Karantenski nalazi: 24 povoljna vina iz supermarketa

Sadržaj članka

Ocjena jeftinog suhog crnog vina 2022. — kako odabrati u Rusiji

Uskrs dolazi, što znači da je vrijeme da se opskrbite crnim vinom. U svakom slučaju, boca dobrog alkohola trebala bi biti prisutna u svakom gostoljubivom domu u slučaju da dođu voljeni prijatelji i rodbina. A ako niste sommelier, pa čak ni iskusni Amater, tada će vam predstavljena ocjena najboljeg suhog crnog vina pomoći da odaberete stvarno dobro piće iza vala dostupnog novca.

“Magnet”

S lijeva na desno: Ace; Ace ‘ Ace; Ace

Adega de Moncao Branco Muralhas de Moncao Vinho Verde

do 500 oceana

Ako na boci Vinho Verde postoji naznaka sorte i je li podregija-vrijedi je pobliže pogledati. 85% alvarinha, izvrsna zrelost breskve i manga u kombinaciji sa svijetlom kiselom strukturom poslala bi se u Rias Baischas – da, točno, to je točno preko rijeke.

Roger d’Anoia Cava

do 500 oceana

Za kavu je glavna stvar održavati ravnotežu između svježine i zrelosti, s čime se ovaj uzorak Savršeno nosi. Što god kažete, vino je klasična metoda iz kuće sa stogodišnjom poviješću, koja je uključena u skupinu Iphine.

CuveeBenediktGrand Reserve Cotes du Rhone

do 550

S jedne strane, Aina je “mačka u vreći”, jer na vino utječu bolno mnogi čimbenici: tradicija komune, mjesto vinograda, tlo, sorta, kojih nema ni jednog, ni dva, pa čak ni deset. S druge strane, ti isti čimbenici osiguravaju pouzdanu kvalitetu kategorije, poput ove čvrsto izrađene Cuvee iz Zadruge.

Koje suho crno vino odabrati u trgovini – savjeti sommeliera

Prilikom odabira pića morate znati nekoliko jednostavnih nijansi koje će vam pomoći da ne propustite.

Među njima su:

I prije svega, trebali biste obratiti pažnju ne na broj stupnjeva, već na sadržaj šećera u vinu-ne više od 2-3 g.

Ali ovo zadovoljstvo nije jeftino, zbog čega su argentinska i čileanska vina posljednjih godina postala sve popularnija. Cijenjen je i Novi Zeland, Gruzija, Moldavija.

Naljepnica bi trebala biti lijepa, uredno zalijepljena, staklena boca s debelim dnom, a pluta bi trebala biti upravo pluta, iako je u posljednje vrijeme sve više pristaša plastične “blokade”.

Prilikom odabira najboljeg vina u jeftinom segmentu, trebali biste obratiti pažnju ne samo na njegovu cijenu, proizvođača i estetiku etikete, već i na druge najvažnije pokazatelje. Među njima su boja, prozirnost, sastav i sorte grožđa koje se u njemu koriste, kao i rok trajanja

Što su vina

Vino se naziva alkoholnim pićima dobivenim fermentacijom soka od grožđa različitih sorti. Razmotrimo što su.

Po boji

 • bijele, kuhane bobice bijelih sorti;
 • crvena, pripremljena od crvenih i crnih sorti;
 • ružičasta, dobivena određenom tehnologijom, bez obzira na boju korištenih bobica;
 • narančasta, pripremljena od bijelih bobica, prema tehnologiji sličnoj procesu proizvodnje ružičastih.

Prema sadržaju šećera

Suho

Sok od grožđa tijekom fermentacije postaje alkoholno piće. U tom slučaju kvasac prerađuje šećer koji se nalazi u bobicama u alkohol. Suho je vino u kojem se šećer u potpunosti prerađuje, što se naziva suho. Sadržaj alkohola kreće se od 8 do 15%, šećera – ne više od 4 g/litra.

Polusuhi i poluslatki

Tvrđava je ista. Sadržaj šećera u polusuhom doseže 18 g/litri, u poluslatkom-od 18 do 45 g / litri. Budući da je naš pregled posvećen suhim vinima, nećemo se usredotočiti na ostale vrste.

Prema sadržaju alkohola

Prema ovom kriteriju dijele se na prirodne i ojačane.

Prirodne

To uključuje suhe, polusuhe i poluslatke. Nazivaju se prirodnim jer sadrže samo alkohol koji je nastao tijekom procesa fermentacije.

Napomena! Vinifikacija je proces pretvaranja soka od grožđa, uslijed čega se prirodni šećer sadržan u bobicama prerađuje u alkohol.

Ojačana

Pića s dodanim etilnim alkoholom nazivaju se ojačanim. Alkohol se najčešće dodaje kako proizvod ne bi bio “kiseo”, t.e. nije se pretvorio u ocat. Osim toga, alkohol se dodaje nekim markama strogo prema tehnologiji. Tako se proizvodi:

 • Lučko vino;
 • Marsala;
 • šeri;
 • vermut.

Neke vrste Tokaja mogu biti ojačane.

Boja

Suho crveno dobiva se od crvenih i crnih sorti:

 • Merlot;
 • Cabernet;
 • Cabernet Sauvignon;
 • Pinot Noir;
 • Shiraz;
 • Grenache.

Danas se ove sorte mogu nazvati međunarodnim. Uzgajaju se u Europi i inozemstvu, u raznim regijama Rusije, u Gruziji. Armenija i Moldavija.

Italija se ponosi svojim sortama:

 • Senjovese;
 • Rondinella;
 • Perricone;
 • Nebbiolo;
 • Montepulciano.

Španjolska je poznata po svojim sortama:

 • Tempranillo;
 • Monastrel;
 • Garnacha (analogno francuskom Grenacheu).

Zasićenu crvenu boju daju boje koncentrirane u koži, kostima i češljevima bobica.

Napomena! Grebeni su grančice na kojima su bobice ovješene. Danas se češljevi sve češće uklanjaju prije početka vinifikacije. Zauzimaju previše prostora u spremnicima za fermentaciju i daju vinu specifičan miris.

Po čemu se osim boje crno vino razlikuje od bijelog? Bijelo se odležava bez kože, sjemenki i grebena, crveno-obrnuto. Ako se priprema od crvenih, pa čak i crnih bobica bez kože, crvena boja neće raditi.

Ocjena najboljih jeftinih vina 2022. do 500 kuna.

Danas ograničeni proračun nikako nije rečenica, jer ako želite, sasvim je moguće kupiti bocu dobrog vina do 500 kuna. To možete pronaći uz pomoć ocjene koju je sastavila neovisna stručnost Roskachstvo.

Odabrano suho vino lijepe kunainske boje koje je dobilo visoku ocjenu okusa. Piće se temeljilo na stolnoj sorti Cabernet, osiguravajući puninu svog buketa.

Anđeli i demoni

Još jedno aromatično vino bogate kunain boje, koje će zasigurno ugoditi ljubiteljima voća, bobica i začinskih nota u buketu. Među glavnim značajkama-piće je napravljeno od grožđa sa zaštićenom zemljopisnom oznakom (u daljnjem tekstu ZGU) Kubana (poluotok Taman). To znači da je u osnovi proizvoda korištena sirovina koja je najmanje 85% u vlasništvu PGA.

Aromatično vino bogate kunainske boje, koje će zasigurno ugoditi ljubiteljima voća, bobica i začinskih nota u buketu. Napravljeno od sorti grožđa ZGU “Taman poluotok”

ARISTOV

Još jedno suho crno vino s kubanskim ZGU-om koje će oduševiti kupce Svojom kunain crvenom bojom i buketom voća i bobica. Pohvalio je gusti okus pića sa svojom svilenkastom trpkošću i Komisijom za kušanje, koja uvijek polazi od postojećih državnih standarda.

Caphaco Cuve

Ovo je vino sa ZGU ” Kuban. Novorosijsk” je također dobio visoku ocjenu, i to u svim pogledima. Ovo je izvrstan okus i aroma, izvrsna ravnoteža i prekrasna boja vina-bogata, bogata, ali istodobno bez i najmanjeg nagovještaja zamućenosti.

Vino napravljeno od sorti grožđa sa ZGU “Kuban” dobilo je brojne prednosti. Ovo je izvrstan okus i aroma, izvrsna ravnoteža i prekrasna boja vina-bogata, bogata, ali istodobno bez i najmanjeg nagovještaja zamućenosti

Čitaj više  Prikupili smo najbolje prijenosne zvučnike u ocjeni-Top 10 cijena i kvaliteta

Phanagoria

Autorsko vino iz sorte Cabernet-Cimlian crno, pripremljeno sa ZGU ” Kuban. TP”. kunainski napitak s intenzitetom okusa srednjeg intenziteta ima skladan uravnoteženi buket s izraženim notama voća, bobica, začina, pa čak i čokolade. Vrlo ugodno vino s nenametljivom trpkošću i izraženim dugotrajnim okusom.

Dobra suha crvena vina u cjenovnoj kategoriji od 500 do 1000 kuna.

Preko 500 kuna. možete kupiti još zanimljivije vino, a često i od istih proizvođača.

Astrologija Autohtona Saperavi

Još jedna sorta crvene boje s kubanskog ZGU-a s izraženom prozirnošću i bogatom kunainskom bojom. Odgovaraju izgledu i okusu ovog napitka, koji se odlikuje posebnom gustoćom i ugodnim dugim okusom.

Crveno suho vino tsina autohton Saperavi, napravljeno od sorti grožđa s kubanskim zgu-om, ima potrebnu prozirnost i bogatu kunain boju. Odgovaraju izgledu i okusu ovog napitka, koji se odlikuje posebnom gustoćom i ugodnim dugim okusom

Golubitskoe Estate

Visoko uravnoteženo crno vino s Kubana, napravljeno pretežno od crnog Pinota s bogatim okusom bobica i cvjetnim mirisom. Visoka ocjena stručnjaka za degustaciju i elegantna boca s dizajnom u tamnim bojama samo dodaju bodove proizvodu.

Phanagoria. Cru Lermont Merlot

Odležano suho crno vino 2022. godine s visokom prozirnošću i bogatstvom kunain boje, te vrlo snažnim buketom voća i bobica s notama hrastove kore, vrtnog cvijeća i suhog voća. Piće ima laganu ugodnu trpkost i dugotrajan okus.

Ovo suho crno vino 2022. ima visoku prozirnost i bogatstvo, kunain boju i vrlo moćan buket voća i bobica s notama hrastove kore, vrtnog cvijeća i suhog voća

Vinarija Pokrovska

Fino vino napravljeno od grožđa sauvignon i Cabernet. Okus ovih sorti je izražen, dok je sam buket vrlo složen i višeznačan, uključujući note voća, bobica, čokolade, začina, vanilije i hrastove kore.

Ova marka izrađena je od ZGU grožđa “Kuban”. Rezultat je bio piće vrlo bogatog okusa koje je skladno kombiniralo divlje cvijeće, začine, bobice i voće s notama Maroka i hrasta. Astringentnost je umjerena u Umberu, a završetak je dugotrajan i ugodan.

Najbolja suha crvena vina na Krimu, prema roskachestvu

Sada o gore spomenutim Krimskim vinima, koja su i dalje u velikoj potražnji zbog svog omjera cijene i kvalitete.

Alma Valley

Suho crno vino Cuve sa ZGU “Krim”, koje se može pohvaliti bogatim okusom voća i bobica i kunainskom bojom s visokom razinom prozirnosti bez mutnog sedimenta. Okus ima trpkost, ali je vrlo ugodan, nenametljiv, baršunast.

Massandra Saperavi

Proračunska, ali ne manje kvalitetna, ukusna i zanimljiva verzija Saperavija, koju teško treba predstaviti, proizvođač je toliko popularan. Okus vina je umjereniji, ali istodobno vrlo skladan i uravnotežen – s nijansama čokolade i suhog voća, koje se očituju postupnim otvaranjem buketa.

Proračunska verzija Saperavija s umjerenim, ali istodobno vrlo skladnim i uravnoteženim okusom – s nijansama čokolade i suhog voća, koje se očituju postupnim otvaranjem buketa

Meghanova Sunčana dolina

Okus vina je umjereno intenzivan, uravnotežen, ali istodobno prilično bogat, prozirnost je besprijekorna. Boja zasićena, bordo.

Massandra Aleatico

I opet, Massandra, koju je jednostavno nemoguće zanemariti, ovo je vino tako ukusno, mirisno, elegantno na svoj način i, naravno, prepoznatljivo. Završetak nije najduži, ali općenito vrlo ugodan i nenametljiv.

Još jedna Massandra, koja se jednostavno ne može zanemariti, ovo je vino tako ukusno, mirisno, elegantno na svoj način i, naravno, prepoznatljivo

Rubin Khersones

Još jedno prekrasno stolno vino Krima bogate tamnocrvene boje s dobrom prozirnošću. Okus s aromom nije razočarao-piće postupno otkriva svoj umjereni buket, ostavljajući učinak srednjeg intenziteta i trajanja. Sve je vrlo kompetentno i uravnoteženo.

Sunčana Dolina Cabernet

Dobri stari klasici stolnih vina s umjerenom, ali vrlo čistom i elegantnom aromom i blago prigušenim, zaobljenim okusom. Aftertaste ima srednje trajanje, savršeno nadopunjujući ovo jednostavno plemenito piće.

Dobri stari klasici stolnih vina s umjerenom, ali vrlo čistom i elegantnom aromom, blago prigušenim zaobljenim okusom i srednje trajnim završetkom

Top 5 najboljih suhih vina u Italiji

Čak i jeftina vina izlivena na teritoriju poznatog poluotoka izazivaju, ako ne i potpuno oduševljenje, onda najugodnije emocije. Pogotovo ako odaberete bilo koju od sljedećih opcija:

Chianti

Legendarni toskanski buket sa statusom interneta, iznenađujuće kombinirajući najkontroverznije note: začine s džemom od bobica i mirisne smole drveća s laganom izmaglicom. Mješavine su također lijepe, pod uvjetom da glavna sorta Sangiovese prevlada u udjelu većem od 80% od ukupnog broja.

Amarone

Proizvod još jedne slikovite talijanske regije Veneto, koja ima prilično složen bogat okus, izrađena od nekoliko sorti grožđa odjednom. Među njima su Corvino, Molinaro i Rondinella, koji moraju proći postupak dehidracije.

Vrhunac Amaronea leži u njegovoj laganoj začinjenoj gorčini u gustom okusu, bogatom voćem i nježne plemenite jačine.

Amarone je proizvod još jedne slikovite talijanske regije Veneto, koja ima prilično složen bogat okus, izrađen od nekoliko sorti grožđa odjednom

Barolo

Poznato vino porijeklom je iz Pijemonta, a za proizvodnju se koristi samo jedna sorta Nebbiolo. Dostojan konkurent najfinijim francuskim vinima, s izraženim notama vrtnog cvijeća, čokolade, lišća duhana, kamfora i tartufa.

Montepulciano d ‘ Abruzzo

Druga najčešća sorta grožđa Montepulciano d ‘ Abruzzo postala je osnova za ovo plemenito piće koje savršeno nadopunjuje većinu talijanskih jela. I nije ni čudo, jer ovo tamno kunain vino ima nenadmašne okuse crvene šljive, trešnje i origana, popraćene smolastim i bobičastim notama.

Sorta grožđa Montepulciano d ‘ Abruzzo postala je osnova za ovo plemenito piće koje savršeno nadopunjuje većinu talijanskih jela

Bardolino

Prekrasno vino sa složenim buketom i bojom koja svjetluca u svim nijansama jarko crvenog kunaina i bogate tamne trešnje. Izrađuje se odmah od 3 sorte grožđa popularne na Apeninskom poluotoku: Rondinella, Corvina i Molinara.

I unatoč blagoj gorčini prisutnoj na nepcu i jačini od 10 stupnjeva, ovo se vino sa svojim voćnim notama u domovini smatra nezamjenjivim aperitivom za tanjur s patkom i sirom.

Općenito, ima dovoljno finih vina za sve, pogotovo ako uzmete u obzir fleksibilnu cjenovnu politiku mnogih proizvođača. I, naravno, takva pića moraju biti u stanju pravilno konzumirati, uživajući u buketu i nadopunjujući ih pravilno odabranim grickalicama.

“Sviđa mi se (SANGRIA)”, odgovorio je. “Košta u crveno-bijeloj boji 180 kuna po litri. U nepcu, kao i u mirisu, osjećaju se voćne note. Pa, Boja trešnje je takva, zasićena.

Svidjela mi se upravo zbog voćne palete. Neobično je to nekako za vina. Čini se da se grožđe osjeća na nepcu, ali čini se da se na njega miješa Naranča i tako dalje”.

Obratite pažnju! Nemojte brkati ovu sangriju sa španjolskom. To su dvije potpuno različite stvari.

Najbolje jeftino vino prema roskachstvu i stručnjacima

Jeftino, ali kvalitetno vino nije mit, već prilično pristupačna stvarnost. Bez poznavatelja, teško je odmah pronaći koji će vam od pića predstavljenih u asortimanu odgovarati prema svim kriterijima. Ipak, profesionalni sommelieri preporučuju odabir domaćeg alkohola i proizvoda iz susjednih zemalja s ograničenim proračunom. Iznenađujuće, među uvoznim vinima Francuske, Italije i Španjolske postoje i kvalitetni, ukusni i povoljni proizvodi. Naša ocjena jeftinog vina ne sadrži samo izbor provjerenih marki, već i korisne savjete za odabir dobrog alkohola.

Internet (KVINT), Merlot

“Ljudi – mi smo na jugu, kako se ne sjećamo petine?”dao je glas jedan od naših. “Dobro moldavsko vino. Na boji-što su kunaini u ogrlici moje žene”.

Čitaj više  Ocjena TOP-8 dječjih kolica za lutke: koju je bolje odabrati, prednosti i nedostatke različitih modela

“Eka ste se savili”, prekinuo ga je ljubavnik Cahora. “Vino je vjerojatno jednako vrijedno kao i sama ogrlica.”?»

“Ma što ti! 260 kuna u petici. Ali vrijedi. Okus je blag, blago gorak. I miriše na nešto! Ribiz, šljiva i grožđe u isto vrijeme. Kvalitetno vino. Općenito volim Moldavski alkohol, ali petina me jednostavno osvojila. Cijena odgovara kvaliteti. To me navuklo.”.

Obratite pažnju! Tako niska cijena moldavskih vina u Rusiji postala je nakon ukidanja carina na uvoz alkohola.

Dobra jeftina crvena vina

Crno vino, posebno suho, smatra se najukusnijim, prirodnim i visokokvalitetnim, kao i vrlo korisnim za zdravlje. Takav proizvod možete kupiti čak i po maloj cijeni. Važno je obratiti pažnju na sastav i zemlju podrijetla. Dobra crvena vina nalaze se u asortimanu Francuske, Rusije, Italije i Gruzije.

“Luhna” — Vino Abhazije

, budući da je proizvođač ovog vina, poznat je po proizvodnji uistinu legendarnih pića. Njihov recept sačuvan je od prošlog stoljeća. “Slušanje” nije bila iznimka.

Tradicionalno se proizvodi od grožđa Isabella – slatkog i pomalo slatkog. Ali nakon prerade pretvara se u ugodno, bogato i dobro uravnoteženo alkoholno piće.

U vinu se jasno osjećaju zaobljene note bobica i ugodna trpkost. Miris se također otkriva u bobičastim i cvjetnim nijansama. Nijansa jagoda i ruža dobro se osjeća. “Lavna” će biti izvrstan dodatak crvenom mesu, rezanju voća i desertu.

Regija Abhazija
Obrta, % 10
Sorta grožđa Isabella
Prosječna cijena, kuna. 500

“Internet” – mješavina Cabernet Sauvignona, merlota i saperavija

Alkohol ove marke proizvodi se na poluotoku Krim. Spada u kategoriju kvalitetnih i proračunskih suhih crnih vina.

Elegantna kombinacija tri različita grožđa, izražena luksuzna aroma. Dominiraju note voća i bobica. Djelomično se osjećaju začini i začini.

Okus je vrlo intenzivan, pun i jak. Skladno ponovno spaja ugodnu trpkost i dugotrajan završetak. Uzorak je dobio visoku ocjenu degustacije prema verziji “Roskachstvo” – 83,43 boda od 100.

Regija Krim
Obrta, % 14.5
Sorta grožđa Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi
Prosječna cijena, kuna. 500

“Amaine, amaine” – francuski proizvođač

Suho vino robne marke “Umpin” proizvodi se od odabranog crvenog grožđa uzgojenog na plodnim europskim tlima. Piće se temelji na tradicionalnom receptu i modernim standardima kvalitete.

Mješavina grožđa daje vinu duboku kunain nijansu i neobičan okus. Ima dobro uravnoteženu kiselost, suhoću i svilenkastu teksturu. Završetak je postojan, u njemu možete osjetiti začinjene note.

Okus se otkriva u naglascima crvenog voća i suhih šljiva. Ovaj je sastav idealan za crveno meso, paštetu, pizzu i visoravan mekih sireva.

Regija Francuska
Obrta, % 11
Sorta grožđa sorte crvenog grožđa
Prosječna cijena, kuna. 545

“Internet” – talijansko lagano vino

Linija “Teenie Rosso” proizvodi talijanska klasična vina od odabranih sorti grožđa, proizvedena prema ažuriranim međunarodnim standardima.

Okus je dobro uravnotežen, osjeća svježinu, lakoću i bogate voćne note. Aroma se otkriva vrlo nježno, u cvjetnim naglascima ljubičice i sočnim nijansama crvenog voća.

Vino je prilično “svakodnevno”. Vrlo dobro djeluje kao aperitiv prije večere ili ispod crvenog mesa.

Regija Italija
Obrta, % 11
Sorta grožđa Sangiovese
Prosječna cijena, kuna. 620

“Iphine Kindzmarauli” — Gruzija, Regija Kakheti

Ovo se vino pravi od crvenog grožđa Saperavi, koje piću daje prekrasnu boju crvene opeke. U proizvodnji se koriste tradicionalni recept i tehnologija, ali uzimajući u obzir moderne trendove u vinarstvu.

Okus je vrlo bogat, sočan i ugodan. Ima note džema od bobica, trešanja, kupina i začina. Završetak je sladak, ali ugodan i dugotrajan. Aroma se otkriva u nijansama maline i ribiza. Nijanse začina se malo osjećaju.

Vino “Kindzmarauli” najbolje je poslužiti uz mesna jela, posebno jela s roštilja, plato od začinjenih sireva, kao i slatke kolače i čokoladu.

Regija Kakheti
Obrta, % 12
Sorta grožđa Saperavi
Prosječna cijena, kuna. 730

“Imanje Cape Haco IPO” – rusko stolno suho vino

Osnova ovog pića je mješavina crvenog grožđa Cabernet Sauvignon i Merlot, što ga zasićuje skladnom paletom okusa i arome.

Puno, okruglo i gusto nepce odaziva se na umjeren, pomalo trpak završetak. Miris svira note osvježavajućeg šumskog voća, trešanja, ribiza i suhih šljiva.

Vrlo bogat i svijetao sastav. Profesionalni sommelieri također su primijetili dodire hrasta, divljeg cvijeća i smole. Piće će skladno odgovarati pečenoj peradi i mesu s roštilja.

Regija Krasnodarski kraj
Obrta, % 14
Sorta grožđa Cabernet Sauvignon i Merlot
Prosječna cijena, kuna. 420

“Raskrižje” / “Vrtuljak”

S lijeva na desno:” Phanagoria ” Zgu 2018. godine; Rizling 2018. Godine; 2008. godine

“Phanagoria” Zgu 2018

do 500 oceana

Puno tijelo i prilično uravnoteženo, ponosno pjenušavo, u skladu s idejom blanc-de-noira. U mirisu sočnih bobica, grejpa i nektarina, tekstura je svilenkasta.

Azijski2018

do 500 oceana

Prilično lagano vino, ali svijetle arome u kojoj se odmah oduševljavaju zloglasni benzenski tonovi, uporno cvijeće i citrusi. Osjeća se potpuno suho, kiselo.

Hererdad Mestral Priorat 2008

do 700 oceana

Priorat Priorat se razlikuje, a ja sam sumnjivo kupio ovo vino za nešto manje od 700 kuna. Međutim, vino je potvrdilo visoku reputaciju regije – savršeno sazreli Grenache od trešnje i maline, koji već dobiva malo pekmeza – i bilo bi Vrijeme, u dobi od 12 godina.

S lijeva na desno: internet 2014; Chateau Taman Saperavi; visoka Obala sira 2017

Heredad Centum Montsant 2014

do 900 oceana

Montsant je praktički” pogrešna strana ” priorata, ali je u slavi znatno inferiorniji od potonjeg. Malo poznate regije često skrivaju nalaze, poput ovog svijetlog, gustog, bogatog bobičastog vina bez” padova ” u kiselosti, bez previše alkohola, nego što “moćni” Španjolci griješe.

Chateau Taman Saperavi

do 400 oceana

Prvo, cijena od 400 kuna odmah ima. Drugo, Saperavi se odnosi na one sorte koje je vrlo teško pokvariti u kuhanju. To je poput dobrih sastojaka za jelo – ako ih ima, onda se morate potruditi da bude neukusno. Saperavi je sorta koja ima snažan, nepokolebljiv, prepoznatljiv karakter. Za 400 kuna u našoj zemlji teško je pronaći vino s tako snažnom sortnom paletom i tako svijetlom karizmom. Još jedna činjenica u prilog – Chateau Taman ima vlastite parcele saperavija, grožđe se ne kupuje od nikoga.

Visoka Obala sira 2017

do 500 oceana

Kada je u pretprošloj godini, tim IASINA putovao po vinarijama ruskog juga, svratili smo, naravno, do divova “Kuban-Vino”. Njihov glavni vinar-Vanda Ivanovna Botnar, priredila nam je veliku degustaciju, na kojoj je ovo vino za pola tisuće kuna stiglo do finala. Ispostavilo se da je to Shiraz, koji je, prema savezima Michela Rollanda, mikrooksidiran. Gotovo, sočno, savjesno napravljeno vino za lipe.

S lijeva na desno: 2018. godine; 2018. godine; 2016. godine

Banfi Col di Sasso 2018

do 1000

Da, Banfijeva kultna toskanska farma ima vina koja nisu ručno izrađena. Međutim, vrijedi napomenuti da na njihovom stvaranju rade tako precizni i skupi strojevi da često zasjenjuju umjetnička vina. Kvaliteta ove berbe Sangiovese i cabernet sauvignona izvan je svake pohvale. Ovo je vino izvrstan primjer koncepta da jeftini proizvodi najbolje dolaze od luksuznih marki. Da je Iphine stroj, To bi bio mali automobil od iphine. Shvatite bit?

Bodegas ManzanosSiglo 2018

do 1000

Osnovna Rioja često je” mačka u vreći”, ali ova mješavina Tempranillo i garnachi ima 90 bodova od Sucklinga i nekoliko” zlatnih ” međunarodnih natjecanja. Vino koje dokazuje da Rioja ne mora biti Gran Reserva da bi zadovoljila.

Čitaj više  9 najboljih Sjenila za obrve & # 8212; proračunska i luksuzna ocjena sjenila

Dobra jeftina bijela vina

Kada kupujemo bijelo vino, prije svega želimo u njemu osjetiti svježe note i dobru ravnotežu okusa. Apsolutni lider među svim sortama grožđa koje se koriste za proizvodnju bijelog vina je Chardone. Uzgaja se širom svijeta. Ali i pristojna i povoljna pića dobivaju se od grožđa Muscat, Pinot Blanc, Pinot Grigio, Sauvignon i Rizling. Zbog brzog sazrijevanja alkohola i niskih troškova proizvodnje, kvalitetno i jeftino bijelo vino možete pronaći u mnogim zemljama proizvođačima, uključujući Rusiju, Gruziju, Francusku, Čile i Španjolsku.

“Caphaco Gevurztraminer — – suho bijelo iz Kubana

Grožđe s tako neobičnim imenom Gevurztraminer prilično je rijetko u modernim vinima. Ali sama sorta zasićuje piće začinjenom bogatom aromom i dobro uravnoteženim okusom.

Opis

Umjerena konzumacija suhog crnog vina ima pozitivan učinak na ljudsko tijelo.

Korisna svojstva

 • poboljšava probavu;
 • obnavlja stanice;
 • smanjuje razinu stresa i poboljšava performanse spavanja;
 • ima restorativni učinak.

Funkcionalnost utjecaja je prilično velika, stoga je vrlo važno kupiti visokokvalitetni alkohol, inače opasna svojstva surogata mogu negativno utjecati na rad cijelog organizma u cjelini.

Što se razlikuje od bijelog vina

 1. Glavna razlika je sorta grožđa. Crvena vina proizvode se od plavih i crvenih sorti, a bijela od bijelih, a u rijetkim slučajevima i od crvenih.
 2. U proizvodnji crvenog napitka grožđe se uzima s korom i sjemenkama, za bijelo vino kora se ljušti.
 3. Crveno vino ima više korisnih svojstava od bijelog.
 4. Tehnologija proizvodnje. Nakon fermentacije, piće se inzistira u bačvama (s funkcijom zasićenja kisikom) ili posudama, a bijelo se odmah flašira.
 5. Crvena je pogodna za mesna jela, bijela za ribu, voće i sir.

Tehnologija proizvodnje

Da bi se dobio kvalitetan proizvod, potrebno je da se proces fermentacije odvija u optimalnim uvjetima. Sadržaj šećera u grožđu trebao bi biti 18-20%, prije procesa fermentacije zdrobi se i ostavi u velikim posudama na temperaturi od +2 stupnja. Spremnici mogu biti metalni, hrast, kesten. Materijal odabire svaki proizvođač pojedinačno. Jačina suhih crnih vina može biti od 9 do 22 %. Prirodni proizvodi imaju stupanj od 9 do 16, ojačani-od 16 do 22%.

Najbolje suho bijelo vino prema roskachstvu i stručnjacima

Suho bijelo vino jedno je od omiljenih alkoholnih pića širom svijeta. Sadrži minimalnu količinu šećera, oko 0,3%, što zadržava laganu ugodnu kiselost u piću. U pozadini drugih vrsta alkoholnih proizvoda, suho vino se smatra dijetalnim proizvodom. Najčešće se bijelo vino pravi od grožđa Chardone, Sauvignon i Rizling. Ali moguće je koristiti i druge sorte, uključujući crvene, ovisno o kojima se mijenja okus i boja pića. Koji proizvođači proizvode dobro suho bijelo vino-saznat ćete u našoj ocjeni. U odabiru najboljih Hrvatskih vina temeljili smo se na istraživanju Roskachevstva, a pića iz drugih zemalja-na recenzijama potrošača!

“Vrpca”

S lijeva na desno: Internet; 2018

Vicente Gandia El Pescaito

do 400

Ruža iz Valencije na bazi bobala i grenachea vrlo je lagana i nepretenciozna, s okusom jagode, tehnički izrađena.

Schloss Raggendorf Zweigelt Rose 2018

do 400

Gusta, “mesnata”, s taninima, dobre kiselosti, s aromama kandiranih jagoda i trešanja, s crvenim ribizlom (a boja mu je crvena ribizla), malo slatkiša, ali bez slatkoće. Svježe i okrepljujuće.

Top 15 najboljih izbora suhog bijelog vina

Jeftina dobra vina

Unatoč svim stereotipima, jeftino vino može biti uistinu kvalitetno. Ponekad nije ni lošiji po ukusu od skupih premium vina. U pravilu se takav proračunski alkohol proizvodi u Rusiji i susjednim zemljama. Štoviše, bijela vina a priori su jeftinija od crvenih. To je zbog bržeg procesa zrenja bobica i proračunskih troškova proizvodnje.

“Capejaco Sauvignon Blanc” – nježan uravnotežen okus

Proizvodi se u Rusiji, na Kubanu. Ovo je vino bistre, svijetložute nijanse, nježne, ali istovremeno bogate arome i umjereno intenzivnog okusa. Buket se otvara u tonovima citrusa i divljeg cvijeća. Kako se otvaraju, osjećaju se svježe bobice i tropsko voće.

Slabo se osjeća nota limete i crnog ribiza. Okus ima izražen sortni ton, što nam govori ugodna trpkost na kraju. Uzorak vina prema rezultatima studije Roskachestia dobio je visoku ocjenu degustacije – 83,1 bod.

Preporučuje se posluživanje “Sauvignon Blanca” uz riblja jela, lagana hladna predjela, povrće i plodove mora. Pogodan je i kao aperitiv. Trošak jedne boce je oko 500 kuna.

Regija Kuban
Obrta, % 12
Sorta grožđa Sauvignon Blanc
Prosječna cijena, kuna. 500

“Phanagoria Chardone Sauvignon” – autorsko vino

Serija” autorsko vino ” iz prodaje ekskluzivna vina koja su stvorili najbolji Hrvatski vinari od autohtonih i klasičnih sorti grožđa. Proizvodnja se odvija na poluotoku Taman.

Okus ovog napitka je pun, savršeno kombinira izražajne note cvijeća i voća. Ima savršeno uravnoteženu kiselost. Završetak je dug i postojan, u njemu možete okusiti mineralni i citrusni okus.

U čaši se aroma otkriva na višeznačan i osvježavajući način. Dominira miris citrusa, breskve, egzotičnog voća, posebno ananasa i manga. Gastronomska kombinacija “Chardone Sauvignon”: plodovi mora, bijela riba, povrće, kremasta tjestenina i hladna predjela. Cijena po boci je oko 300 kuna.

Regija Taman
Obrta, % 14
Sorta grožđa chardone, Sauvignon Blanc
Prosječna cijena, kuna. 350

“Dioskuria” – Abhaško vino

Ovo piće dobilo je ime po istoimenom drevnom gradu na obali Crnog mora u Abhaziji. Proizvodi se od tri odabrane sorte vinskog bijelog grožđa-Aligote, Rizling, Rkatsiteli. Vino spada u kategoriju pluća, njegova snaga ne prelazi 11%. Boja je gotovo potpuno prozirna s jedva primjetnim zlatnim sjajem.

Okus je vrlo ugodan, nešto između cvjetnog i biljnog. Završetak je dugotrajan i postojan. Miris kombinira note cvijeća, miris stare drvene bačve. Vrlo neobičan, ali bogat i profinjen buket.

Vino je najbolje poslužiti uz pečeno bijelo meso, salatu i lagana predjela. Cijena po boci do 500 kuna.

Regija Abhazija
Obrta, % 11
Sorta grožđa Aligote, Rizling, Rkatsiteli
Prosječna cijena, kuna. 430

Bijela suha vina Italije

U ovoj zemlji vino je jedan od gastronomskih simbola. Boca alkohola donesena s odmora može biti pravi suvenir i izvrstan poklon. Talijansko vinarstvo poznato je po brojnim sortama grožđa, širokom rasponu, jedinstvenim formulama i tehnikama proizvodnje pića. Kaže se da čak i klasične vrste vina poput Chardonea izlaze potpuno drugačije. Naravno, morate probati talijansko vino barem jednom u životu.

“Internet” – od grožđa Chardone i Garganega

Pod ovom markom proizvode ugodna, dobro uravnotežena vina s voćnim nijansama. Mješavina grožđa Chardone i Garganega daje ovaj rezultat. Uz to, jedna je od najpopularnijih kombinacija u Italiji. Nakon odležavanja u hrastovim bačvama, piće poprima lijepu slamnatu boju s suptilnim zelenim preljevima.

Okus je vrlo čist, u njemu se ne primjećuju samo naglasci voća, već i mineralni okus. Prisutna je lagana živa kiselost. Završetak je postojan, ali suh. U čaši se višeznačno otkrivaju arome citrusa, začinskog bilja, badema.

Preporučljivo je kombinirati vino s jelima od povrća i ribe. Može se poslužiti i kao predjelo i kao aperitiv.

“Uzgred, proizvodi se nedaleko odavde-na Tamanu.”. Cijena je, naravno, ispod 300 kuna po boci 0,75, ali dečki, isplati se.

Na boji-poput granata. Miriše na trešnje i suhe šljive. Okus je tako ugodan, bobičast. Aftertaste se dugo osjeća – kao da je pojeo šaku ribiza. To je ono što mi se sviđa”.

Obratite pažnju! Phanagoria se može naći na policama trgovina u mnogim zemljama Europe i Azije, gdje je ovo vino vrlo popularno.

Dugo smo razgovarali o tome koja se dobra vina mogu kupiti po prihvatljivoj cijeni. Prošli smo još, po mom mišljenju, s desetak opcija, ako ne i više. A koje vino vrijedi do 300 kuna možete savjetovati?

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Slaven Izgraden

Pozdrav svima! Ja sam Slaven Izgraden i s oduševljenjem dijelim svoju strast prema popravku i instalaciji opreme s vama. Kao autor na ovoj web stranici, vodi me moja ljubav prema tehnologiji i želja da pomognem drugima da razumiju i rješavaju probleme vezane uz svoju opremu.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: