Sve o jagode i jagode

Jedan grm jagoda ili jagode može biti osnova za uzgoj i dati nekoliko izdanka. U članku ćemo reći o posebnostima OSS jagode, kako ga odrezati ispravno i kada je bolje provesti ovaj postupak, kao i razmnožiti svu svoju omiljenu kulturu bobica uz pomoć brkova.

Što je?

Brkovi jagoda i jagode su novoformirani izbojci s rozeta lišća, koji se koriste za reprodukciju ove bobica kulture. Po prvi put, izbojci najpopularnije sorte Victoria pojavljuju se kada grmovi počinju biti voće, novi klice formiraju se do kraja ljetnog razdoblja (Ovi rokovi karakteriziraju uglavnom za druge sorte).

Redovito prekidanje jagopa – to je obvezan postupak. Prvo, uklanjanje starih pucnjava stimulira izgled novih, drugo, dodatna “djeca” za grm je dodatni trošak, jer se povlače iz hranjivih elemenata na sebe umjesto jačanja plodonosaka.

Dobro, treće, potrebno je za oporavak plantaže jagode. Nove utičnice mogu biti bušilica za štetnike.

Svi procesi rastućih jagoda i jagode moraju biti pod kontrolom vrtlara. Usov podrezivanje – jedna od najvažnijih faza.

Kada i kako smanjiti?

Početnik vrtlar mora biti učenje kako napraviti podrezivanje brkova. Međutim, to nije sve: važno je i vrijeme kada se pojavi obrezivanje.

Mjerenje vremena

Možete poderati nove izbojke od grmlja od jagoda u proljeće, a možete ih izbrisati na kraju vegetacije – u jesen. U prvom slučaju, to se provodi tijekom aktivnog rasta biljke – da biljka dobiva više mogućnosti za stvaranje boje i formiranja bobica.

Po drugi put ovaj poljoprivredni postupak provodi u jesenskom razdoblju ili ovisno o regiji – početkom kolovoza. U ljeto, možete ukloniti dodatne procese, ali za mlade grmlje je učinio ne ranije od godinu dana od trenutka slijetanja.

Jesensko smanjenje jagoda je relevantno samo za južne regije (uklonite brkove samo na početku jeseni), i na drugim teritorijama bolje je napustiti ovaj rad na proljeće nego u ozlijeđenom obliku kako bi se posadi dalo.

Čitaj više  Rajčica banana naranča

Ako planirate umnožiti plantažu jagode u trenutnoj sezoni, ne izrežite brkove, naprotiv, poduzmite mjere za ukorijenjene nove procese. To je osobito istinito za prve utičnice iz jajonsku kopiju. U drugim slučajevima, nastavite agrotehnološkim pravilima.

Tehnologija

Obrezivanje brkova planira se na dan tele. Prema tehnologiji, to se radi ili ujutro ili navečer. Zašto ne može ukloniti jagode ili jagode procese u kišnom vremenu? Jer zajedno s vlagom postoji rizik od zaraze infekcije – kao rezultat, grm se može razboljeti.

Za podrezivanje pripremite sljedeće alate, predmete i gnojivo:

 • Vrtne škare ili sekateur (nužno ispunjeni);
 • kantu ili drugo plovilo za izrezane brkove;
 • rukavice;
 • Malč (potreban za sklonište grm).

Sam obrezivanje je jednostavan, čak i neiskusni vrtlar može se lako nositi s takvim radom. Obrezati izbojke iznad točke rasta. Nepotrebna boca se odmah okuplja i presavijala tako da ne ometa daljnje obrezivanje i da ne može naknadno biti izvor za razvoj gljivičnih i bakterijskih infekcija u tlu.

Očistite brkove, u pravilu prije početka cvatnje, da stimulira cvjetanje. Ali ako niste imali vremena u tom razdoblju, možete to učiniti tijekom cvatnje, onda će sve sile biljke poslati na formiranje voća.

Sigurno se postavlja pitanje: mogu li samo slomiti brkove?

Još uvijek i dalje iskoristiti vrtne škare ili sekateur, jer jagode brkovi imaju dovoljno snažnu strukturu i nisu tako lako izrezati. Ako je to moguće, gljivica može prodrijeti kroz rezultirajuće rastrgano.

Pa, onda, izvlačenje, mladi bijeg, možeš potpuno povući biljku s korijenom, tako okreće cijeli grm. Stoga je bolje slijediti tradicionalnu tehnologiju podrezivanje mladih izdanaka. Usput, nakon uklanjanja brkova, morate se pobrinuti za jagode.

Tlo ispod obrezanog grma labavo na dubini od do 5 cm, obilno vode kulturu i pregledava ga za štetne insekte, gljivice ili znakove bolesti. Ako su pronašli takve tragove da će biljka dovesti do negativnih posljedica, mora se liječiti otopinom mangana ili insekticida.

Čitaj više  Rajčica afrička liana

Zdravi grmovi nakon obrezivanja se tretiraju s pripremom fitosporina – Ovo je dobra sredstva za dezinfekciju bobica usjeva. Nakon toga, jagode izoliraju, možete uzeti jednostavno obični pepeo, a slamnati ili crnogorisni OPEAD će se kombinirati za malčiranje.

Kako razmnožiti brkove od jagode?

Za uzgoj, prve utičnice iz grma maternice su prikladniji, mogu dati svoje izbojke. Potrebno je smanjiti tako veličanstvene brkove za sadnice i ukorijenjene u tlu, čineći mali hollyk, utičnica prve narudžbe (onaj je bliže maternicu).

Utičnicu izravno iz grma maternice i dat će prvu žetvu, ostatak bijega je odrezan. Ostali izbojci bit će prikladni za slijetanje ako imaju dobro razvijeni korijenski sustav. Oni su rezani nakon plodnog (lipnja-srpanj), ukorijenjeni u tresešnom šalici s dobrim tlom.

Lonci sa sjemencima vrtnih jagoda pripadaju stakleniku ili držati kod kuće na prozorskoj dasci, ne zaboravljajući na redovito zalijevanje.

Na kasno ljeto – početak jesenskog grma sanjca u vanjsku zemlju. U to vrijeme, prilično jaki korijenski sustav nastaje iz brkova iz brkova, a biljka je dobro prihvaćena.

Odaberite materijal za sadnju ne s tim majčinskim grmljem koji su obilno voće. Oni provode mnogo snage na žetvu, tako da procesi nisu toliko jaki, kao u ne-pronousnim grmovima. Najnovije samo svi slati na razvoj izbojka.

Kada se grmovi od jagode i jagode odmah koriste za plodonošenje, a za sadnog materijala, prinos u kulturi se smanjuje najmanje treći, dok su i sami bobice i ne tako sočni i ukusni.

Većina sorti jagoda se uzgaja uz pomoć brkova, ova metoda je neprihvatljiva samo za popravnu ocjenu. Za druge vrste, to je univerzalna metoda, uključujući i na ovaj način hibridi, ne prenose svoje sortne značajke kroz sjeme.

Čitaj više  Rajčica hali Gali

Landing materijal, spreman za slijetanje izgleda ovako:

 • dobro razvijeni utičnica, na kojoj ne manje od 4 listova;
 • Bush je bio dobro ukorijenjen i ima snažne korijene od 7 cm i više.

Šed jagoda i jagoda bolje na oblačan dan ili navečer, tako da sunce sugerira sadnice. Ljetno slijetanje će omogućiti mladog grmlja da se dobro učvrsti u tlu do hladnoće, čarapajući potrebne korisne elemente i pada bez ozljeda.

Ostatak brkova koji nije bio koristan za slijetanje, izbrisati ga s web-lokacije ili ih dodati u kompost jamu. Inače, mogu spontano početi i razbiti kompaktnost grmlja na mjestu. Na plantaži jagode sve treba kontrolirati.

Iskusni vrtlari češće preporučuju plantaže jagoda, odabirom najjačih i bujnih izbojaka za sadnice.

Ako ne izostavite brkove i ne zasadite nove biljke, onda s vremenom plodovi će postati mali, a gusti grmovi će se ometati samo da se razvije.

Zašto grm ne daje brkove?

  Postoje slučajevi kada jagod ne toliko ne daje brkove, ali u načelu ne dopušta nove izbojke. To se događa iz sljedećih razloga:

  • Impresivna ocjena (to jest, postrojenje u načelu nije u stanju dati brkove);
  • Nedostatak sila u jagodama za hranu također je “djeca”.

  U drugom slučaju, to se događa češće kada jagode cvjetaju obilno i daje veliku žetvu kada preuzme invaziju na štetočine ili biljke. Nemojte čekati brkove i prestar, kao i iz ispušnog tla.

  Tako da vrijedi razlikovati slučajeve kada kultura u načelu ne daje nove izbojke zbog sortnih značajki, a kada je u prethodnim sezonama ovaj grm dao mnoge brkove, a sada se vegetativni izbojci ne razvijaju. Ako je sve jasno s prvim slučajem, tada se u drugom trenutku situacija često ispravlja.

  Glavna stvar je odrediti točan razlog za “bezumnost” od jagode ili jagode i poduzeti potrebne mjere: treba li poboljšati sastav tla, treba li prilagoditi druge agrotehnološke procese.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: