Kojom bojom posvijetliti kosu bez žutosti – tajne profesionalaca

Savršene, plave kovrče, ujednačene boje po cijeloj dužini, svaka brineta sanja vidjeti nakon posvjetljivanja. Međutim, rezultat često nije onakav kakav je zamišljen, a žuti, s crvenim nijansama u korijenu, pramenovi samo kvare raspoloženje. To je zbog činjenice da u potrazi za snom djevojke propuštaju suptilnosti postupka, odabiru pogrešnu tehniku bojenja ili koriste boje niske kvalitete. Kako izbjeći ove pogreške i kojom bojom posvijetliti kosu bez žutosti i tuge, pročitajte dalje.

Pregled posvjetljujućih boja za kosu

Koja je boja bolja za posvjetljivanje kose? Koji je od njih najbolji? Koju boju možete koristiti: s amonijakom ili bojom bez amonijaka?

Koliko će se još pitanja pojaviti pri odabiru prave boje? Da biste dobili odgovor na sva pitanja, trebali biste se upoznati s najpopularnijim markama pročišćivača.

Internet (Garnier)

Ovaj proizvođač danas ima dovoljnu potražnju.

Predstavlja nekoliko linija postojanih boja sa sadržajem amonijaka (Belle Color, Nutriss, Color Natchrals, 100% boja).

Među tim serijama možete pronaći mnoge svijetle nijanse, poput super sjajne, prirodne, pješčane ili platinaste Plavuše.

Kao što proizvođač uvjerava, boja sadrži prirodne sastojke (ulje jojobe i pšenice, maslinovo ulje itd.).

Zahvaljujući njima, kovrče zadržavaju svoje zdravlje, postaju bujne, sjajne, glatke, o čemu svjedoče brojne recenzije kupaca.

Boja bez amonijaka Shine Color namijenjena je uglavnom zasićenju i naglašavanju prirodne boje niti. Može posvijetliti kovrče samo pola tona.

Vrlo je dobro koristiti ako trebate ukloniti žutost nakon ranijeg posvjetljivanja postojanom bojom.

Boja je nježna prema kosi zahvaljujući prisutnosti ekstrakta brusnice i arganovog ulja u svojoj formuli, koji pramenove čine jakim, bujnim i sjajnim.

Revlon

Tvrtka nudi super blistavu boju za umiranje, koja je u stanju posvijetliti kovrče za 5 tonova u jednoj aplikaciji.

Zbog činjenice da sadrži proteine pšenice i esencijalna ulja, boja pruža ne samo čistu boju, već i nježnu njegu kose.

Protein je protein koji kovrčama daje elastičnost i sjaj, štiti pramenove od mehaničkih oštećenja, doprinosi njihovoj prehrani i ozdravljenju.

Eterična ulja, koja imaju zanemarivu molekularnu težinu, mogu prodrijeti duboko u kosu i nositi korisne elemente u tragovima, vitamine itd. d.

Formula boje štiti nijansu od blijeđenja i pomoći će ukloniti žutost s kovrča.

Lreal

Ova poznata marka nudi jednostavnu posvjetljujuću, dugotrajnu gel boju za izradu mine-a.

Proizvod u cijevi je spreman za uporabu. Kada osvjetljavate samo korijenje kose, ne trebate izračunati koliko biste komponente trebali uzeti.

Proizvod treba samo istisnuti na kosu, ravnomjerno rasporediti po obraslim korijenima ili duž cijele duljine kovrča.

Važno je napomenuti da ne trebate koristiti rukavice, jer se boja pojavljuje samo pod utjecajem topline (na primjer, pod suncem ili sušilom za kosu).

Cijev je dovoljna za nekoliko upotreba. Zanimljivo je i da kolekcija sadrži tri cijevi – za brinete, za plavuše i za plavuše.

Gel boja je nježna prema kovrčama jer u svojoj formuli ima zaštitne regeneratore, ulje kamelije i termoaktivne komponente.

Ulje kamelije obnavlja oštećenu kožicu kose, štiti krhku i lomljivu kosu, omekšava kovrče i djeluje kondicionirajuće.

Schwarzkopff

Renomirana kozmetička tvrtka nudi osvjetljujuću, dugotrajnu boju kreme “Boja + prehrana”. Prema proizvođaču, boja može posvijetliti kosu za 4-6 tonova.

Paleta nijansi predstavljena je sljedećim bojama: zlatna plavuša, pepeljasta Plavuša, biserna Plavuša, srebrna Plavuša.

Ovi tonovi mogu ukloniti žutost s kose i pružiti čistu boju. Sastav boje uključuje matičnu mliječ i kompleks vitamina.

Matična mliječ sadrži mnoge biološki aktivne sastojke koji njeguju kovrče iznutra, dajući im snagu, glatkoću, sjaj.

Dakle, izbor posvjetljujuće boje za kosu je vaš. Nadamo se da će vam predloženi materijal pomoći u ovom teškom pitanju.

40406 objavljeno 20. studenog 2015

Matrix Light Master

Da biste postali plavuša, možete koristiti osvjetljavajući puder profesionalne marke cini. Kosi daje lijepu bogatu boju:

Sastav Učinak Značajke primjene Prednosti Nedostaci Trošak, kuna
Pantenol, amonijak Svijetla nijansa bez žutosti Pomiješajte s oksidansom 3-4, 5%, Nanesite 45 minuta, isperite
 • ne isušuje kosu;
 • osvjetljenje u 8 tonova
Visoka cijena 950 za 500 g
 • Koljeno boli pri savijanju. Što učiniti s bolovima u koljenu
 • Hiperhidroza pazuha: simptomi i liječenje
 • Može li MRI zamijeniti kolonoskopiju

Kako slikati

Shema bojenja u pepeljastu boju ovisi o:

 • Izvorna boja kose (prirodna, obojena, tamna, svijetla)
 • Željene boje pepela (plava, svijetlosmeđa, tamna itd.p.)
 • Debljina, kvaliteta kose itd.p.

Razmotrite najosnovnije sheme bojanja u uobičajenim pepeljastim nijansama.

Kako dobiti pepeljastu plavušu

Situacija 1. Prirodna kosa

Razmotrite situaciju s izvornom prirodnom kosom. Prirodna kosa može biti:

 1. Svjetlo (rijetke prirodne plavuše od 9. razine i više)
 2. Svijetlosmeđa (od 6. do 8. razine)
 3. Smeđe kose i brinete (od 5th i niže)

U prvom slučaju, da biste dobili pepeljaste nijanse, možete to učiniti nijansiranjem (bojanje na malom postotku oksida) ili još nježnijom verzijom toniranih balzama i šampona. U drugom slučaju potrebno je prethodno pojašnjenje prahom. Osvjetljujuće boje neće dati hladnu pepeljastu plavušu, ostat će bogata zlatna nijansa.

 • Puder + oksid 6% (za vrlo finu kosu 3%)
 • Omjer 1: 2 (1 dio praha i 2 dijela oksida)

Primjena: smjesu nanesite na duljinu, odmaknuvši se 1,5 cm od korijena. Pričekajte 10 minuta i nanesite na korijenje. Trebalo bi biti puno smjese, trebala bi ravnomjerno omotati svu kosu. Dobro isperite šamponom, nanesite balzam ili regenerator. Tada je potrebno toniranje, shema toniranja bit će opisana u nastavku za sve slučajeve.

Situacija 2. Obojena ili izbijeljena kosa

Prethodno izbijeljena kosa u cijelosti ili djelomično (isticanje, ombre strije, balajazh, shatush) ostaje samo tonirati u željenu nijansu. Ali one obojene u bilo koju boju prvo se moraju posvijetliti do čiste pozadine, a zatim tonirati. Tada ćete dobiti savršenu pepeljastu plavušu.

Toniranje kose u pepeljasto plavu

Ovisno o boji kose dobivenoj nakon posvjetljivanja, potrebno je koristiti različite formule za bojanje. Nakon posvjetljivanja boja može biti crvenkasta, crvenkasta ili žuta. U prisutnosti crvene ili crvene nijanse, potrebno je ponovno posvijetliti kosu dok boja ne postane žuta ili vrlo svijetlo žuta. Bolje je to učiniti nakon 2-4 tjedna, ali za sada tonirajte kosu u srednju nijansu (svijetlosmeđa,svijetloplava). U formuli za stvaranje pepeljaste boje potrebno je dodati dodatnu ljubičastu nijansu (ponekad označenu kao biserna, biserna) koja neutralizira žutu pozadinu. A također u ljubičastoj nijansi sadrži crvenu, što će spriječiti pojavu zelene nijanse. T.k. žuta pozadina nakon posvjetljivanja, kombinirajući se s plavom i zelenom bojom pepela, daje zelenilo na kosi. Da biste ga uklonili, morate dodati ljubičastu, bisernu nijansu ili malo ljubičasto-crvene mješavine (grašak).

 • S vrlo svijetložutom pozadinom (10) potrebno je dodati 1 dio dodatne sjene i 2 dijela pepela na razini tona 10m. Na primjer, 10/6 (10 g) (10 g) + 10/1 (20 g).
 • Sa svijetložutom pozadinom (9) potrebno je dodati 1 dio dodatne sjene i 1 dio pepela na 9. razini tona. Na primjer, 9/61 (15 g) + 9/1 (15 g).
 • Sa žutom pozadinom (8) potrebno je dodati 2 dijela dodatne nijanse s ljubičastom i 1 dio pepela na 8. razini tona. Na primjer, 8/69 (20 g) + 8/1 (10 g).
Čitaj više  Top 9 najboljih dobitnika kilograma za dobivanje mišićne mase 2022

Napomena: Ovo su najosnovnije formule za toniranje u pepeljastoj nijansi Plavuše. Postoje mnoge varijacije s mikstonima, nekoliko komplementarnih nijansi i mnoge nijanse koje se pojavljuju pri radu s bojama različitih proizvođača. Ali ove osnovne formule pomažu vam da se ne zbunite, uzmete u obzir neutralizaciju žutosti i dobijete lijepu platinastu boju.

Bojenje u pepeljasto plavoj nijansi

Prilikom bojenja u pepeljasto plavu boju potrebno je imati izvornu boju od 8. razine i po mogućnosti više. Ako je izvorna boja tamnija, ima druge smjerove (crvena, crvena), tada prvo morate posvijetliti kosu (cm. prethodni odjeljak). A zatim tonirajte prema formuli: 1 dio ljubičaste (biserne, biserne) + 1 dio pepela na 7. razini tona.

Bojanje kose u pepeljastu boju kod kuće je teško, ali uz određeno znanje i sanjkanje možete. Po ebno je teško jednoliko izbijeliti ko u za ebe, kao što je.k

važno je smjesu ravnomjerno nanijeti na svu kosu i brzo, a toniranje je već lakše

Pravila za odabir Deliričnih proizvoda

Prije bojanja postavlja se pitanje koji je alat bolje odabrati. Vrlo je teško savjetovati sve u ovom pitanju, jer na to utječu značajke kovrča. Mnogi koriste profesionalnu kozmetiku. Obično se prodaje u posebnim trgovinama. Prije postupka, sredstvo se pomiješa s aktivatorom.

Danas se često koristi kozmetika proizvođača kao što su Ace, Ace, Ace, Ace. Sve fashionistice mogu kupiti visokokvalitetni proizvod za ažuriranje nijanse kovrča. Većina proizvođača uključuje visokokvalitetne komponente u svoje proizvode, što utječe na postizanje izvrsnih rezultata. To uključuje Ace, Ace, Ace, Ace.

Prije kupnje pročitajte podatke na pakiranju. Nijanse plavuše ne bi trebale sadržavati žutost. To uključuje hladne i pepeljaste boje. Treba imati na umu da sunčane i medene nijanse, tako da u njima nema žutosti, neće raditi.

Kako slikati

Nakon što ste odlučili koji je stupanj osvjetljenja potreban i koju nijansu želite na kraju dobiti, možete nastaviti s izborom boje.

Koji je najbolji za vas, teško je razumjeti. Vjerojatno će se” vlastiti ” alat morati tražiti metodom pokušaja i pogrešaka. Ali postoje proizvođači koji su se već dobro etablirali na tržištu i stekli povjerenje potrošača.

Ocjena najboljih

Nakon analize različitih ocjena najboljih boja, identificirali smo deset najboljih onih koji se najčešće nalaze na najvišim pozicijama:

 1. “Švarckopf”. Najpopularnija među proizvodima ove tvrtke je trajna boja “Palette”, u kojoj za plavuše postoji cijela linija s narančastim uljima. Boja posvjetljuje do 6-8 tonova i istovremeno održava vitalnost kose.
 2. “Kapus”. Marka je predstavila profesionalnu kremu za posvjetljivanje koja izbjeljuje kosu što je nježnije moguće. Ovisno o postotku oksidansa, omogućuje vam posvjetljivanje kose od 2 do 8 tonova. Može se koristiti i kod kuće.
 3. “Loreal”. Linija “preference” ima trajnu posvjetljujuću boju za kosu bez žutosti. Omogućuje vam da čak i sijedu i tamnu kosu dovedete u čistu blistavu plavušu. Da bi se zaštitili od oštećenja, u sastav su uvedeni: tekući kolagen, pšenični proteini, esencijalna ulja.
 4. “Estelle”. Dobro posvijetlite kosu i pružite trajnu nijansu bez žutosti profesionalne boje iz “Estelle”. Za plavuše postoji nekoliko hladnih i toplih nijansi, a postotak oksidansa možete odabrati sami, usredotočujući se na boju i stanje kose.
 5. “Avon”. Osvjetljujuće boje ove tvrtke postaju sve popularnije zahvaljujući izvrsnoj kombinaciji “cijene i kvalitete”. Korištenje suvremenih tehnologija omogućuje vam postizanje čistih svijetlih nijansi bez neželjene žutosti.
 6. “Vella”. Za kućno osvjetljenje tvrtka nudi proizvod “Vellaton Sunlight”. Naziv boje opravdava se-minimalno oštećuje kosu i istovremeno je boji u svijetlu čistu plavušu. Sjaj i elastičnost održavaju se zahvaljujući prisutnosti proteina i prirodnog pčelinjeg voska.
 7. “Garnier”. Serija “Color Sensation” nudi super osvjetljujuću kremastu boju obogaćenu proteinima pšenice, maslinama i jojobama. Pruža meko osvjetljenje do 4-6 tonova i omogućuje vam održavanje sjaja i elastičnosti kose.
 8. “Sies”. Visokokvalitetna boja za kućnu upotrebu, čiji je rezultat usporediv s osvjetljenjem salona. U paleti za plavuše prevladavaju hladne nijanse: pepeo, platina, Arktik.
 9. “Londa”. Nudi nekoliko klasičnih i trendovskih nijansi Plavuše, kao i super sjajni puder koji pruža brz učinak uz minimalno oštećenje kose.
 10. “Matrica”. Predstavio je nekoliko proizvoda za posvjetljivanje. No, najpopularniji među profesionalcima je puder “Lightmaster”, koji vam omogućuje da čak i tamnu kosu dovedete u čistu svijetlu boju. Sastoji se od pantenola i mikročestica koje neutraliziraju žutost.

Narodni lijekovi

Za one koji se još uvijek boje pokvariti kosu kemijskim spojevima, možete pokušati posvijetliti njihovu nijansu za nekoliko tonova uz pomoć provjerenih narodnih lijekova:

 • Sok od limuna. Jako isušuje kosu, pa je bolje koristiti je za posvjetljivanje samo odabranih pramenova ili vrhova kose. Treba ih podmazati svježe iscijeđenim limunovim sokom i ostaviti 1-2 sata, a zatim isprati vodom bez šampona. Ako sjedite na suncu, tada će osvjetljenje biti još intenzivnije. Za naknadnu njegu nužno su potrebne hidratantne i hranjive maske.
 • Dekocija kamilice. Prekrasna kombinacija posvjetljivanja i njege. Koncentrirani izvarak cvjetova kamilice mora se koristiti kao sredstvo za ispiranje nakon svakog pranja kose. Učinak se pojavljuje nakon 1-2 tjedna, a kosa dobiva lijepu zlatnu nijansu i zdrav sjaj.
 • Cimet s medom. Ova maska može redovitom primjenom posvijetliti kosu za 1-2 tona i vidljivo je ojačati. Aktivira cirkulaciju krvi, njeguje folikule dlake i produljuje život kose. Žličicu mljevenog cimeta pomiješajte sa žlicom meda i istom količinom maslinovog ulja. Da biste pojačali učinak, možete dodati žumanjak. Zagrijte glavu i potopite 30-50 minuta.
Čitaj više  Sklopivi Booster, ruksak booster ili autosjedalica za putovanja

Postoje i drugi narodni načini kako posvijetliti kosu kod kuće bez oštećenja. Naravno, neće vas pretvoriti iz brinete u plavušu, ali promjena nijanse u 1-2 tona sasvim će vam pomoći. Jao, ove su metode prikladne samo za prirodnu kosu.

Savjeti za pametno bojanje

Kako posvijetliti kosu bez žutosti, pomoći će jednostavni i učinkoviti savjeti vodećih kolorista:

 • Ako želite sačuvati ljepotu i snagu pramenova, onda ih obojite kod profesionalca, a ne sami.
 • Oštećene i oslabljene kovrče prije kardinalnih promjena boje potrebno je liječiti, ojačati. Da biste to učinili, provedite mjesečni tečaj liječenja pomoću prirodnih hranjivih ili hidratantnih maski, balzama. Bolje je odrezati podijeljene krajeve.
 • Prije bojenja ne perite kosu nekoliko dana (barem dva ili tri).
 • Sastav za bojanje priprema se neposredno prije nanošenja, a ne unaprijed.
 • Kada miješate boju s oksidom, pazite da nema grudica. Zbog njih će se na kosi pojaviti pojedinačne svjetlosne mrlje.
 • Proizvod za bojanje nanosi se prvo na okcipitalnu regiju, kasnije na bočne dijelove i na kraju na područje u blizini lica. Ovaj redoslijed osigurat će jednoliko bojanje.
 • Vrijeme izlaganja sredstva za bojenje bilježi se nakon posljednje primjene.
 • Sastav za bojanje nanosi se ravnomjerno i obilno, bez uštede.
 • Kada ispirete sastav boje s niti, koristite poseban šampon i balzam. Duže će zadržati hladovinu.
 • Isperite glavu samo pročišćenom, mineralnom ili limunskom vodom. Da biste pripremili sredstvo za ispiranje limuna, razrijedite 1 sat. l. sok od limuna u vodi i isperite kosu.
 • Da biste uklonili lagani žuti preljev, koristite nijansirane” anti-žute ” šampone. Obično su ljubičaste, plave, srebrne ili biserne boje. Imajte na umu da su to koncentrirane otopine. Moraju se razrijediti običnim šamponom u omjeru navedenom u uputama kako se ne bi pretvorili u djevojku s ljubičastim ili sivim pramenovima.

Uzroci žute nijanse

Žuta nijansa rezultat je nepravilnog bojanja kose i nepažljivog pristupa ovom procesu. Pojava žutosti uzrokovana je pigmentima koji se nalaze u kosi, u njihovoj prirodnoj boji, a međusobno se vrlo razlikuju u pogledu različitih nijansi kovrča.

Razmotrimo ukratko najčešće pogreške koje dovode do pojave neželjene žutosti.

Ušteda novca na kvalitetnoj boji. Pogreške u miješanju i nanošenju boje. Loše izveden postupak posvjetljivanja tamne kose. Ako ste vlasnik upravo takve kose, posavjetujte se sa stručnjakom, on će vam reći najmanje traumatičan način za posvjetljivanje kovrča. Ne zaboravite da se za tamne nijanse postupak izbjeljivanja mora odvijati u nekoliko faza. Oštećena kosa

Vrlo je važno obnoviti kosu prije nego što je posvijetlite. Suhe, lomljive, beživotne niti ne podliježu promjeni boje. Korištenje vode iz slavine za ispiranje

Voda iz slavine u svom kemijskom sastavu (klor, razne soli, hrđa) ima štetan učinak na kovrče, posebno na bistre. Trudnoća, razdoblje dojenja. U tim fazama života žena ima ogromne hormonalne promjene koje utječu na pigmentaciju kose. Nekompatibilnost boja. Na primjer, kovrče obojene kanom moraju se posvijetliti na poseban način. Rezultati miješanja kemijskih i prirodnih boja mogu biti vrlo nepredvidljivi.

Video

Ovaj video govori kako dobiti željenu plavušu bez žutosti

Ako sanjate da postanete platinasta plavuša, slobodno se odlučite za posvjetljivanje. Moderne boje iz profesionalne serije ili za kućnu upotrebu omogućuju vam posvjetljivanje čak i tamnih kovrča bez pojave žutosti. Uključivanje sastojaka za njegu u sastav proizvoda osigurava nježno bojenje, postojanost pigmenta i pojačani sjaj. Saznajte kako odabrati oksidans za boju u ovom materijalu.

Kako posvijetliti kosu kod kuće

Pramenovi se mogu prilagoditi u nekoliko tonova uz pomoć takvih improviziranih sredstava:

 • Sok od limuna. Posvijetlit će crvenu i svijetloplavu kosu za 1-2 nijanse. Iscijedite sok iz jednog limuna i dodajte 0,5 l vode. Nakon pranja isperite tamne niti ovom otopinom. Ako želite pojačati rezultat, izađite na sunce 10 minuta. Kefir maska ima isti učinak.
 • Peroksid. Pripremite izvarak kamilice od 100 g suhe biljke i 300 g vode. Kad se ulije (nakon 20-30 minuta), procijedite tekućinu i dodajte 50 g peroksida. Prije pranja kose nanesite dobivenu smjesu duž cijele duljine, zamotajte plastičnom vrećicom. Nakon pola sata isperite sastav i operite kosu šamponom.
 • Cimet i med. Uzmite 50 g ovih proizvoda i 100 g regeneratora. Pomiješajte sastojke, nanesite sastav na čistu, vlažnu kosu. Nemojte trljati smjesu u kožu. Zamotajte glavu plastikom, zamotajte toplom krpom. Nakon 30 minuta uklonite krpu, držite masku na kovrčama još 2 sata.

Ove metode štede tamne i svijetle niti, ali ne pružaju radikalan učinak. Da biste temeljito prebojali, morate koristiti kemikalije. Što je kosa tvrđa i tamnija, to bi veći postotak vodikovog peroksida i amonijaka trebao biti u boji. Ako su pramenovi mekani i ne pekući tamni, ne biste trebali odabrati agresivne spojeve, inače ćete pokvariti kosu.

Osvjetljavanje tamne kose

Masne i debele niti teže je posvijetliti od mekih, suhih i tankih. U ove svrhe vrijedi koristiti gotove boje, a često nemaju najbolji utjecaj na zdravlje. Ne biste trebali sami pripremati agresivne spojeve, jer je vrlo teško odabrati pravu koncentraciju tvari (peroksid i amonijak). U prodaji su krem boje bez amonijaka koje nemaju tako negativan učinak na tamne niti. Međutim, uz njihovu pomoć nije uvijek moguće postići visokokvalitetnu promjenu boje. U jednom postupku kosa se posvijetli za 2-3 tona.

Obezbojenje sebe

Ne vode sve vrste boja do željenog ishoda. Brinetama je bolje prefarbati nego izvršiti promjenu boje. Ovaj posao je poželjniji od profesionalnog majstora.

Iako se sada prodaju kompleti s kojima možete sami izvesti postupak. Imaju upute gdje možete pronaći značajke pripreme sastava, kao i pravila uporabe, mjere opreza i razdoblje primjene. Nakon dobivanja rezultata, možete odlučiti kako najbolje napraviti boju tako da nema žutosti. Na primjer, koristi se postojana boja ili šampon u sjeni.

Plavuša bez žutosti / izbjeljivanje kose | toniranje kose bez amonijačnih boja&Moj izbor

Održavanje čistog tona

Da bi svijetla nijansa kovrča ostala dugo vremena, morate se upoznati sa značajkama bojenja i primijeniti osnovna pravila njege.

Neprivlačna nijansa pramenova pojavljuje se zbog:

 • zahrđale vode;
 • nekvalitetna sredstva;
 • korištenje proizvoda za oblikovanje.

Ne dopuštaju žutost proizvoda bezbojne konzistencije. Stoga se nakon bojanja moraju slijediti sljedeća pravila njege:

 1. Prilikom pranja preporučljivo je ne koristiti tekuću vodu. Najbolje je odabrati pranje prokuhanom vodom. A ispiranje je poželjno izvesti mineralnom vodom.
 2. Nepoželjno je koristiti kozmetiku, koja uključuje biljne dekocije. To su regeneratori, maske, šamponi. Maslačak i kamilica mogu uzrokovati neugodnu nijansu.
 3. Da biste izbjegli žutu nijansu, morate koristiti ne samo posebnu boju, već i profesionalni šampon. Kao rezultat toga, nijansa će uvijek biti privlačna. Samo trebate koristiti takva sredstva 1 put tjedno, jer takvi preventivni postupci mogu zadržati hladovinu.
 4. Samo u ekstremnim slučajevima trebate koristiti sušila za kosu, uvijače, uvijače, jer ti uređaji mogu uzrokovati oštećenje kovrča. Kada ih koristite, za zaštitu od oštećenja potrebno je koristiti kozmetiku za zaštitu od topline. To mogu biti sprejevi, balzami, gelovi.
 5. U bilo koje doba godine potrebno je zaštititi kosu od utjecaja temperatura i okolnih čimbenika: vjetra, sunca, vode. To će zadržati zdravlje i atraktivnu hladovinu niti.
Čitaj više  Trake za depilaciju voskom — koje odabrati, usporedbe, recenzije

Samo uz ove jednostavne savjete možete zadržati atraktivan izgled i boju kovrča. Neće imati žutu nijansu i druge neugodne učinke, tako da će frizura uvijek biti u redu.

Šamponi za uklanjanje žutosti

Ako se, unatoč svim naporima, pojavila žutost, tada je možete ukloniti uz pomoć toniranih šampona i ispiranja s oznakom”internet”. To je ljubičasti pigment koji je dio proizvoda koji pouzdano maskira žutost.

Izvrsna opcija bio bi šampon iz Shvarckopf, ili lijek od Cinema. Ali samo ih trebate pažljivo koristiti, jer s produljenim kontaktom s kosom možete dobiti nijansu pepela ili patlidžana.

Žutost nakon bojenja može biti posljedica prirodnih podataka, a ne samo neprikladnog sastava boje. Važno je skladno odabrati buduću boju kose prema tonu kože i očiju, a ne samo na temelju modnih trendova.

Neka pramenovi budu zdravi, a vi sretni, unatoč boji kose!

Popularne boje za posvjetljivanje kose

Pretvaranje u plavušu neće biti teško s pravim odabirom visokokvalitetnog sredstva za posvjetljivanje pouzdanih proizvođača. Širok raspon pružit će slobodu izbora kako u cjenovnoj kategoriji, tako i u raznolikosti sastava i komponenti za njegu.

Schwarzkopff Mousse Mousse Slivnika

Kada koristite ovog proizvođača za posvjetljivanje kose bez žutosti, vrijedno je istaknuti mousse Cop.

Boje ove linije posvjetljuju kovrče do 4-6 tonova, daju im prekrasan sjaj. Nova formula olakšava nanošenje boje na kosu na isti način kao i obični šampon, što će značajno smanjiti vrijeme nanošenja i povećati ravnomjernu raspodjelu sastava po cijeloj duljini. Sastav nema amonijak, što osigurava njegov ugodan miris. Paleta posvjetljivača predstavljena je s tri proizvoda:

 1. Mekani biserno plavi posvjetljivač;
 2. Srednji posvjetljivač (posvjetljivanje od 3-4 tona);
 3. Intenzivno osvjetljivač Ultra Plavuša (posvjetljivanje za 4-6 tonova).

Loreall Paris Casting Sunkiss

Marka Loreal Nadaleko je poznata na svjetskom tržištu proizvoda za njegu i bojanje kose.

Cijena ove serije je od 350 do 600 kuna.

Prilikom odabira proizvoda za posvjetljivanje ovog proizvođača, trebali biste obratiti pažnju na posvjetljujuću postojanu boju u obliku gela za metal. Ne treba ga miješati, sastav se može primijeniti odmah, a posebna formula omogućuje bez rukavica, jer se manifestacija bojila javlja pod utjecajem topline

Ulje kamelije koje se nalazi u njegovom sastavu, regenerator za obnavljanje i termoaktivni elementi zaštitit će kovrče od krhkosti i suhoće te će imati regenerirajući učinak.

U ovoj seriji postoje tri vrste pročišćivača:

 1. Za svijetlosmeđu i tamnoplavu;
 2. Za tamnoplavu i srednje plavu;
 3. Za srednje plavu i svijetloplavu kosu.

Garnier ‘ S IPhone Blond

Popularni proizvođač dugotrajnih boja za kosu cijenjen je, A Serija Aipino Blond daje prekrasne rezultate ravnomjernog posvjetljivanja bez žutosti. Sastav obogaćen sedefom i cvjetnim uljem ima jak pigment i zajamčeno će obojiti sijedu kosu.

Ultra-plava paleta nijansi uključuje:

 • Čisti dijamant;
 • Platinum;
 • Dragocjeni biseri;
 • Dekolorant.

Postojanost boje traje dugo, kosa je meka, nije presušena. Prisutnost sedefa u sastavu dat će sjaj i prekrasan sjaj.

Cijene su prilično pristupačne: od 130 do 350 kuna.

SYOSS

Profesionalni Cies posvjetljivači omogućuju postizanje posvjetljivanja čak i do 8 tonova i jamče besprijekornu plavušu bez efekta žutosti. Nježni učinak i njegovani sastav štite kosu od isušivanja, osiguravaju kristalni sjaj, mekoću i upravljivost kovrča.

Linija posvjetljivača predstavljena je s 4 vrste boja: od srednjeg do ultra posvjetljivača.

Cjenovna kategorija: oko 220 kuna.

Recenzije

Zaključno, saznajemo recenzije običnih žena koje su osvijetljene različitim bojama.

 • Tatiana, 35 godina: “sanjala sam da postanem Plavuša još od škole. I oko 30. godine odlučio sam da je vrijeme da se taj san ostvari. Prirodno imam svijetloplavu kosu, što mi omogućuje da bez postupka izbjeljivanja. Za bojanje sam odabrala palette iz Švarckopfa nijansu “platinasto Plavuša”. Kao što je proizvođač obećao, boja je izašla bez žutosti. Rezultat je jednostavno izvrstan-lijepa i čista plavuša s platinastim podtonom. Dugo se bojim ovom bojom-više od 4 godine. Bojala sam se da kosa neće izdržati takvo opterećenje, ali ni u tom pogledu boja me nije iznevjerila. Preporučujem ga svima”.
 • Margarita, 26 godina: “treću godinu Osvjetljavam bojom Revlon Super plavuša (boja-pepeljasta Plavuša). Ova profesionalna boja savršena je za bojanje kod kuće, jer nemam problema s bojanjem. Proizvod mi se sviđa Ludo-nijansa bez žutosti, lijepa i vrlo postojana. Osim toga, boja pruža dodatnu njegu. Ako želite postati plavuša, slobodno odaberite ovaj alat!».
 • Ekaterina, 40 godina: “Ja sam plavuša s 20 godina iskustva, pa sam uspjela temeljito proučiti problem žutosti.”. Posljednjih nekoliko godina koristim alat Estelle. Boja je stvarno, stvarno dobra-kosa samo sjaji! Naravno, redovito nanosim razne maske, ali sam proizvod također njeguje i vlaži. I posljednji plus u kasici prasici je dostupnost i ekonomičnost!».
 • Sofia, 28: “jako mi se svidjela osvjetljavajuća Boja Bez Amonijaka. Slikam samo u salonu i samo ovim alatom. Rezultat je uvijek izvrstan, smjesa nikad ne zakaže. Dok većina Plavuša koje poznajem traži lijekove za žutost, ja uživam u svojoj čistoj i lijepoj srebrnoj plavuši. Ako i vi želite zaboraviti na ovaj problem, odlučite se za proizvode ove tvrtke”.
 • Pauline, 28 godina: “tijekom sljedećeg izbjeljivanja u salonu, kosa mi je jako izgorjela, pa se od tada bojim samo sama.”. Moj izbor je pao na nježnu boju za posvjetljivanje kose od Garniera. Isprobala sam i bisernu i platinastu plavušu – svidjela su mi se oba tona. Drago mi je što boja ne samo da ne šteti strukturi kose, već i jača korijenje (sve zahvaljujući uljima)”.
Visoka cijena 1750 za 500 g
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Slaven Izgraden

Pozdrav svima! Ja sam Slaven Izgraden i s oduševljenjem dijelim svoju strast prema popravku i instalaciji opreme s vama. Kao autor na ovoj web stranici, vodi me moja ljubav prema tehnologiji i želja da pomognem drugima da razumiju i rješavaju probleme vezane uz svoju opremu.

Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: