Odaberite aparat za kavu: Rogač, kap po kap, gejzir, kapsula ili mahuna

 • Objavio Lina Sergeeva
 • Datum: 4. ožujka 2019
Aparati za kavu u unutrašnjosti

U trgovinama kućanskih aparata za kavu postoji velika raznolikost. Razlikuju se u obliku, boji, dodatnim funkcijama. Ali glavna razlika između njih je način pripreme kave. Svi aparati za kavu podijeljeni su u pet vrsta. Razmotrite prednosti i nedostatke svakog od njih.

 • 2 aparat za kavu
 • 3 gejzir aparat za kavu
 • 4 kapsula
 • 5 mahuna
 • 6 koji aparat za kavu kupiti?

Aparat za kavu s rogačem

Aparat za kavu s rogačem radi na mljevenoj kavi. Princip rada je sljedeći:

 1. Korisnik ulije pravu količinu mljevene kave u kornet, stisnuvši je u tabletu.
 2. Voda se ulijeva u drugi spremnik.
 3. Nakon uključivanja aparata za kavu, voda se zagrijava i pretvara u paru.
 4. Uređaj propušta paru pod velikim pritiskom kroz kornet mljevene kave.
 5. Para prolazi kroz tabletu mljevene kave, pretvarajući se u gotov napitak. Odmah se izlije u šalice.

Glavna prednost ovog pristupa je vrlo bogat, svijetao okus. Aparat za kavu s rogačem može proizvesti najjaču i najgušću kavu. Međutim, ima niz nedostataka:

 • visoka cijena;
 • glomazna konstrukcija;
 • skupi popravci u slučaju kvara.

Svi aparati za kavu s rogačem mogu kuhati espresso. Neki skupi modeli također mogu napraviti cappuccino i latte u automatskom ili poluautomatskom načinu rada. Aparat za kavu s rogačem ponekad je opremljen i integriranom brusilicom. To vam omogućuje da postignete najbolji okus i aromu. Ali takva tehnika obično nije jeftina — od 15 000 kuna ili više.

Trošak jednostavnih, ali pouzdanih aparata za kavu s rogačem počinje od 4.000 kuna

Brzina. Mali volumen tekućine, pa brzo ključa i brzo se kuha. Za obitelj od dvije do četiri osobe, šalica kave će se kuhati odjednom i to prilično brzo. Ali, naravno, neće biti dovoljno za desetak ljubitelja kave. Ovo je mala jedinica za malu obitelj, dobro, ili mali ured.

Ereti4ka

Sada o kvaliteti pripremljene kave. Bolje je nego što sam imao s aparatom za kavu s kapanjem. Ali do sada nisam pronašao 100%-ali metodu kuhanja koja mi odgovara. Ponekad kava ispadne super, s dobrom aromom, ponekad nekako užegla i neukusna. I čini se da stavljam istu količinu mljevene kave, još uvijek je nabijam u kornet, ali … općenito, ne znam.

Franzen

Snaga aparata za kavu

Kada odlučujete koji je aparat za kavu najbolje odabrati, važno je obratiti pažnju na snagu. O tome ovisi snaga pića i brzina njegove pripreme.

Ako je uređaj vrlo moćan, tada kava neće biti tako jaka. Ali manje moćni modeli zadržat će aromu i trpki okus pića. Morate pronaći ravnotežu između ove dvije karakteristike i tada će vaša kava ispasti zaista ukusna.

Optimalna snaga je 1000-1200 vata. Ali ako je ovo vrsta aparata za kavu u kojem se kava priprema pod visokim tlakom, tada biste trebali odabrati 1300-1600 vata

Savjeti stručnjaka za odabir aparata za kavu: vrste i funkcije

Aparat za kavu s kapanjem

Aparat za kavu s kapanjem također pretvara vodu u paru za pripremu kave, ali to čini u drugom koraku:

 1. Korisnik ulijeva mljevenu kavu u poseban spremnik za filtriranje, a vodu u spremnik.
 2. Voda iz spremnika zagrijava se i diže u obliku pare kroz cijev.
 3. Cijev dovodi paru u spremnik za filtriranje napunjen mljevenom kavom.
 4. Para se kondenzira i kap po kap teče kroz filter kave, upijajući okus i aromu.
 5. Gotov napitak nakon filtriranja ulazi u spremnik za punjenje (slično kotlu).

Aparat za kavu s kapanjem nije u stanju napraviti tako jak i bogat napitak kao Rogač, ali je puno jeftiniji. Cijena prosječnog uređaja počinje od 2000 kuna. Glavni nedostatak takvog uređaja je taj što može kuhati samo Americano.

Aparati za kavu s kapanjem često se kupuju u uredima kao zamjena za aparate za kavu.

Aparat za kavu s kapanjem izvana podsjeća na čajnik

Ova vrsta aparata za kavu iz kategorije “uključeno-zaboravljeno”. Postupak je potpuno automatiziran za pripremu kave, a nakon što stroj završi s kuhanjem, tikvica će se zagrijati, odnosno vaša će kava uvijek biti topla.

lera_567

Donijeli su ga kući, sakupljali, kuhali, kuhali kavu. Čak i bez uputa, jasno je što i gdje. Kava postaje mutna. Skuham veliku šalicu za sebe i čini mi se ukusnijim. Pranje tikvice i cjedila je jednostavno.

Annamarie

Značajke aparata za kavu s kapsulama

Kapsule, koje se nazivaju i filtracijski Aparati za kavu, prolaze već skuhanu kavu kroz tanki mrežasti uređaj. Trošak takvih uređaja ovisi o kvaliteti filtra, upravljačkim značajkama, dostupnosti funkcija.
Najbolja kava dobiva se upotrebom filtera za jednokratnu upotrebu. Materijal takvih filtera je papir. Dobro prolazi kavu kroz sebe i zadržava čestice zrna. Alternativno rješenje su najlonski filtri, mreža na spremniku s istrošenim talogom. Ne treba ih mijenjati svaki put kad skuhate kavu, ali filtere treba očistiti. Još jedan nedostatak je specifičan okus kave filtrirane starom najlonskom mrežicom.

Materijal Koloba u koji teče kava može biti dvije vrste-staklo i metal. Kroz prozirno staklo može se kontrolirati količina preostale kave.

Ali u trajnosti je staklo inferiorno od metala — ako se razbije stakleni Kolob, bit će teško pronaći zamjenu.

Metalna zdjela ne može se slomiti, otporna je na udarce i visoke temperature, pogotovo jer je Kolob ugrađen u aparat za kavu, sustav možete vidjeti samo rastavljanjem opreme.

Ako vlaga stalno ulazi u grijaće elemente, morate paziti da spriječite kratki spoj. Kad sipaju kavu u šalicu, mnogi čak i ne obraćaju pažnju na kapljice koje su procurile iz aparata za kavu. Anti-drop je element sigurnosnog sustava, ali zapravo jednostavan dizajn izljeva aparata za kavu, jednostavan način da se zaštitite od neugodnih situacija.

Aparat Za Kavu

Espresso Aparat Za Kavu

Espresso Aparat Za Kavu

Aparat Za Kavu

Gejzir aparat za kavu

Gejzir aparat za kavu Jednostavan je i jeftin način za pripremu zaista jake kave. Klasični model (koji se naziva i “Bialetti”) ne predviđa priključak na električnu mrežu. Da biste ga koristili, trebate štednjak:

 1. Voda se ulijeva u donji spremnik aparata za kavu, a mljevena kava ulijeva se u spremnik u sredini.
 2. Korisnik stavlja aparat za kavu na štednjak i uključuje plamenik na srednje jakoj vatri.
 3. Voda će se početi dizati zbog zagrijavanja, tvoreći svojevrsni gejzir.
 4. Kako se diže, voda prolazi kroz filter za kavu i zasićena je aromom i okusom.
 5. Gotov napitak diže se još više, u spremnik za punjenje.

Električni gejzir Aparati za kavu rade na istom principu, samo što grijanje ne dolazi iz štednjaka, već iz mreže.

Čitaj više  12 najboljih proizvođača ulaznih vrata-ocjena za 2021. godinu

Gejzir aparat za kavu ima mnogo prednosti:

 • jeftinost (trošak počinje od 800 kuna);
 • jednostavnost dizajna;
 • snažno i aromatično piće;
 • minimalni rizik od loma.

Glavni nedostatak je taj što je gejzir aparat za kavu dizajniran samo za određenu količinu gotovog pića. Većina “Bialetti” može pripremiti točno tri šalice kave. To znači da ako pokušate napuniti tri puta manje vode i napuniti tri puta manje kave (da napravite jednu šalicu kave), dobit ćete nekvalitetan, vodenast napitak. Stoga nije važno koliko kave želite napraviti — aparat za gejzir morat ćete napuniti strogo prema uputama.

Klasični gejzir aparat za kavu ima fasetirani oblik, ali sada na tržištu možete pronaći i druge modele

Vrlo jaku kavu teško je napraviti jer je kapacitet kalupa za kavu ograničen. Kuhanje kave traje najmanje 5-7 minuta na keramičkoj ploči za kuhanje.

EugChe

Pros: okus je brz, izraženiji, kava od običnog Turka nije poželjnija, ne trebate stajati iznad aparata za kavu i paziti, kava ne bježi, čista kava bez primjesa taloga, čak i prelijevanje preko kunaova osigurača, kava se priprema bez problema, malo detalja, jednostavan za rukovanje, na izlazu dobivamo suhu talog pogodnu za daljnju upotrebu u kućnoj kozmetologiji

_piratka_

Top 5 modela aparata za kavu s rogačem i kapsulama

Top 5 aparata za kavu s rogačem

Nivona CafeRomatica NICR 779

Aparat za kavu može napraviti različite vrste kave: espresso, latte, cappuccino, macchiato, Raf i druge. Djeluje gotovo tiho. Tu su zaslon i Upravljačka ploča osjetljiva na dodir s elementima u boji. Upravljanje je svima jasno. Postavkama se može upravljati sa pametnog telefona pomoću aplikacije, vrlo je prikladno i uštedjet će vam vrijeme. Možete prilagoditi količinu tekućine, jačinu kave, temperaturu i još mnogo toga. Međutim, potrebno je često uključiti ispiranje stroja.

DeLonghi PrimaDonna Class ECAM

Lijep moderan aparat za kavu. Opremljen s dva Termobloka. Djeluje vrlo brzo i tiho. Postoje različite vrste kave: espresso, cappuccino, latte macchiato, Americano, ristretto. Pogodno za bilo koji ured. Čini lijepu prozračnu gustu pjenu. Sve kontrole su intuitivne, mogu se koristiti pomoću aplikacije na telefonu, što štedi vrijeme. Postoji mogućnost stvaranja vlastitih pića ili uređivanja postojećih. Dovoljno velik spremnik za kavu.

DeLonghi ECAM 650.55.MS

Izvrstan stroj s automatskim upravljanjem i automatskim čišćenjem. Vrlo moderan, vrlo se dobro uklapa u bilo koji interijer. Pogodno i za dom i za ured. Kvalitetna montaža. Može se daljinski upravljati telefonom, što štedi vrijeme. Priprema cappuccino, latte macchiato, latte, espresso, long Coffee i druge vrste kave. Međutim, pribor za aparat za kavu morat ćete kupiti dodatno, a oni nisu tako jeftini. Stroj je izrađen od visokokvalitetne plastike otporne na habanje. Postoje indikatori koji će upozoriti na nisku razinu vode ili na spremnost uređaja za rad. Postoji automatski kapucinator. Snaga uređaja 1400 vata.

Dr Coffee Proxima F11 Big Plus

Prekrasan profesionalni aparat za kavu s automatskim upravljanjem. Izvrsno za kafić i kafić, bar ili restoran, kao i za ured. Kava se priprema jednostavno i brzo, a postoje i napici od kave svih vrsta. Veliki spremnici za kavu (1,2 kg) i vodu (8 litara). Tri vodoopskrbna sustava-uklonjivi bunkeri, vanjski spremnik, kao i priključak za dovod vode. Pića se mogu stvoriti prema vlastitim parametrima. Lako može napraviti do 120 šalica dnevno. Priprema vrlo ukusnu kavu, savršenu za ured. Možete napraviti dvije šalice kave odjednom. Podesiva visina šalica. Jamstvo usluge 12 mjeseci.

Nivona CafeRomatica NICR 1030

Moderan dizajn i velika snaga. Prekrasan aparat za kavu koji priprema ukusnu i aromatičnu kavu. Veliki spremnik za vodu i zrna kave. Postoji automatski cappuccinator koji stvara prekrasnu nježnu pjenu od kave ili mlijeka. Postoji ploča za zagrijavanje, pa čak i ako se vaša kava ohladi, možete ih lako i brzo ponovno zagrijati. Izvrsno za bilo koji ured ili mali kafić. Postoji uklonjiva ladica za kapanje, kao i spremnik za otpad. Unutarnji dijelovi se automatski uklanjaju. Možete prilagoditi temperaturu kave, dijelove vode, stupanj mljevenja i još mnogo toga.

Top 5 aparata za kavu s kapsulama

Nespresso Essenza Mini C30

Automobil od samo 6000 kuna. Dovoljno kompaktan, pogodan za bilo koji dom ili mali ured. Postoji funkcija automatskog isključivanja ako je ne koristite 9 minuta. Postoji posebna ladica za višak vlage, kao i spremnik za otpad. Prisutan je indikator spremnosti za rad. Trebat će vam dodatno kupiti kapsule za internet, vrsta kave ovisit će o kapsuli. Izvrsna opcija za proračunski aparat za kavu, dok je kava vrlo ukusna.

De’Longhi Nespresso Essenza Mini EN 85

Aparat za kavu je mali, radi tiho i vrlo brzo, jednostavan za upravljanje – samo trebate odabrati vrstu pića i uključiti start. Stroj se automatski isključuje ako se ne koristi 9 minuta. Kapacitet spremnika za vodu je 600 mililitara. Postoji uklonjiva posuda za kapanje. Možete birati između 2 volumena čaše-40 ili 110 mililitara. Također možete prilagoditi količinu vode u piću. Vrlo moderan, čak je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada za dizajn.

De’Longhi Nespresso Lattissima One EN 500

Moderan stroj u bijeloj boji, sastavljen od visokokvalitetne plastike. Snaga 1400 vata. Volumen spremnika za vodu je dovoljno velik -1 litra, za mlijeko -120 mililitara. Tu je stabilna ploča za čaše, 10 malih spremnika za otpad, uklonjiva ladica za kapanje i automatski aparat za kapanje. Upravljanje strojem je osjetljivo na dodir s velikim tipkama. Možete prilagoditi volumen porcija, kontrolirati razinu čvrstoće i količinu kipuće vode. Priprema četiri vrste pića. Automatski se isključuje nakon završetka rada. Izvrsna opcija za vašu kuhinju!

Krups Dolce Gusto KP100B Piccolo

Vrlo kompaktan stroj za kapsule, zauzima prostor čak i manje od čajnika. Pogodno za bilo koju i najmanju kuhinju. Kvalitetna montaža izrađena od izdržljive mat plastike. Spremnik za vodu je proziran, zapremine 600 mililitara. Vrlo jednostavan mehanički rad, intuitivan. Briga je jednostavna. Možete pripremiti ne samo tople, već i hladne osvježavajuće napitke. Način električne učinkovitosti razine a, isključuje se minutu nakon upotrebe. Jamstvo usluge do 2 godine.

Bosch TAS1401/1402/1403/1404/1407 Tassimo

Jeftin, kompaktan stroj za kapsule. Snažan tradicionalni dizajn, sjajna plastična montaža. Možete prilagoditi volumen vode i jačinu pića. Možete napraviti čaj i toplu čokoladu. Postoji inteligentni sustav za čitanje crtičnih kodova iz kapsula koji prepoznaje vrstu pića i mogućnosti njegove pripreme. Stalak za šalice može se podesiti po visini ili odložiti. Kapacitet vode je dovoljan-700 mililitara. Tu je uklonjiva ladica za kapanje vode, kao i sustav protiv kapanja koji će spriječiti curenje kave. Bit će potrebno dodatno kupiti kapsule za Ocean. Stroj ima spremnik za prikupljanje rabljenih kapsula, tako da se mogu brzo i jednostavno ukloniti. Postoji automatsko čišćenje kamenca. Stroj je savršen za vašu kuhinju, zahvaljujući svom elegantnom dizajnu, uklopit će se u bilo koji interijer.

Kapsula

Za rad aparata za kavu s kapsulama morat ćete kupiti kapsule s mljevenom kavom. Princip rada je sljedeći:

 1. Kapsula se umetne u poseban utor, a voda se ulije u spremnik.
 2. Aparat za kavu probija kapsulu.
 3. Voda u spremniku zagrijava se u prosjeku na 90 stupnjeva.
 4. Voda se ubrizgava i dovodi pod visokim tlakom kroz posebnu cijev.
 5. Čista voda prolazi kroz kapsulu mljevene kave kao kroz filter.
 6. Gotovo piće odmah se izlije u šalicu.
Čitaj više  Kako odabrati generator pare za svoj dom: stručni savjeti

Glavni plus je jednostavnost upotrebe. Aparat za kavu s kapsulama lakše je očistiti, a kavu priprema mnogo brže od ostalih.

Sam uređaj košta u prosjeku od 5000 kuna, ali redovito morate kupiti kapsule za njega. U prosjeku je njihova upotreba skuplja od kupnje obične mljevene ili žitne kave. Na primjer, pakiranje od 16 kapsula s interneta košta oko 400 kuna. (To još nije najskuplja marka.) Ispada da šalica kave s kapsulama košta oko 25 kuna.

Aparati za kavu s kapsulama ponekad se nazivaju i aparatima za kavu. Istina, ova definicija nije u potpunosti istinita. Aparat za kavu nudi korisniku mogućnost podešavanja nekih postavki poput temperature ili jačine pića, dok aparat za kavu ne.

Aparat za kavu s kapsulama savršen je za one koji nemaju dovoljno vremena ili želje za redovitim čišćenjem uređaja

Za mene, povremeno pijem kavu, troškovi nisu toliko veliki — oko tri tisuće negdje svakih šest mjeseci, ali oni koji će piti svaki dan vjerojatno su izuzetno skupi.

Slonik38

Vrste aparata za kavu

Aparat za kavu s rogačem

To je aparat za kavu u kojem se mljeveni prah stavlja u uklonjivi filter rogača, a vruća voda pod pritiskom ekstrahira okus i aromu kave. Neki modeli sadrže cijev za stvaranje pjene.

Glavna prednost: jednostavnost uređaja.

Glavni nedostatak: nemoguće je prilagoditi jačinu pića.

aparat za kavu

Aparat za kavu s kapsulama

Ima sličan uređaj s aparatom za kavu s rogačem, ali umjesto tablete za kavu na konusu koristi se kapsula sa sadržajem mljevene kave.

Glavna prednost: produktivni uređaj (dnevna proizvodnja preko 50 jedinica). Posebna briga nije potrebna, nije hirovita. Proizvođač kapsula sam polaže sastav i snagu kave.

Dodatne prednosti aparata za kavu s kapsulama:

 • Nema potrebe za mljevenjem, vaganjem i ulijevanjem kave u uređaj, potrebno je samo umetanje kapsule;
 • Brzina rada;
 • savršeno u uredima koji nemaju zasebnu kuhinju;
 • Podesiva i očekivana kvaliteta i okus kave. Kapsula uvijek sadrži kavu s istim svojstvima i stupnjem obrade. Količina je također ista. Oni su dodijeljeni poseban certifikat, na razini interneta, za dosljednost kvalitete.
 • Neke marke kao što su IAS pružaju raznolikost kave u kapsulama: sadrži kavu iz 12 zemalja. Pečenje, mljevenje, okus, nijanse i note mogu biti različiti. Stoga je puno lakše pronaći ono što vam se sviđa.
 • Mješavine bez kofeina. Širok izbor mješavina bez kofeina. To znači da je moguće piti kavu u bilo koje doba dana i piti one građane koji su kontraindicirani da ga koriste za različite medicinske indikacije.

Glavni nedostatak: visoka cijena kapsula u usporedbi s mljevenom kavom. Proizvođači proizvode vlastite kapsule koje nisu prikladne za tuđe marke.

Ostali nedostaci aparata za kavu s kapsulama:

 • Potrebne su skupe kapsule koje su puno skuplje od zrna i mljevene kave;
 • raspon kapsula je ograničen;
 • Okus kave aparata za kavu s kapsulama nije najbolje kvalitete.
 • Aparat za kavu s kapsulama znatno pojednostavljuje postupak kuhanja kave. Međutim, potreba za kupnjom posebnih kapsula povećava troškove procesa. Međutim, s kapsulama možete diverzificirati asortiman kave, jer se proizvode kapsule s aditivima različitih vrsta, na primjer, s mlijekom u prahu.
Aparat za kavu s kapsulama

Automatski aparat za kavu

Automatski aparat za kavu-univerzalni uređaj koji proizvodi kavu i od zrna i od mljevene kave.

Glavna prednost: svestran. Brzo kuhanje. Za pripremu jedne šalice potrebno je samo 30 sekundi. Podešavanje jačine pića. Mogućnost pripreme sorti kave.

Glavni nedostatak: velike dimenzije aparata za kavu, težina, visoki troškovi.

Automatski Aparati za kavu odabiru se prema sljedećim kriterijima:

 • Prema materijalu izrade: čelik, plastika, keramika.
 • Prema vrsti bojlera: kotao, s termoblokom.
 • Po snazi: snažni Aparati za kavu pripremaju kavu velikom brzinom. Ali smanjuje okus i aromu kave. Za kućnu upotrebu potreban je aparat za kavu od 1000-1500 kilovata.
 • Aparati za kavu dijele se na kućanske i profesionalne prema takvom parametru kao što je snaga. Kućanstvo može pripremiti više od 30-40 šalica kave dnevno (za upotrebu kod kuće i u malom uredu). Profesionalni su namijenjeni ugostiteljskim organizacijama.
 • Što se tiče performansi: kod kuće je potreban aparat za kavu koji proizvodi najmanje 30 porcija. Istodobno se cijene Aparati za kavu koji istovremeno mogu skuhati dvije šalice kave.
 • Prema sustavu čišćenja: mehanizam za kuhanje može se ukloniti ili ukloniti. Ovaj se mehanizam povremeno uklanja i čisti ručno.
 • Fiksni mehanizam ima funkciju automatskog određivanja stupnja onečišćenja i sam signalizira postizanje trenutka čišćenja. Potrebno je omogućiti funkciju čišćenja kako bi uređaj samostalno očistio unutrašnjost. Za čišćenje su potrebne posebne tablete. Jednostavnost rada čini stroj skupljim.
 • Cappuccinator: cappuccinator aparata za kavu omogućuje pripremu mliječnih napitaka od kave: mocha, latte i cappuccino.
 • Automatski cappuccinator-piće se u potpunosti priprema automatski. Dovoljno je u posudu uliti mlijeko. Neki modeli imaju funkciju reguliranja parametara kao što su prozračnost i visina pjene. Ugrađeni automatski kapucinator značajno povećava troškove uređaja.
 • Cappuccinator za ručnu upotrebu zahtijeva određene vještine.
 • Korisni skup značajki:
 • Funkcija podešavanja stupnja mljevenja zrna kave izravno utječe na okus pića.
 • Filter za vodu čisti korištenu vodu.
 • Snaga-stupanj zasićenosti pića.
 • Temperatura.
 • Podešavanje volumena gotove kave.
 • Mogućnost uklanjanja kamenca uvelike povećava rok trajanja uređaja.
 • Drugi kotao služi za mućenje mlijeka.
 • Podržite temperaturu pića kroz funkciju zagrijavanja šalica.
 • Aparati za kavu opremljeni su funkcijom interne memorije, kada aparat za kavu u svoju memoriju pohranjuje recept omiljene kave kućanstva. Morate odabrati ime svakog člana obitelji s popisa i aktivirati način rada.

Trošak

 • Rog: od 800 do 96 980 kuna.
 • Kapanje: od 500 do 29 999 kuna.
 • Kapsula: od 1 600 do 148 400 kuna.
 • Automatski: od 5.499 do 149.990 kuna.

Kako odabrati aparat za kavu s različitim proračunom?

Gejzir Aparati za kavu i Turci zahtijevaju manje novca — u rasponu od 1000-1500 kuna. Aparati za kavu s električnim postoljem koštat će više-u rasponu od 2000-3000 kuna.

Aparati za kavu s kapanjem po cijeni nalaze se u sljedećoj fazi — od 3-5 tisuća.RUB.

Aparat za kavu s kapsulama ili rogačem ima cijenu od 9-12 tisuća kuna. Ali cijena kapsule kave je veća.

Ugrađeni aparat za kavu

Takav aparat za kavu štedi prostor u kuhinji. Uređaj se može ugraditi u Nišu namještaja namijenjenog kuhinji. Ugrađeni Aparati za kavu slični su mobilnim. Jedini nedostatak je visoka cijena.

aparat za kavu

Chalda

Mahune kave rade na istom principu kao i kapsule. Međutim, za rad ne koriste kapsule, već mahune-posebne tablete prešane mljevene kave. Proizvođači obećavaju da vam ova metoda skladištenja omogućuje bolje očuvanje arome i bogatstva. Rok trajanja tableta je 2 godine. Međutim, njihov je trošak otprilike jedan i pol do dva puta veći od cijene kapsula. Na primjer, pakiranje od 18 mahuna s interneta košta oko 800 kuna. Ispada da je trošak jedne šalice 44 kuna. Štoviše, mahune je puno teže pronaći u trgovinama od kapsula. A raspon sorti je mnogo manji.

Čitaj više  Kako odabrati klima uređaj za svoj dom: tajna odabira pravog

Sami Aparati za kavu od mahuna skuplji su od aparata za kavu s kapsulama. To je najvjerojatnije zbog novosti tehnologije. Prosječni trošak visokokvalitetnog uređaja počinje od 7000 kuna.

Glavna prednost mahuna kave u odnosu na kapsule trebala bi biti kvaliteta dobivenog pića, međutim, zbog novosti ovog uređaja, još je teško izvući zaključke na temelju povratnih informacija kupaca.

Mahuna kava čuva se u pojedinačnim pakiranjima

Vrste kave

Kao što razumijete, o uređaju aparata za kavu ovisi koja se kava može koristiti. To može biti mljevena kava, u zrnu, mahuni ili kapsulama.

Tlo

Mnogi ga korisnici vole zbog pristupačnosti, odnosno može se kupiti u bilo kojoj trgovini. Vi samo trebate odabrati mljevenje koje je pogodno za vaš aparat za kavu. Srednji za kapanje ili rog. Za gejzir grubo mljevenje, jer će fino zrno začepiti filtar.

U žitaricama

Poznavateljima pića savjetuje se da odaberu upravo takvu kavu. I pogodan je za aparate za kavu koji imaju mlin za kavu.

U mahuni

To je kava u tableti umotanoj u papir. Ovo pakiranje omogućuje vam očuvanje okusa i arome svježe mljevene kave. A priprema postaje još lakša, samo trebate staviti tabletu u stroj i uključiti je.

Još jedan plus mahuna, lakše je očistiti aparat za kavu, jer u filtru nema taloga.

U kapsulama

To su i pakirane porcije kave. Koriste se za pripremu pića u aparatima za kavu s kapsulama.

Na što treba paziti pri odabiru aparata za kavu s kapanjem?

Budući da dijelovi osnažujućeg napitka često premašuju jednokratnu potrebu ljubitelja izvrsne kave, od temeljne je važnosti mogućnost održavanja željene temperature neko vrijeme ili zagrijavanje gotovog dijela pića. U skladu s tim, odabirom modela između ostalih funkcija, obratite pažnju na prisutnost termo-lonca i grijaće ploče (grijaće ploče).

Metoda kapanja prirodne kave omogućuje vam da dobijete vrlo jak napitak koncentriranog bogatog okusa. A ako je za neke to glavna prednost aparata za kavu s kapanjem, za druge je to vrlo vjerojatan i čest problem. U potonjem slučaju, za ljubitelje eksperimenata i ljude koji su navikli na kavu male i srednje jačine, izuzetno je važno obratiti pažnju na podršku funkcije podešavanja jačine pića, koja se može implementirati na različite načine. Na primjer, u modelu 6621, na primjer, ovu mogućnost pruža regulatorni prekidač.

kapanje-5.jpg

Bosch Private Collection TKA 6621v (TKA-6621V)

Drugi parametar koji najizravnije utječe na jačinu pića je snaga modela aparata za kavu s kapanjem. Ovdje vrijedi jednostavan omjer: snaga modela izravno je proporcionalna vremenu kuhanja i jačini pića. Dakle, ljubitelji jake kave trebali bi se odlučiti za aparate za kavu male snage 750-800 vata i pomiriti se s činjenicom da će se potrebna količina pića duže pripremati.

Aparati za kavu veće snage u procesu kuhanja troše više mljevene kave, ali i brže je kuhaju. Rezervirajmo odmah, sve navedeno ima veze s modelima koji ne podržavaju Podešavanje jačine pića. Ako postoji takva opcija, snaga modela nije bitna.

Ako većinu vremena ne trebate napuniti cijeli volumen posude ili često pripremate kavu za društvo od nekoliko ljudi, tada će vam biti korisna opcija za kontrolu razine tekućine koja se ulijeva u spremnik. Dakle, zapremina zdjele aparata za kavu ca. 6621 CA. prikazan na slici i u našem katalogu je gotovo 1, 44 litre, što je vrlo povoljno u slučaju kada ste kvalitetu vaše kave već uspjeli cijeniti ne samo vi i članovi vaše obitelji, već i prijatelji koji trče nekoliko minuta.

Istodobno, podržavanje mogućnosti sustava protiv kapanja, koji osigurava blokiranje opskrbe pićem prilikom uklanjanja posude, omogućit će vam da sipate željeni dio kave izravno tijekom postupka kuhanja. Nakon postavljanja zdjele na svoje mjesto, prekinut postupak će se nastaviti.

Oni koji su upoznati s važnošću održavanja željene temperature kuhanja cijenit će funkciju elektroničke kontrole temperature vode, implementiranu u velikoj većini modela aparata za kavu s kapanjem najnovije generacije. Konačno, postojanje trajnog, uklonjivog metalnog filtra spasit će gurmana kave od neprestanog ulaganja u zamjenske papirnate kolege.

Usput, aparat za kavu s kapanjem izvrstan je dodatak kompletu ne samo kućanskih kuhinjskih aparata! Upravo će takav dizajn biti najbolji izbor u uredskoj sobi, gdje daleko nije uvijek moguće uroniti u intimni proces “pijenja kave” ležerno, u potpunosti i potpuno. U ovom slučaju, unaprijed pripremljeni volumen pića, čija se temperatura stalno održava u pravim granicama, omogućit će zaposlenicima ureda da tijekom cijele godine osiguraju pravu količinu vrućeg osnažujućeg aromatičnog pića.

Otkrijmo tajnu: dizajn i Princip rada mnogih modela aparata za kavu s kapanjem omogućuju vam pripremu ne samo kave, već i čaja i drugih napitaka za zagrijavanje bez oštećenja performansi strukture! Ova prednost je neprocjenjiva u ugostiteljstvu pri održavanju prezentacija, izložbi, izlaznih sastanaka i sastanaka.

Jednostavno kao sve genijalno!

Stupanj mljevenja kave, kao i njegova ocjena i doziranje (6-9 grama) u kapsuli, strogo se kontroliraju u tvornici, što omogućuje jamstvo, podložno tehnologiji pripreme, klasičnog okusa stvorenog napitka. Svaki dio mljevenja u kapsuli čuva se u inertnom plinu pod malim prekomjernim tlakom, što omogućava dugo vremena da se izbjegne oksidacija kave i gubitak njezinih izvornih okusa i aromatičnih vrlina. Ovisno o materijalu kapsule – polimer hrane, aluminij, kombinirane kapsule, kao i mješavina, rok trajanja kave bez gubitka vrijednih kvaliteta je od 9 do 16 mjeseci.

Ris1-kapsule.png

Riža. Kapsule Tassimo

Riža. 2 kapsule.png

Riža. Dolce Gusto Kapsula

Riža. 3 kapsule.png

Riža. Nespresso Kapsule

Kombinirane kapsule izrađene su od polimera, aluminijske folije i prešanog papira. Poput aluminija, kombinirane kapsule su nešto jeftinije, ali s gledišta sigurnosti za tijelo, opcija kapsula izrađena od ekološki prihvatljivih polimera je poželjnija.

Pojavom prvih aparata za kavu s kapsulama, uredsko osoblje, etablirani gurmani kave i obični ljubitelji izvrsnog pića prvi su put u povijesti imali priliku pripremiti nevjerojatnu kavu u nekoliko sekundi lako i brzo u bilo koje doba dana. Jedna kapsula, dvije faze kuhanja i 20 sekundi čekanja su sve! Piće koje savršeno odgovara vašem raspoloženju i doba dana je spremno!

Ali to nije sve! Više nije potrebno trošiti vrijeme i trud na stalno zamorno sprječavanje stroja od ostataka kave – tehnologija kapsula jamči potpunu sterilnost postupka.

Sam postupak pripreme kave u aparatu za kavu s kapsulama izuzetno je jednostavan. Nakon uranjanja kapsule u poseban vertikalni odjeljak, probija se. Komprimirani zrak koji ulazi u rupu miješa sadržaj — kipuća voda se pumpa kroz rupu na dnu kapsule pod pritiskom od 15-19 bara — gotovo piće ulazi u šalicu.

Riža. 4 kapsula.jpg

KitchenAid Artisan Nespresso (5KES0503EAC)

Popularnost prvih sustava kapsula bio je snažan poticaj za poboljšanje tehnologije i naknadno ulazak na tržište modernih modela od takvih favorita utrke kave kao što su “IPA”, “IPA”, i, naravno, “IPA”, koji je ponudio svoju liniju aparata za kavu s kapsulama IPA.

KitchenAid Artisan Nespresso

– to je pouzdanost testirana vremenom, moderan dizajn, Praktičnost i besprijekorna kvaliteta izrade. Ovo je najnježnija espresso pjena, veličanstveni ristretto i lungo, savršena je ergonomija i impresivan arsenal dodatnih funkcija.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: