omogućuje vam postavljanje grijača u sobu gotovo neprimjetno. Prema proizvođaču, inovativni uređaj radi po analogiji s tehnologijom podnog grijanja – grijanje prostorije je usmjereno i ujednačeno.

   Maksimalni stupanj učinkovitosti postiže se dvostrukom toplinskom izolacijom pomoću dodatne zaštite. Osim toga, kućište je izolirano vlagom, što uvelike produljuje vijek trajanja cijelog grijača.

   Glavne značajke

   • Tip: infracrveni
   • Grijaći element: keramika s IR grijanjem
   • Video pregled

    Prednosti:

    • Učinkovito i ujednačeno grijanje.
    • Prikladna instalacija.
    • Otporno na vlagu i izdržljivo kućište, Visoka kvaliteta izrade.
    • Lakonski dizajn, neprimjetna ugradnja u interijer.
    • Vrijednost za novac.

    Nedostaci:

    • Nedostaje nepropusnost (na primjer, za ugradnju u kupaonicu).
    • Mala površina grijanja (12 kV. m.).
    • Relativno visoka cijena.

    Recenzije kupaca

    Mihail Kisil

    Ballu BEC/EM-1000

    Obična boca s toplom vodom, bez iznenađenja. Prvih 5 sati pri maksimalnoj snazi bio je neugodan miris, glavobolja. Tada je miris postupno nestao, dok izgleda kao nov. Malo je vjerojatno da ćete se moći opeći na tijelu, jer nije vruće do crvene-65-70 stupnjeva. Noge su vrlo stabilne. Klikovi releja su tihi, ne ometaju spavanje. Snaga je dovoljna za jesensko grijanje cijelog stana, pod uvjetom da su prozori zatvoreni. Vani je bilo 8 stupnjeva, u stanu 16 stupnjeva. Za 4 sata dvorana se zagrijala, zatim još nekoliko sati i u ostalim sobama postalo je toplo. Regulator je skriven na stražnjem zidu i da biste vidjeli način rada ili prilagodili snagu, morate tamo posebno pogledati, što je nezgodno.

    Jurij S.

    Electrolux ECH/AG-500 PE

    uz pomoć nekoliko takvih konvektora riješili su problem grijanja u zemlji. Jednostavnim izračunima postalo je jasno da je jeftinije kupiti grijače nego raditi popravke i sve to. Ne živimo ovdje cijelo vrijeme. U veću sobu postavljena su dva uređaja, a u kuhinju i drugu sobu jedan po jedan. Soba se ravnomjerno zagrijava, toplina je prirodna, zrak se ne mijenja i ne suši. Troškovi električne energije razmjerni su razini udobnosti i upotrebljivosti konvektora.

    Pavel M.

    Hyundai H-HV16-10-UI620

    Idealna opcija za one koji ne trebaju izravno zagrijati u kratkom vremenu, već ga ostaviti preko noći, tako da se tiho zagrijava i noću nije bilo hladno. Imam snažni grijač ulja od 2500 vata. Previše se zagrijava i mora se stalno uključivati i isključivati. Pri uključivanju i isključivanju dolazi do klika, a zatim i sam slučaj klikne zbog toplinskog širenja metala. Spavanje s takvim stalnim klikovima je loše. Jedina je mogućnost postaviti ga na minimalnu snagu (uključiti samo jedan grijaći grijač na 1000 vata), termostat na maksimum — tada ne klikne, ali čak je i to previše. Ujutro se probudite – u sobi sauna. Zato sam odlučio kupiti neku vrstu grijača male snage. Osim toga, dva gumba za napajanje i Nazivna snaga od 1000 vata također se mogu smanjiti za 2 puta (ako trebate samo malo zagrijati ili je soba mala). Postoji termostat, ali ga obično ne koristim. Radije ga unaprijed uključite na 500 ili 1000 vata i da stalno radi.

    Olga U.

    Timberk TFH T15NTX

    Nedavno sam sebi kupio takav topli ventilator, potpuno sam zadovoljan njegovim radom, volio bih samo da se sam isključi, ali to je tako, mali hir. Dovoljno moćan, moja se mala soba brzo zagrijava, postoji zaštita od pregrijavanja, možete prilagoditi intenzitet grijanja. Praktična i praktična stvar, kompaktna, ne zauzima puno prostora.

    Vasilij D.

    Hyundai H-HV15-20-UI619

    konvektorski grijač kupljen je za ljetnu rezidenciju, prikladno je da ga možete objesiti na zid. Uređaj je vrlo moćan, kuća se zagrijava za nekoliko minuta i + uklanja vlagu. Naravno, malo buke, ali možete spavati. konvektorski grijač pokazao se prilično ekonomičnim, računi za električnu energiju nisu se puno povećali, ali istodobno je kuća sada topla i u rano proljeće i u kasnu jesen

    Jevgenij Paršakov

    Ballu BEC/EM-1000

    Kompaktan, praktičan, ništa suvišno. Brzo se zagrijava, u sobi od 10 četvornih metara temperatura je porasla sa 17 na 22 stupnja u 25 minuta pri maksimalnoj snazi. Svidjela mi se logika termostata: zagrijavanje prostorije na maksimumu do željene temperature, smanjivanje snage dok ne klikne — to je to, uređaj će ga podržati.Ekonomičan: za potporu termalnom releju od 20 stupnjeva uključuje element za manje od minute, a zatim prirodnu konvekciju od 4-5 minuta, hlađenjem. U smislu kilovata / dana, otprilike 5. Za razdoblje prije grijanja općenito je sjajno. Sigurno-kućište se zagrijava ne više od obične baterije (s izuzetkom izlaznih rešetki, tamo ne bih gurnuo prste) Kupio sam ga u seoskoj kući u kuhinji i tušu. Moram odmah reći da ga možete objesiti na zid. U stražnjem zidu postoje rupe, samo što nisu okrugle, već pravokutne i slovo T. Na samoreznim vijcima sa širokim šeširom sve se mirno instalira. Jedino što su ovdje napisali je da se ne zagrijava Vani-potpuna glupost! Zagrijava se i kako, namijenjen je tome. Stoga, ako objesite na drvo ili plastičnu oblogu u tušu, bolje je prvo pričvrstiti bakelitnu ploču na zid (kao za peći), a konvektor je već na njemu. Sigurnost od požara prije svega. Duljina kabela mi prilično odgovara, t. k. utičnicu sam napravio posebno na mjestu. Najvažnija stvar koja me raduje je da postoji mehanička regulacija temperature, a ako se isključi struja, postavke se neće izgubiti, a kad uključite konvektor, ne morate ga ponovno uključiti. Uključit će se prema starim postavkama. Preporučujem za male prostorije do 10-12 četvornih metara. Kad su vrata zatvorena, temperatura se savršeno održava.

    Gena Petlichenko

    Ballu Solo Turbo BEC/SMT-2500

    Trebao mi je grijač za dvoranu u privatnoj kući. Usredotočujući se na recenzije, uzeo sam ovaj konvektorski grijač. Dobro zagrijava sobu čak i na pola snage. Tek ujutro obično ga stavimo na punu snagu pola sata, a zatim ga smanjimo za pola i ostatak vremena samo održava unaprijed zadanu temperaturu. Kućište se ne pregrijava. Toplina se ravnomjerno raspršuje po sobi. Nema mirisa prilikom Gorenje.

    Olga Olga

    Hyundai H-HV15-15-UI618

    Supper! Kupili smo u zemlji, zagrijali kuću za presvlačenje, 18m., pola sata, od +8 do +15!Nakon sat vremena bilo je već, dobro, vrlo toplo!Nakon par sati, potpuno isključen! Postalo je vruće! Jako mi se svidio! Lagan, kompaktan. Vrlo dobra značajka je, automatsko isključivanje i uključivanje! Okrećete relej, u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, a zatim se grijač uključuje, nakon 5 minuta…i tako će biti, u promjenjivom načinu rada, zatim zagrijati, a zatim isključiti! Vrlo ugodno noću! Isporučeno brzo! Na drvenom zidu, bolje je ne objesiti, jako se zagrijava! Pa, ako samo, napravite zaštitu na zidu!… Dopunjavam informacije kako ih koristim…. Temperatura-3, nisu ni primijetili! Toplo, ekonomično. Uljni grijač jeo je više, iako slabiji!

    Natalia Sh.

    Ballu BIH-APL-0.6

    Izvrsni Grijači! Koristi se kao glavno grijanje u kući. U kupaonici, kuhinji i dvije sobe ugrađeno je 6 grijača. Negrijani hodnik. Kuća je topla i ugodna. Pokrenut kroz termostate iste tvrtke. Imajte na umu da je kao glavno grijanje 0,6 vata dizajnirano za 6 m2! Uz iste indikacije i utvrđeni su. Sve je u redu! Hvala proizvođaču i Jandeksu!

    Elena L.

    Hyundai H-HV15-15-UI618

    Dimenzije su male, soba se zagrijava prilično brzo. Istina, malo suši zrak, ali prije smo imali visoku vlažnost zraka, pa je to više prednost nego nedostatak (barem za naš stan) prošle godine preselili smo se u stan i prve zime shvatili sve” čari ” grijanja. Živimo na 10. katu, tako da u sobama postaje hladno u ranu jesen, pa sam morao hitno potražiti dobar konvektor kako bih se nosio s grijanjem i ne trošio puno električne energije

    Serafim S.

    Nikaten 300

    U procesu popravka i života, postojala je potreba za dodatnim. grijanje … živimo u Jakutsku, Dubak imamo do -50, aluminijski radijatori su potpuno smeće-ne mogu se nositi. Dakle, postavilo se pitanje Što učiniti-planirao sam dodati radijatore 2 kom… ali ova ideja mi se nije svidjela, cijeli zid u radijatorima se budi-nije lijepo i plin je poskupio užas. Na tržištu u gradu vidio kvarc i IR Grijači. Obje opcije nisu mi se svidjele, kvarc-užas se zagrijava (imam djecu), ir-vrlo velike. Na internetu sam pronašao Nikaten-internet, ostavio zvon na mjestu, nazvao upravitelja-rekao je, izračunao prijevoz (momci su brzo učinili sve) čekao je oko 2 tjedna, došao siguran i zdrav, i voila, on je na mom zidu. Naručit ću više u hodniku i sobi. Mirno sjedim i čekam Jakutski mraz, mačka je pronašla najtoplije mjesto u kući

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: